X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam placek z cukini w piekarniku - bomba! Jak ktoś lubi cukinie ;)

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj przepis - ja uwielbiam.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/placek-z-cukinii

czekamynadzidzie, Wróbel lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę umówiłam się z babką od chustonoszenia. Mam nadzieję, że to się u nas sprawdzi i przynajmniej będę miała wolne ręce jak mała będzie miała gorszy dzień.

Adry, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    oo fajnie :) ja się nigdy nie przekonam do tego wynalazku, ale widze, że duzo mam używa
    Mi z obserwacji wydaje się to fajne ale chce najpierw wypróbować i zobaczyć czy to wygodne dla nas i czy będę umiała to wiązać itd. Jeśli tak to wtedy kupię :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chusty zycie ratują a mowilam ze nigdy przenigdy. To nie dla mnie. Teraz sobie nie wyobrażam. 😃Chociaz ja zaczelam dosc pozno bo w 4 miesiacu. Musi byc fajnie nosic okruszka takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:49

Frida91 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry dzięki :) O to czeka Cię chrzest bojowy ale na pewno sobie poradzisz :) Do Chin - nieźle! Jakiś służbowy wyjazd?

Beatrix a sama się nauczylas wiązać?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:20

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na kontroli bioderek, startowalismy z 4 a dziś okazuje się że jedno mamy 1b a drugie 2b.Jest duża poprawa z bioderkami ale zalecił poduszkę freji która rozkłada nóżki na bok. Za miesiąc do kontroli, załatwi nam już z NFZ. Bardzo w porzadku koleś. Sam był w szoku ze samym noszeniem i kładzeniem udało nam się to tak poprawic

Zozo, Frida91, czekamynadzidzie, Beatrix_, Lavende86, Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 4 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami Nine też motam, w lato było to upierdliwe bo i ja i ona się tylko upocilysmy. Ale teraz jak będzie chlodniej to może skuszę się czesciej

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Ja wczoraj robiłam placek z cukini w piekarniku - bomba! Jak ktoś lubi cukinie ;)
    ja raz robiłam i wyszło... niedobre :( ale spróbuję z Twojego przepisu, może wyjdzie lepsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 20:52

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Chiny. Zazdroszczę. Bylam z mezem jak jeszcze malutkiej nie bylo na swiecie. Chętnie bym wróciła 😍

Najpierw sama sie uczylam z YouTubem. Potem wzielam doradce. Motamy sie ja i mąż. Na pewno ulatwia zycie. Generalnie potrzeba wprawy. Ja czesto nie używam ale jak meza nie ma to moge wyskoczyć wszystko zalatwoc. Nawet na pobraniu krwi bylam. Malutka nawet kima na takich spacerach czy zakupach.

Ja tez myślę o nosidle ale nosidlo jest tylko dla siedzących dzieci. Uwazajcie na wisiadla.

Frida91, Adry lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W sobotę umówiłam się z babką od chustonoszenia. Mam nadzieję, że to się u nas sprawdzi i przynajmniej będę miała wolne ręce jak mała będzie miała gorszy dzień.
    My mamy jutro o 16:00 🤣
    Jak Adry nigdy nie jarały mnie chusty bo córka była mało wymagająca. Spała, jadła, spała, jadła. Trzeba ją było budzić do jedzenia bo ona to niekoniecznie 😁 Płakała mega rzadko i szybko dało się ją uspokoić. Nie czaiłam po co ludzie zawracają sobie głowę dzwiganiem dziecka na sobie skoro może leżeć w kołysce, wózku czy gdziekolwiek. No ale z racji tego, że chyba mi się trafił high need baby-syn to chwytam się wszystkiego. Książę jest prawie non stop na rękach i ciężko go odłożyć bo od razu ryk, że pół dzielnicy słyszy. Najdziwniejsze że uspokaja go paplanie córki. Mowię żeby gadała do niego a ta "Grosku! Twoje ocy są jak gwiazdy na niebie!" A ten zdziwiona mina, dziubek i patrzy jak sroka w gnat. Chyba na serio pamięta jej wrzaski i krzyki z brzucha 😊

Arienkas83, malutka_mycha, czekamynadzidzie, Promyk89, Frida91, Multiwitamina, IssaMelissa, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 4 września 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende to masz pomoc w córce, super :D
    Z nosiłam racja, dla siedzących i trzymających główkę dzieci. Chociaż podobno są jakieś już dla takich maluszkow które im nie szkodzą.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende to masz pomoc w córce, super :D
    Z nosiłam racja, dla siedzących i trzymających główkę dzieci. Chociaż podobno są jakieś już dla takich maluszkow które im nie szkodzą.
    Pomoc to za dużo powiedziane 😁 Raczej więcej przeszkadza. No ale co poradzę. Często jest tak, że on płacze, ja go bujam i próbuje uspokoić, a ta stoi mi obok i przekrzykuje małego bo coś akurat pilnie chce - pić, siku, ten kocyk z szafy, nie ten, ten w kwiatki!!!! A jak mówię, że zaraz, poczekaj bo mały płacze to ona też wpada w płacz i cyrk się robi bo oboje wyją 🤣 Także różnie bywa. Moja mała potrafi być słodka, ale czasami niezłe ziółko z niej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - wszystkiego najlepszego! Kolejnego potomka! Hihihi

Czekamy, Promyk - ekscytująco, że u Was dzieje się w temacie i już niedługo czuję że coś z tego będzie 😊 Musi się udać! Ważne że do przodu!

Koniczyna - przykro mi i współczuję takiej diagnozy. Zbiórkę wesprę na pewno! Trzeba marzyć i realizować marzenia!

sialalaKoniczynaDwa, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wszystkiego najlepszego.
    Ja miałam chustę ale się nie sprawdziła. Nastusia jej nie lubiła. Może to wina tego że nie miałam umiejętności lub wprawy w wiązaniu. Uczyłam się tego z instrukcji i internetu. Odsprzedałam ją parze w ciąży, mówili że uczyli ich wiązania na szkole rodzenia na lalkach i że to łatwe. Kusiło mnie żeby im powiedzieć że jest jednaj pewna różnica między wiązaniem tego na lalce a na żywym, wiercącym się i nie koniecznie zadowolnym z życia dziecku ale powstrzymałam się. Co ich będę straszyć a może Nastusia akurat taki typ co nie lubi chust albo ja coś źle robiłam.
    Teraz od kiedy sama główkę trzyma to mamy nosidełko takie dla młodszych dzieci. Akceptuje je ale używamy sporadycznie, właśnie z obawy o to czy naprawdę nadaje się dla młodszych.

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś dzień... Od 6 rano walka z kolka... Udawało mi się uśpić małą tylko na chwilę i ciągle ryk... A musiałam wyjść na pocztę pilnie coś dzisiaj wysłać. W końcu po 1,5h bujania i cudowania udało mi się ją uśpić więc zapakowalam do wózka i wyszlysmy i było wszystko ok. Na poczcie oczywiście kolejka i jeszcze sobie pitola przy okienku że jeszcze dłużej to szło. Ta oczywiście poczuła że już nie jedzie więc w ryk i darla się na tej poczcie jak zarzynana ale już byłam w połowie kolejki to myślę już poczekam. Każdy jakieś komentarze mądre do tego, myślałam że szlag mnie trafi. A jak doszła moja kolej okazało się że nie można płacić kartą i gówno zalatwilam i ma sygnale do domu bo taka histeria że nie szło tego opanować. Aż sama już zaczelam ryczeć po drodze z tego wszystkiego...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida kochana, co zrobisz, taki urok Bobasa. My tez wczoraj wróciliśmy na raczkach z Chrzesniakiem, bo w wózku juz płacz był...

Walczę dzis z bólem brzucha... wzdety i zaraz chyba eksploduje.. ale byle do konca dnia w pracy a w domu sie położę!

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Frida kochana, co zrobisz, taki urok Bobasa. My tez wczoraj wróciliśmy na raczkach z Chrzesniakiem, bo w wózku juz płacz był...

Walczę dzis z bólem brzucha... wzdety i zaraz chyba eksploduje.. ale byle do konca dnia w pracy a w domu sie położę!
    Ja nawet nie miałam jak jej nieść i jednocześnie pchać wózek bo jak ona się tak prezy to muszę dwiema rękami a nie chciała się uspokoić więc wolałam zasuwac do domu. Ale wkurwia jak każdy patrzy jak na wyrodna matkę a jeszcze jak się mądrzy. Żeby ktoś się do mnie wprost odezwał to chyba puscilabym niezła wiazanke.
    Najgorzej że w ciągu dnia jestem naprawdę uwiazana, jak mogę sobie chociaż odgrzac obiad to jest już sukces.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ