Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekamy - U mnie w pierwszej ciąży miałam plamienie implantacyjne (taka pojedyncza mikro nitka krwi w wydzielinie) i przed @ zauważyłam strasznie dużo żył na piersiach prześwitujących przez skórę. Z tym, że i tak nie wiązałam tego z niczym i dopiero po fakcie powiązałam fakty.
Potem przy staraniach miewałam wiele razy te żyły przed @ co powodowało moje napalanie się i @ zawsze przychodziła. Także to chyba jednak sygnał nie był.
Z drugą i trzecią ciążą - NIC. Samopoczucie takie jak na @. Mulenie w brzuchu i tyle.
Moim zdaniem nie da się przewidzieć przed @ bo objawy są jak na @. Nawet u tej samej osoby przy każdej ciąży mogą być inne... -
Kto nie śpi? Dzieć nie śpi od 1.30 ja zaraz dostanę szału i chce mi sie wyć ze zmęczenia. Mleko dostał o północy, 1.30 znow sie obudził, o 2giej dostał 190 i tak to wygląda. Nie chce spać i ch... 🥴😭 Normalnie śpi jeszcze w kołysce ale jęczy więc teraz się bawi w łóżeczku. Jestem wściekła i śpiąca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 23:09
-
A co to ruchy fantomowe? Poczytam sobie zaraz. Multi ja chce żeby on się zmęczył, nie chcę na siłę usypiać bo mi znowu pośpi godzinę czy dwie. On mi śpi od 22 nawet do 8mej więc nie wiem co mu odbiło. Najgorzej że on w końcu zaśnie a ja za chwilę muszę znowu pompować. O 6tej powinnam więc za godzinę z hakiem a on dalej nie śpi.
-
ach te chłopy od małego marudne
malutka_mycha, Multiwitamina, Promyk89, OwaOrzeszkowa, Arienkas83 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Arienka i jak tam na froncie ;>
Chcąc niechcąc zaczęlam przeglądać troche różnych akcesoriów dla dzieci i jestem z jednej stro y zachwycona, z drugiej przerażona cenami a z trzeciej strony kompletnie nie wiem co będzid potrzebne
Korzystałyście z rożków? ;> podobno dla dziecka to fajne ale tak dziwinie wygląda tak zawinięteStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
A ja zero ruchów od porodu, az dziwnie mi bylo na początku
Echh wykonczyla mnie wczoraj ta podróż. Moja jest jak te wasze chlopy ale i jak ja - nie zasypia tak przypadkowo a jak już to jest to raczej 15minutowe przysniecie. A tak to musi miec spokoj, nastrój itd. Na nocny sen to musi miec ciszę i ciemność, przytulić się i wtedy może pospać i 7 godzin. W samochodzie na 6h jazdy przespała moze po zsumowaniu 1,5 godziny... Ale potem w domu już bez mycia wzielam ja do sypialni, zrobiłam nastrój jak zawsze czyli gwiazdki na suficie, słuchanie kolysanek, cycus i pospala od 22 do 5. O 5 jeszcze sie dobrze nie obudzila, ale ja slyszalam ze sie kreci (oczywiście już leżała z glowa w nogach) i wzięłam ja na śpiocha do cyca, zjadła i do 8 pospala. Normalnie luksus, nie pamiętam kiedy ostatnio tyle spałam.
U teściów spoko ale tez wymeczylo mnie to bo jednak nie u siebie, ciągle jezdzic cos zalatwiac wiec mała była marudna i oczywiście nasluchalam sie teorii spiskowych czemu płacze,czemu nie ma czapki (chociaż sami chodzą na krótki rękaw), że nie powinnam jeść wszystkiego, że Mała to zlosnica itd (jakby to było złośliwe ze dziecko płacze a nie po prostu tak komunikuje swoje potrzeby...). Zwariować można.
Ale za to powybieralismy juz kolory ścian, podłogi, płytki itp.
Promyk my mamy rożek i otulacze, jakbym miala robic jeszcze raz wyprawkę to bym kupiła otulacz typu tulik albo woombie bo moja mega sie uspokaja otulona ale nie wszystkie dzieci to lubią. Otulacz lepszy bo w rozku i tak ręce ma na wierzchu i zaraz sie z niego wykopuje, ale od biedy może być. Ogólnie sporo bym pozmieniala, część rzeczy kupilabym od razu a części w ogóle bo nie przydały się.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Te otulacze też smiesznie wyglądają. Szkoda, że dzieci nie mówią i komunikują swoich preferencji od początku typu- mama weź sie ogarnij z tymi otulaczami, strasznie ich nie lubie albo coś w tym stylu:P
Mam jeszcze duuuzo czasu żeby zgłębić tajnikiczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Promyk jak dziecko nie będzie lubilo otulania to na pewno da Ci znać i nie będziesz miała wątpliwości Moja lubi i mocniej wtedy śpi, bo jak majta rączkami to często ja to wybudza. Jak spała z nami to nieraz trzymałam ją za rączkę przez sen i też wtedy lepiej spała. Na kolki i histerie tez pomagało otulanie. Ale niektóre dzieci właśnie lubią wolność i swobodę. Ja mam otulacze w formie takiej wielkiej pieluchy 120x120cm, składam w trójkąt i owijam jak naleśnika ale tak żeby nóżki miały swobodę. Pewnie też kupiłabym kołyskę ale teraz juz sie nie opłaca. Za to zrezygnowalabym z laktatora elektrycznego, jak juz to ręczny, no i oczywiście ciuszki inaczej bym skompletowała ale to też trzeba samemu sprawdzic co lepiej sie zakłada i sprawdza u was.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Promyk rożek dla mnie to obowiązkowa rzecz. Tylko ja najbardziej lubię takie miękkie trochę cieńsze bo wtedy ciaśniej można zawinąć. Nie takie jak sztywna kołdra które teraz są najczęściej. Na allegro mi się trafił taki miękki z pierwszym synkiem a jeszcze mam 2 takie grubsze sztywne i są do bani. Wojtuś teraz śpi pod tym miękkim. Ponad miesiąc spał zawinięty w rożku koło mnie w łóżku.
-
Tylko sie zastanawiam że skoro termin mam na maj i wypada zaraz lato to jak bedzie 30st to chyba kiepsko Krewetce bedzie jak ją tak otule?
Fajnie wyszło, ze wy macie dzieciaki w podobnym wieku
Ja tu czekam na Ag, Orzeszka i Czekamy. Obiecały rodzić w przyszłym roku!
No nic. Dużo czasu przede mną. Chociaz chcialabym zeby już byla z nami , to sam początek ciąży ale niestety cierpliwość to moja ostatnia cechaczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472