Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu cisza dzis... wracam z winka z Dziewczynami! To był dobry weekend, szkoda ze juz sie skończył! Udało sie nam w południe z Mężem długi numerek zaliczyć w koncu! Ech uwielbiam to! Zawsze sie zastanawiam po, czemu my tego co dziennie nie robimy...
Miły weekend, tez nachodzi mnie refleksja czy jest sens walczyć o to zeby sie to zmieniało... czy nie przyjąć tego co daje los i nie żyć tylko we dwójkę, skoro nie możemy zajść... jak znaleźć siły zeby wrócić do walki o dziecko z lekarzami, badaniami, lekami itd... jak jeszcze wszyscy w koło z dzieckiem narzekają, ze jest tak zle...czekamynadzidzie, IssaMelissa, Adry lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
NowaJaaa wrote:Ale tu cisza dzis... wracam z winka z Dziewczynami! To był dobry weekend, szkoda ze juz sie skończył! Udało sie nam w południe z Mężem długi numerek zaliczyć w koncu! Ech uwielbiam to! Zawsze sie zastanawiam po, czemu my tego co dziennie nie robimy...
Miły weekend, tez nachodzi mnie refleksja czy jest sens walczyć o to zeby sie to zmieniało... czy nie przyjąć tego co daje los i nie żyć tylko we dwójkę, skoro nie możemy zajść... jak znaleźć siły zeby wrócić do walki o dziecko z lekarzami, badaniami, lekami itd... jak jeszcze wszyscy w koło z dzieckiem narzekają, ze jest tak zle...
Ag to zależy od tego jak bardzo pragniesz mieć rodzinę z dziećmi i czy sobie taką rodzinę wyobrażasz. Bo ja np. nie. Nie wyobrażam sobie bycia tylko we dwójkę... i to jest mój ogromny problem... który pewnie bede musiała kiedyś z psychologiem przerobić, gdyby miało mi się nigdy nie udać... Trudny temat. Ale sa ludzie, którzy są w stanie wyobrazić sobie rodzinę tylko we dwójkę. Ważne, żeby być szczęśliwym, albo z dziećmi albo bez.
Ja jakoś bez siły ostatnio jestem... chyba ten okres mnie zniszczyAdry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyAg też mi się tęskni za dłuugaśnymi, bardzo namiętnymi numerkami. Teraz to tak normalnie że względu na brzuszek. A swoją drogą to do końca nie trzeba rezygnować ze wszystkich przyjemności. One będą rzadziej, ale będą. A wy będziecie mieli to małe szczęście w domu i całkiem nowy level w życiu.
Adry fajne ciuszki🤩
U mnie masakra. Cała noc na IP. Mała tak naciskała na pęcherz i cewkę, że miałam krwiomocz i kolkę nerkową z zatrzymaniem moczu. Myślałam że oszaleję z bólu. Skurczy dostałam takich, że myślałam że zaraz pójdę rodzić. Jejku nigdy więcej. Żadnej z was nie życzę -
Adry ładne takie biurowe ciuchy
Czekamy ja sie czuje, ze te starania sa tak na sile jak dziewczyna jest singielka i zamiast z tego sie cieszyć, korzystać, to na sile szuka kogoś zeby byc w związku, szuka na sile a nie czeka aż „miłość sama przyjdzie” ... tylko pytanie czy dziecko tak samo moze przyjść...
Isla przedłużające sie starania chyba zawsze prowadzą do takich właśnie przemyśleń... oby juz do porodu u Ciebie było spokojnie!IssaMelissa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Issa masakra, mam nadzieję że już Ci lepiej. Końcówka raczej do przyjemnych nie należy ale Ty już przegielas.
Czekamy a może jakiś witamin Ci brakuje? Mi się marzy weekend w spai taki totalny reset
i to nie z powodu dziecka, po prostu dawno już sama siebie nie dopiescilam. Dzisiaj powiedziałam mężowi że na jutrzejszą rocznicę ślubu ma mi kupić kwiatki i w przyszłym miesiącu zabrać na kolacje. Facetów to trzeba za rączkę prowadzić
wszystkis ostatnie wypady ja organizowałam to niech teraz minimalnie się wysili.
Adry cieszę się że do pracy mogę się ubrać na luzie, oficjalny ubiór to absolutnie nie mój styl.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Adry ja lubię i na luzie i sie „wyładnic”
sukienka zawsze jest dobra opcja i w niej czuje sie najlepiej.
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
nick nieaktualnyWróbel wrote:Issa bardzo współczuję. Koniecznie uprzedź lekarzy o tym jak zaczniesz rodzić. To się może powtórzyć w czasie porodu (tak jak u mnie). Jakby ci znieczulenie nie działało to przypomnij o tym lekarzom - niech tego pilnują.
Teraz już jest ok, leki przeciwbólowe i rozkurczowe działają to nie jest źle. Ola dalej uciska na pęcherz, ale to już nie boli tak bardzo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Adry dziekuje :* motywacyjny kopniak - tego mi było potrzeba
ja juz na nogach, śmigam do pracy (sa i minusy „wiejskiego życia”...)
Ulewa od nocy u nas... śniły mi sie okropne rzeczy...okazało sie, ze sie z Mężem nawzajem notorycznie zdradzamy...Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Issa tak ale nie bój się. Po prostu pilnuj lekarzy, kopnij w d... jak trzeba. Ja nie wiedziałam co się ze mną dzieje a położna mi wmawiała bzdury że znieczulenie nie działa bo jestem zestresowana. Oni mogą pomóc ale trzeba im czasem podpowiedzieć w czym problem.
-
nick nieaktualnyWróbel wrote:Issa tak ale nie bój się. Po prostu pilnuj lekarzy, kopnij w d... jak trzeba. Ja nie wiedziałam co się ze mną dzieje a położna mi wmawiała bzdury że znieczulenie nie działa bo jestem zestresowana. Oni mogą pomóc ale trzeba im czasem podpowiedzieć w czym problem.
-
nick nieaktualnyZozo wrote:Oj IssaMelissa wspolczuje bardzo biedulko
<przytulas> oby Cie sie wiecej to dziadostwo nie przytrafilo :*
No i mamy wrzesienzaraz jesien buuu
oby tylko ciagle nie padalo.
Zaraz spadamy na rozpoczecie roku a ja juz mam sraczke ze stresu przed jutrZejsza praca jak to zlecialo :p omg 😱Zozo lubi tę wiadomość
-
Zozo kciuki za jutro! Szybko sie wdrozysz i bedziesz sobie chwaliłaStarania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry wrote:NowaJaa, z Tobą mam problem
, bo mam wrażenie, że Ty nie do końca wiesz czego chcesz
z jednej strony mega konflikty o starania, zaraz potem chyba jednak wolicie, zeby było tak jak jest i brak dzieci przestaje być problemem, a to myśli o rozwodzie, po czym znów kochacie się jak wariaci
Generalnie musicie to sobie na spokojnie przemyśleć, bo potem już nie ma odwrotu jak jednak zaskoczy
Adry bo ja sie nie chce zafiksowac znowu na te starania i tego sie najbardziej chyba obawiam ... bo wiem, ze jak mi na czymś zależy, to sie potrafię spiąć w sobie i działać na pełnych obrotach.... dobrze nam we dwójkę, ale chcemy miec dziecko.. tylko właśnie jako świadoma osoba, myśląca do przodu, wiem, ze bedzie inaczej i tez mnie to momentami przeraza, bo dziecko to bedzie ciężka praca. To jest tak, ze chce i sie boje... zreszta ze związkiem z Mężem tez tak miałam, a udało sie, zaryzykowałam, przełamałam sie i nie zmieniłabym tej decyzji za nic w świecie...
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Zozo kciuki!
będzie dobrze , napij się meliski na wieczór, żebyś mogła zasnąć!
Adry ja myślę, że podczas starań miotają ludźmi różne emocje, po radość, nadzieję, zrezygnowanie, depresję czy racjonalizowanie sobie, że tak jak jest tak będzie lepiej. Ja to rozumiem, bo też miewam czasem takie myśli, żeby rzucić to wszystko w cholerę, że ciągle tylko porażki porażki porażki, a czas leci. I czasem boję się, że się obudzę za kilka lat bez dzieci i dojdę do wniosku, że swoje najlepsze lata zmarnowałam na gonienie za czymś co nigdy nie nastąpiło.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja mam dziś kiepski dzień, ta pogoda nie nastraja pozytywniePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:dziewczyny, tak się wyluzowałam w weekend, że nie wiem jak się nazywam dzisiaj
wszystko idzie mi jak po grudzie
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:dlatego nie goń desperacko za tym co może nie nastąpić. miedzy staraniami zyj NORMALNIE, jeździj na wakacje, jak chcesz to zmien pracę, miej kobby, żyj tak jakby miało nie byc jutra jak mawiają. to jest bardzo trudne, ale nie niemożliwe no i duzo zalezy od samego czlowieka.
mam koleżanki, co naprawde świetnie radza sobie z niepowodzeniami, a i takie, ktore przy każdej @ zamykają się na kilka dni w domu z rozpaczy i żalu.
taki zycie Ci napisało scenariusz. Trzeba próbować go zmienić, ale nie kosztem wszystkiego i wszystkich, tak przynajmniej myslę, bo jak dziecko pojawi sie juz na świecie w takich desperackich okolicznościach to jak dla mnie szczęscia nie zaznasz. Jak dla mnie robicie bardzo dużo, nie stoicie w miejscu, dużo wiecie o Waszym problemie. W końcu się uda. !!Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱