Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, no o tym glodzeniu to już słyszałam. Albo Ty pisałaś albo ktoś inny wpadł na podobny pomysł
Ale fakt, na macierzyńskim czasami ciężko znaleźć inny temat. Nie mówię że codziennie ale są dni że tak się to wszystko we mnie klebi że muszę to wylać.
Ale oprócz najbliższej rodzi lny, o Ninie opowiadam tylko jak ktoś spyta i niezbyt rozwlekle. Bo co kogoś jakieś szczegóły interesują.Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Rozumiem, że jak dziecko pochłania człowieka bez pamięci, to bywa to trudne, jednak nie jest niemozliwe, wystarczy odrobina checi.
inaczej bede rozmawiac z Grazyna, matka 3 dzieci, a inaczej z Zofia, starajaca sie o potomka bezskutecznie.
Ludzie nie maja taktu oraz nie licza sie z uczuciami innych. Koniec kropka -
Adry wrote:wiesz, mi się nigdy, ale to przenigdy nie zdarzyło zadzwonić do bezdzietnej kolezanki i jej opowiadać o kupkach, papkach i zabkowaniu... nigdy!! Już nawet nie chodzi o to czy ktoś się stara czy może w ogole nie chce mieć dzieci, ale te tematy są nudne jak flaki z olejem... a dla kogos, kto nie wie o czym mowisz to juz w ogole... no i juz pomijam fakt, jak komus sprawiasz przykrość narzekając na coś o czym ktoś marzy..Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyk89 wrote:Adry- nie no cos ty. Powinnaś karmić przy niej i zapytać w międzyczasie kiedy ona sobie zrobi takiego słodkiego bombelka puci puci puci bo jak nie ma bombelka to co wie o życiu!
Czekamy jak sie czujesz?
No. To PiS w formie czekam aż sie za in vitro wezmą.
Jestem tak mega nakręcona, że sie wykończę nie mogę sie opanować, żeby się nie nakręcać to jest silniejsze ode mnie i w kółko myślę tylko o jednym i rozpaczam, że czas tak wolno płynie no wykończę się a tu dopiero 4 dni minęły jeszcze minimum 9 jakbym chciała testować w piątek
Cycki mnie bolą (ale w sumie u mnie jest tak, ze raz bolą, raz nie, raz krócej, raz dłużej, raz lekko, raz mocno), troche podbrzusze coś tam daje o sobie znać i jajniki nieraz mocniej zakłują. Generalnie nic nowego w 2giej fazie cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 20:43
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:oj nieładnie.... naprawdę nieładnie z ich strony...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Czekamy, Ty się jeszcze ewentualnie wyrobisz najpierw beda kase na 13stki dla emerytow ogarniac, za invitro wezma sie w przyszlym roku
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ale dziś jestem zrypana... ech. Padam na twarz.
No i stwierdzam, że ostatnio niestety chyba jestem taką osobą, która głównie o dzieciach rozmawia 🤔😒 W moim życiu ostatnimi czasy nic pasjonującego się nie dzieje. Tylko te dzieci i dzieci. Kupy, pieluchy, mleko, płacze, przedszkole i bunt czterolatki. Nie pamiętam kiedy byłam w kinie. Na wakacjach rok temu. W jakimś fajnym lokalu? - też nie pamiętam. Zaczynam myśleć, że moje życie chwilowo jest mega monotonne.
Mimo wszystko jak rozmawiam z niedzieciatymi to ograniczam tematy dzieciowe do minimum i dostosowuję się do rozmówcy. Miło pogadać o czymś innym. -
Zaczęłyśmy oglądać z mamą na HBO GO serial "Genialna przyjaciółka". Polecam! Bardzo fajny. Miałam czytać książki, ale spójrzmy prawdzie w oczy - nigdy nie znajdę na to czasu 🙄 Teraz myślę co w kolejnym odcinku, a dziś nie mam jak oglądać.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
OwaOrzeszkowa wrote:Kocham dzieci i w innych okolicznościach z przyjemnością mogłabym o nich rozmawiać, ale jak koleżanka przykłada tel do niemowlęcia żeby się pochwalić jak malenstwo gaworzy no to litości!
Albo sie nie powstrzymam - to już jest szczyt bezmyślności.
Ja po czymś takim bym wyła ze dwa dni -.-
Idź z męzem na kolacje, wyciągnij go gdzies i cieszcie się czasem we dwoje bo już niedługo a poza tym przyda ci się troche przyjemności
Adry- nie nie. Tylko to narazie. Ale czekam na więcej
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Dziewczyny PIS to k... i z... Wiecie jak zamierzaj załatwić wszystkich z mojej biblioteki? Biblioteka dziś oficjalne przestała istnieć, piwstał instytut czegoś tam. Pracownicy dostaną propozycję angarzu w nim w..... mieście oddalonym od Warszawy o ok. 150 km. Kto się nie zgodzi odchodzi natychmiast bez prawa do zasiłku no a kto da radę codziennie tak daleko dojeżdżać. Jeśli ktoś chce mieć prawo do zasiłku musi na 3 miesiące się zgodzić i po tym czasie (okres próbny) dopiero może odmówić. Ja mam nadzieję że w moim przypadku też będzie tak że teraz od razu mnie przeżucą na Puławy puki jestem na macierzyńskim i te 3 miesiące mi tak miną ale cholera wie. Jeśli nie to będę tak samo w czarnej d jak reszta.
-
Arienkas83 wrote:Dziewczyny w którym tygodniu byłyście na 1szym usg tak żeby ciążę potwierdzić?
Wróbel, masakra... a zwrócą koszty dojazdu?
Mam nadzieje, że ciebie to ominie, tyle że po macierzyńskim zostaniesz bez pracy. To jest chore.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Ja chyba w 7, tzn 6+ coś tam.
Wróbel kombinują jak mogą, byleby tylko nie zapłacić odpraw itd. Aż brak słów, współczuję stresu. A kiedy się dowiesz jak to wygląda w Twojej sytuacji?
Multi ja pomimo tego że ostatnia część mega się różni od pierwszej i tak uwielbiam ten film. Ma w sobie coś co mnie przyciąga -
Multi ale gdyby nawet. Wyobrażasz sobie że ja mając małe dziecko znikam o 05.00 a wracam o 19.00 ? 3 miesiące cholera. Ciężko będzie. Chyba jednak będę musiała zrezygnować i na szybko byle czego szukać a bez pracy szanse na państwowy żłobek i przedszkole maleją. Będę mamę prosić o pomoc z Nastusią.
-
Adry wrote:Nie pierd.. przecież już jesteś w ciąży. Co chcesz transferować. Chyba środki na kartę płatniczą na wyprawkę
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱