Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Issa my lecimy przez 10... wiec lepiej niech ten Bobas jeszcze poczeka i da Rodzicom sie „wyszaleć”, ja czuje ze to nasza ostatnia daleka podróż przed Maluchem
Czekamy i Promyk juz maja brzuszki po Fridzie i Lavende, Twój moze Zozo przejmie, bo to by akurat po okresie próbnym było blisko
IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Kto rodzi wiosna? Żebym mogła brzuszek zgarnąć? Bo juz chyba brakuje wolnych...Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
W prawym uszku przewód jest bardzo waziutki więc ilość odbieranych dźwięków prawdopodobnie też jest ograniczona. Miała robione dwa badania, podobne do tych co w szpitalu. Jedno nie wyszło a w drugim wyszło że jakieś dzwieki odbiera ale ciężko powiedzieć w jakim stopniu. 31 października mamy badanie które powinno to rozstrzygnąć. Przez układ kostny zostaną puszczone dźwięki i zbadaja odpowiedź mózgu. Tomografia która mogłaby ocenić budowę w środku dopiero po 4rz. Bo dopiero wtedy można robić jakieś operacje więc wcześniejsze badanie nie ma sensu
Więc w sumie wiemy to co wcześniej, że słyszy ale nie wiemy w jakim stopniu. -
Multiwitamina wrote:Beatrix wyszły Wam te zęby? Ile się ząb wyżyna? Bo u nas markotny młody jak cholera i widać że mu coś przeszkadza...
-
nick nieaktualnyJa to najchętniej bym na was wszystkie ten mój brzuchol podzieliła. Jest spory to da radę 😉 A te nerki to niech już ze mną zostaną co by wam oszczędzić męczarni.
Co do lotu w ciąży, to lekarz dodał że jak długi lot to muszę częściej wstawać i ogółem dbać żeby jakoś pobudzić krążenie.
Zozo a jak tam w pracy? Lepiej już po tych paru dniach?
Promyk wy już zaczeliscie procedurę? Przepraszam jeśli mówiłaś, ale jakoś mi umknęło
-
Tak Lavende, starszak był nieodkładalny. Chodziłam z nim na rękach do kibla. Odłożony ryk od razu albo za maks 10 minut. Gdy usnął ryk często po 15 minutach, nie pamiętam żeby spał jakoś godzinami.Chyba tylko na spacerze miał dłuższy sen. W nocy maratony nie spania od 1szej do 4rtej czy 5tej potem godzina snu. Sama nie wiem jak to przetrwałam. Za dnia 15 minut snu gdy mogłam pranie rozwiesić czy kanapke se zrobić. Gdy się budził ryk od razu itd.
Pierwsza przespana noc bez przerw chyba koło 8mcy.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Arienka pocieszające że tak miałaś i dałaś radę j minęło
Ja mam dziś dobry dzień, Mała rano marudzila trochę od 6 ale po 8 zasnęła i zrobilysmy 2h spacer. Zaczęła płakać dopiero już blisko domu bo zglodniala i miała brudna pieluche. Ogarnelysmy to i przy karmieniu znowu zasnęła więc korzystając z okazji wzięłam ja do sypialni i pospalysmy razem prawie 2hOna na mnie co prawda ale to nic. Ja odpoczelam a szefowa nadal jeszcze kima
malutka_mycha, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Issa oby do porodu ale jeszcze nie teraz.
Mycha ważne że słyszy potem można wzmocnić aparatem sluchowym?Multiwitamina, Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dacie rady dziewczyny, później podobno te gorsze wspomnienia się zacierają
Dobrze ze u mnie nie jest tak źle dzień w dzień tylko bywają i lepsze dni no i noce są spoko
Ale jak się trafi dzień jak wczoraj to jest ciężko psychicznie. Potem jka wróci mąż i sobie pogadamy to od razu lepiej. Najgorzej mi w sumie ze sami tu jesteśmy. Nie liczę na jakąś wielka pomoc przy dziecku ale właśnie spotkać się pogadać z kimś bliskim czy ktoś by mi przywiózł obiad to byłoby naprawdę super.
-
Prohesteron ultra niski-to bardzo dobrze
Estradiol w cholere wysoki- ...a to w sumie nie wiem. Chyba tak ma być. Ale moze nasilac kurczliwosc macicy po transferze.
Zobaczymy na kiedy wyznaczy mi termin transferu
Nie moge sie doczekać. Trzymajcie kciuki żeby nic po drodze sie nie zepsulo i żebym dotrwała do transferu.IssaMelissa, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Frida91, malutka_mycha, Lavende86 lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk zaciśnięte cały czas! Niech sie nic nit psuje! Musi byc dobrze!weeekend, ufff!Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
NowaJaaa wrote:Czekamy a macie jakies typy? Budżet? Daj jakies informacje to Ci tu podrzucimy pomysły
myślimy nad lastem ewentualnie. Zastanawiałam się nad cyprem, majorką, kretą. Widziałam, ze jak sie wykupi lot na dzien przed to i ceny sa nawet 1600/os all inclusive
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny