Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:Hahah Lavende super agenta z tej twojej małej
normalnie poetka hehehe
Po drugim dniu pracy czuje sie dzis rano jak po silowni 😂 zakwasy na udach, posladkach, plecach i jednym bickubede miala jedna reke wieksza hihi
Adry, Zozo lubią tę wiadomość
-
Kurczę ciagle pod górkę... a ludzie mogliby sobie darować... przecież specjalnie dziecku nic nie zrobiłaś, tylko ma kolkę...Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Frida następnym razem powiedz że jak im przeszkadza to zawsze mogą cię w kolejce przepuścić a jak nie chcą to mordy w kubeł.
Mi listonosz właśnie młodą obudził. Kolejne pismo z sądu do męża. Ehh wspomnienia wróciły. Rok temu, jak byłam w 3 czy 4 miesiącu ciąży zeznania na rozprawie w Sopocie. Jego rodzina gapiąca się na mnie jak sroka w gnat...Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Masakra już nie wiem jak ją uspokoić... Bo nadal płacze ciągle i nie śpi w ogóle. Od 6 rano może godzina się uzbiera po parę minut.
Może to ten skok rozwojowy? Niby przypada na 5tydz życia ale to się liczy od wieku plodowego więc mała jest jakby o 2 tyg starsza i to by się zgadzało. Wisi mi na cycku już 2 godzinę i każda próba odlozenia to ryk jakby ją obdzierano że skóry. Dałam espumisan ale nie ma żadnego efektu. -
Adry wrote:Dziękuję Lavende, rozleniwiłam się. Od dwóch dni udaje się małą położyc o 21 i chyba odzyskujemy z męzem wieczory dla siebie, za nic nie chce mi się jeszcze wracać w pieluchy, raczej się ostro za krawiectwo biorę
będę tańcowac z igła i nitką
Adry Wy macie Netflixa, wczoraj sie wciagnelismy w serial „Czarne lustro”,mnie bardzo przekonał, to tak na wolne wieczoryoprócz wiadomo seksu.
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Frida91 wrote:Ale mam dziś dzień... Od 6 rano walka z kolka... Udawało mi się uśpić małą tylko na chwilę i ciągle ryk... A musiałam wyjść na pocztę pilnie coś dzisiaj wysłać. W końcu po 1,5h bujania i cudowania udało mi się ją uśpić więc zapakowalam do wózka i wyszlysmy i było wszystko ok. Na poczcie oczywiście kolejka i jeszcze sobie pitola przy okienku że jeszcze dłużej to szło. Ta oczywiście poczuła że już nie jedzie więc w ryk i darla się na tej poczcie jak zarzynana ale już byłam w połowie kolejki to myślę już poczekam. Każdy jakieś komentarze mądre do tego, myślałam że szlag mnie trafi. A jak doszła moja kolej okazało się że nie można płacić kartą i gówno zalatwilam i ma sygnale do domu bo taka histeria że nie szło tego opanować. Aż sama już zaczelam ryczeć po drodze z tego wszystkiego...
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida91 wrote:Nie sprawdza się
Jak płacze to musi mieć kontakt dotykowy z kimś bo inaczej już robi się totalna histeria.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
NowaJaaa wrote:Adry Wy macie Netflixa, wczoraj sie wciagnelismy w serial „Czarne lustro”,mnie bardzo przekonał, to tak na wolne wieczory
oprócz wiadomo seksu.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:jaaa uwielbiam ten serial
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
NowaJaaa wrote:Ja tez, a potem leżę, mysle i rozkminiam, co i jak, gdyby taka sytuacja w moim życiu. Lubię jak oglądam cos, a pózniej to co oglądam skłania mnie do refleksji.
z filmami też - uwielbiam takie które zmuszają mnie do refleksji
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:bardzo lubie filmy z przesłaniem. wczoraj na ostatni wieczór moj mąż wybrał film, komedię zresztą, aby się trochę pośmiać i musiałam sporo wypić, żeby przebrnąć. Fabuła była niezwykle ciekawa, grupa nastolatków udała się na wypad do lasu pod namiot, gdzie jeden z uczestników odciął sobie penisa. Penis został umieszczony w coolerze po piwie i jak przyleciał helikopter ratunkowy to omyłkowo zabrał drugi cooler z piwem. Kiedy uczestnicy wyprawy zorientowali się, co się stało, postanowili udać się w "niebezpieczną" drogę powrotną, aby dostarczyć penisa do szpitala. Potem zasnęłam, jak się obudziłam to okazało się, że przyszyli tego penisa komuś innemu (wiec domyslam się, że jakims cudem dotarli jednak do szpitala), wszyscy byli załamani, po czym poszłam myć zęby i właściwie nie wiem jak sie zakończyła ta dramatyczna historia... także tego...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:ja myślę, że moj mąż też się nie spodziewał że cały film będzie opowiadał o walce o penisa
może potrzebował się odmóżdżyć
co CI się śniło podczas tego filmu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 14:54
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Czekamynadzidzie oj tak często szum z yt działa. Lubimy odgłos zamieci śnieżnej albo deszczu czy pociągu
No ale jka każdy sposób nie zawsze działa.
Z tymi ludźmi to serio nie wiem po co się wtracają, ale jak jakiemuś dziecku serio krzywda się dzieje bo np.rodzice je biją za sciana to nic nikt nigdy nie słyszy. -
Adry a co robiliscie fajnego? Jedziemy dzis płacić wakacje ze wspólnego konta, całkiem mi sie to wspólne konto podoba
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Frida - u mnie to norma. Dzień w dzień. Mały dziś płakał od 3 w nocy do rana. Potem chwilę spał i znowu. Nigdy nie śpi dłużej niż kilka-kilkanaście minut. Płacze i stękania są cały dzień. Noszenie, bujanie, śpiewanie, szumy - wszystko działa na minutę, a czasami wcale. Jak zaśnie na rękach to na 5 minut i budzi go płacz. Dziś poszłam na spacer to płakał i stękał w wózku. Chyba podaruję sobie spacery bo to tylko stres. Na dodatek nie wiem ile mu dawać jeść bo wydaje się, że non stop by chciał jeść. Rzuca się na butelkę, wypija, a po minucie znowu płacz. Teraz śpi w wózku i aż drżę ile minut to potrwa. Zmieniłam mu mleko na takie dla alergików na bmk i z małą ilością laktozy i wydawało się że jest lepiej, ale może to przypadek bo teraz nie ma rewelacji. Ciągle mam wrażenie że powinnam iść do kolejnego lekarza bo coś jest nie tak, ale jestem zrezygnowana bo pewnie kolejny powie że wszystko ok. Nie wiem czy to refluks? Teraz mi się wydaje że jak mu się podnosi do gardła to on się wkurza. No ale mało ulewa. Prawie wcale. Nie wiem czy to kolki bo to nie jest o stałych porach tylko on jest niespokojny cały dzień. Wierci się, wije, stęka. Moje życie to już kryzys. Myślałam że nadrobię czas z córką a nie mam dla niej ani chwili. Ona już zaczęła mnie olewać bo wie że nie mam czasu dla niej. Jest dla mnie niedobra często. Nie słucha się. Tylko do taty chce. Nie wiem jak to się skończy. W domu tylko słychać płacz. Nerwowa atmosfera się robi. Nie wiem co robić. Boję się że moje relacje z córką już nigdy się nie poprawią. No masakra.
-
Oj Lavende bardzo dobrze Cie rozumiem
U mnie nie jest tak codziennie ale też dość często. Już sama nie wiem co jest powodem. Głodna mi się nie wydaje bo mleka mam dużo a mała ładnie przybiera na wadze. Często to są stałe pory jak na kolki ale przedłużają się bo jak rano nie uda mi się uspokoić to robi się z tego pół dnia. Cholera wie może ten skok rozwojowy.
Liczę na tą chuste że się sprawdzi i mnie od ciąży w ciągu dnia bo czasem tk jest masakra. Najbardziej psychicznie mnie to wykancza bo czasem po dłuższym płaczu samej chce mi się wyć albo mam ochotę już wcale nie reagować a potem mam wyrzuty że ona mnie potrzebuje a ja nie umiem nic zrobić albo że muszę jakoś wrócić i ona wtedy płacze pół godziny w wózku bo nie mam jak jej nieść.Lavende86 lubi tę wiadomość