Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry dziekuje
jak gotowalas/parowalas marchewke i blendowalas to tez dawalas oliwe? To jakas dobra oliwe z oliwek? Sadzalas malutka na kolanach i karmilas jak jeszcze nie siedziala? Bo wiem ze leżaczki to nie jest dobry pomysl chociaz jak sięgne pamiecia to duzo moich zbajomych tak karmilo. Kupowalas sloiczki czy wszystko sama?
-
A tak z innej beczki, to wciągnęłam sie w oglądanie/słuchanie Katarzyny Bosackiej na Youtube, tam ma swój kanał o zdrowym żywieniu i zakupach
Zozo teraz weekendy Cie cieszą jeszcze bardzieja co do tego, ze jestes zdenerwowana, bo stres z czego tygodnia z Ciebie schodzi... wiec spokojnie, z czasem to minie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 09:47
Adry, Zozo lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Arienka przerąbane masz z tym mężem, a to nie jedynak przypadkiem? To by wiele wyjaśniało.
Faceci ogólnie zauważyłam, że jak trzeba coś pomóc to jest zawsze setki wymówek. Najlepiej niech się samo zrobi :] my dziś z rana też się pokłóciliśmy, może taki dzień...Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Wow Zozo ale samodzielną masz tą małą! Moja mama mojemu bratu to do końca liceum robiła kanapki na śniadanie i drugie śniadanie!
Ja raz byłam na takim przyjęciu weselnym właśnie i było naprawdę bardzo fajnie, ale to dlatego, że świetnych ludzi mieliśmy obok siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 10:49
Zozo lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Czekamy mój mąż ma brata i siostre. Brat na swoim od najmłodszych lat.Charakter zupełnie inny. Za to mąż długo mieszkał z mamusią i siostrą i nic nie robił w domu bo tak mu mamusia pozwalała. Ale on taki nie był na początku małżeństwa.
A teraz wlaśnie polazł na zakupy. Ale widać z fochem bo nic mi nie powiedział że idzie tylko mu mówię czy napisać my co potrzebuje to beknął że kupi co uważa trzeba było zrobić wcześniej listę. A skąd mam wiedzieć że miał zamiar iść. Bo po prostu wielki foch i po rękach go całować że sie zdecydował iść sam z wlasnej inicjatywy. I tak będę musiała iść bo nie ma rzeczy na obiad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 11:11
-
Ciężko masz z nim
pewnie na początku to się starał, a teraz ma wszystko gdzieś
mój brat też jest taki jak Twój mąż, mamusia wszystko za niego zrobiła i do dziś uważa, że wszystko mu sie nalezy i wszystko wokół niego trzeba zrobić, a jak się go o cos poprosi to jak ma nie po drodze/musi wykazac się odrobiną wysiłku to... zapomnij o przysłudze. Dziewczyna podejrzewam, że nie ma z nim lekko, a teraz na początku to na pewno i tak się mega stara. Ale ponoć kłócą sie codziennie. Nie dziwię się - wiem, jaki jest nieużyty i ponoć wobec tej dziewczyny tak samo. Jak miał jej pomóc w przeprowadzce (bo ona auta nie miała) to stwierdził, że nie bedzie sobie marnował wieczoru i poszedł z kolegami na piwo
i taka z niego pomoc...
dobrze, że starszak jest już samodzielny to Ci sporo obowiązków odpadnie.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dzięki dziewczyny. Nie ma co gadać na ten temat bo jest jaki jest. Kiedyś przejrzy na oczy jak dzieci nie będzie. Nie będę robić obiadków zakupów i ogarniać cały dom jak on bedzie na kompie siedział. Ale dobrze że choć przejął starszaka i mu robi kanapki kąpie itp to na to nie moge narzekać.
My dziś idziemy na urodziny siostry męża w stylu lat 20stych. Tylko na 19 kurna. Podejrzewam że znów będzie wieczorem histeria malutkiego więc ja chyba z nim osobno pojadę na godzinę i wrócę. Szkoda że tak późno to jest.
-
Ja sobie w kazdym razie nie wyobrażam takiej sytuacji.
Moja teściowa wychowała syna całkiem dobrze więc ugotuje i ogarnie (tak jak pisała Ag). Każdy ma wady ale mimo wszystko dobre ma serduszko
Transfer na czwartek. Cała torba lekow do lykania:
Estrofem luteina duphaston encorton kwas foliowy.
Transferujemy z użycien embryoglue. Całość zabawy 2100.
Ja juz przestaje liczyć ile wydaliśmy.
Ale mam dobre przeczucia.malutka_mycha, Frida91, Multiwitamina, IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Adry wrote:Mycha, nie załamuj się, dzisiejsza medycyna potrafi zdziałać cuda. Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie i jedna wielka niewiadoma, ale to jest problem, który napewno na się rozwiązać a Nina niczym nie bedzie odbiegać od równieśników. Jest piękną małą królewną i z Waszą pomocą zajdzie daleko
zobaczysz.
Jeszcze kilkadziesiąt lat temu prawdopodobnie zostalibysmy pozostawieni sami sobie. Może gdyby się miała urodzic za kilkadziesiąt lat możnaby tego uniknąć. Ważne że można coś z tym zrobicAdry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Kiedyś czytałam wpis pewnej mamy na instagramie, której syn będzie mial najprawdopodobniej amputowaną jedną nóżkę ponizej kolana (cos mu sie tam nie wyksztalcilo dobrze) a drugą nozka jedna wielka niewiadoma. Byli kilka dni w szpitalu uniwersyteckim w krakowie i napisala, że tak się napatrzyla na nieszczescia, że cieszy się, że u nich "tylko" to i że tam widziala takie przypadki, że plakac to za malo. Wiec ja sobie nie jestem w stanie nawet wyobrazic co ona tam widziala.
wiadomo, że najlepiej jakby NInka była zupełnie zdrowa, ale w tym całym nieszczęsciu trzeba wierzyć, że da się naprawić to o co natura nie zadbała. Mało tego, dzieci z takimi wadami są niesamowicie utalentowane artystycznie. Tak że wiesz, może masz geniusza w domuAdry lubi tę wiadomość
-
Malutka_mycha dokładnie, żyjemy w takich czasach, że medycyna może bardzo dużo zdziałać i na pewno zrobicie wszystko co w Waszej mocy, żeby Wasza Malutka Ninka miała w życiu najlepiej i najmniej dyskomfortu.
Multi Ty pewnie dziś pół domu przewróciłaś, a mi się prania nie chciało zrobić i tak pomyślałam o Tobie, że pewnie Ty byś nie odpuściła...
Promyk kciuki za czwartek i potem za dalsze dni! niech to będzie wrześniowa ciąża
Adry czy to będą nasze ostatnie wakacje we dwójkę zobaczymy, tak czy inaczej chce się tym czasem cieszyć, w ogóle jak się nie staramy to nam jest tak dobrze razem w małżeństwie... śmiało mogę stwierdzić,że czas starań ze wspomaganiem to najgorszy (póki co) u nas czas ... I też niestety dużo w tym mojej winy, bo niepotrzebnie narzuciłam takie duże tempo tych starań, teraz to widzę z perspektywy czasu... wcześniej byłam taka zachwycona swoją postawą, a teraz widzę, że może za dużo i za szybko chciałam zrobić i kto wie, czy jakbyśmy mieli taki rok luzu w staraniach to by nie zaskoczyło, bo akurat byłabym owulacja i byśmy się wstrzelili... a tak to teraz owszem jest na luzie, ale z tyłu głowy jest to, że jak znowu trzeba będzie wrócić do "wspomagania" to będzie znowu ciężko...
Adry Bosacką bardzo lubię słuchać, bo mówi wartościowe rzeczy. A wczorajsze wino dobrze, tylko zmęczeni byliśmy i skończyło się na samym śnie
A ja dziś zrobiłam pierwszy raz sama sobie paznokcie hybrydowe, o dziwo wcale nie jest to takie trudne. Tylko pytanie czy będzie efekt się ładnie utrzymywałAdry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Multi wstawię w poniedziałek, ale pazury zrobione haha!Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍