Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał zmienić mleko na bebilon pepti, odstawić banany, za tydzień zrobić badanie krwi i moczu. Ogólnie dramatu nie ma ale trzeba zbadać. Wiecie ona nadal ma problemy z brzuszkiem trochę więc może jest to jakiś pomysł z tym mlekiem.

Generalnie ostatnio ciężko, ma zły humor, odparzenia na buzi (lekarka myśli że to może przez banany). Rozszerzenie diety idzie paskunie. Chętnie je tylko dynie, dziś mi zwymiotowała marchewką z jabłkiem. Jest za dużo informacji ns temat tego kiedy co wprowadzać i są ze sobą sprzeczne. Owsianki lekarka zakazała na razie, pozwoliła mięso. Czuję się zagubiona i martwię się, pewnie więcej niż powinnam ale.....

npV2p1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaaaJaa czasem starań idziemy podobnie to Twoja krewetka też powinna niedługo się pojawić :)

Promyk89 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk super.
    Lawande nie wygląda na takiego nerwusa hi hi hi

Lavende86 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą pobieranie moczu już raz robiłam i udało się dopiero trzeciego dnia więc teraz też się spodziewam niezłego cyrku...

npV2p1.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy, ja mam generalnie dobre przeczucia. W sensie takim, ze juz mi zostało czekanie w miesiącach a nie latach, wiec damy rade ;) założenie jest takie, ze to ostatnie nasze święta Bożego Narodzenia (które juz w sumie blisko) w takim dwuosobowym składzie.

Wrobel a moze zaufaj tej Pani Doktor. Ew podpytaj tutaj Dziewczyn. Spokojnie, na pewno chcesz jak najlepiej dla swojej Malutkiej, tylko tego wszystkiego jest za dużo i stad to zagubienie.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze że to nie jest nasz stała pani doktor tylko zastępująca ją z powodu choroby i nie jestem pewna jej. Nie mniej pomysł z mlekiem uważam za dobry a badania też na pewno warto. Zobaczmy co wyjdzie. Jedno szczepienie przesuwa się z tego powodu na wszelki wypadek.

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 20:16

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wg mojej lekarki malutkie kawałeczki dobrze teraz dawać bo to pod Waszą kontrola będzie. A co jak zacznie chodzić i łapsnie coś z talerza? Dziecko ma silny odruch wymiotny i na początku to wygląda jakby się dlawilo ale on sobie tak radzi z nową konsystencja. Ja już próbuje coś dawać, na razie raczej wypluwa ale kilka kawałków już zjadła.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mycha - stresuje Cię to badanie słuchu bidulko? Nie martw się na zapas.
    Chyba tak. Coś czuję że się przez te dwa tygodnie nie wyśpię.

f1d9680377.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende słodziak z synka. Potrafi zrobić dobre wrażenie :)

f1d9680377.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel po 6 miesiacu mozna juz wiekszosc rzeczy dawac. Raczej odchodzi sie juz od tabelek i schematów. Poprostu propouj i obserwuj. Nie ma wielkiego znaczenia czy podasz marchewkę w 6 miesiacu a ziemniaka w 7. Nie ma juz czegos takiego jak ekspozycja na gluten. Celiaklia jest genetyczna i już. Poczytaj bloga alantkowe blw albo szpinak robi blee albo Małgorzata Jackowska dietetyk dla mam i dzieci.

Ja sie przestałam stresować tym rozszerzaniem. Czasem coś mloda zje czasem nic nie tknie. Daje w kawałku daje w grudkach i w papakach. Czasem zje sama czasem karmie lyzeczką i już. Mają dzieciaczki jeszcze czas.

Alergia na banana moze byc rzeczywiscie a i zaparcia powoduje.

Lavende86, Multiwitamina lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel - a mała za mało waży? Źle przybiera? Ma jakieś objawy alergi na białko mleka krowiego? Dlaczego nagle pepti po tak długim czasie? Ma skazę białkową? Wysypkę? Krew w kale?
    Mój też miał/ma problemy z brzuchem. Był 2 tygodnie na pepti i zero poprawy. Lekarz stwierdził, że dlaczego daję dziecku hydrolizat skoro nie ma objawów alergii. No i teraz jesteśmy na comfort. Za to u nas bardzo pomógł Debridat. No ale to gastrolog przepisał na układ pokarmowy.

Pamiętam, że u córki też kiepsko szło rozszerzanie. 3 łyżeczki i finito. Nie chciała jeść. Potem zawsze kończyło się na mleku. Z czasem przeszło, ale zawsze mało jadła. Mając 2 lata zjadała tyle zupy co siostrzeniec mając niecały rok. Teraz je ok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Najgorsze że to nie jest nasz stała pani doktor tylko zastępująca ją z powodu choroby i nie jestem pewna jej. Nie mniej pomysł z mlekiem uważam za dobry a badania też na pewno warto. Zobaczmy co wyjdzie. Jedno szczepienie przesuwa się z tego powodu na wszelki wypadek.
    Ja bym poczekała na decyzję Waszego pediatry. Mi prywatny lekarz dał pomysł zmiany, a potem nasz widać, że nie był happy i stwierdził, że jak nie ma poprawy to po co dawać. Możesz spróbować z pepti ale jak nie będzie poprawy po 2 lub 3 tygodniach to bym nie dawała.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z perspektywy widzę, że za bardzo się stresowałam rozszerzaniem diety. Bo inne dzieci jadły pięknie, a moje 3 lub 4 łyżeczki i koniec. Kombinowałam jak koń pod górę. Pamiętam jak w akcie desperacji dawałam jej przed usta ciasteczko z hippa, ona otwierała buzię, a ja ciach - łyżka z zupą z zaskoczenia 🤣🤣🤣 Parę razy dała się nabrać a potem płacz. Albo na czubek łyżki z zupką trochę jabłka 😂 No świruska ze mnie była. Teraz widzę, że to powinna być zabawa i nieważne ile dziecko zje. Zawsze może dopić mleko. Teraz ma 4 lata i ma dni, że pół dnia nic nie je, a czasami cały czas coś mieli.

malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende u mnie podobnie. Trzesie sie do jedzenia, cieszy, pedzi za miseczka a potem zjada 3-4 lyzeczki i koniec :) Mleko je z ochota w kazdej ilosci :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Wróbel - a mała za mało waży? Źle przybiera? Ma jakieś objawy alergi na białko mleka krowiego? Dlaczego nagle pepti po tak długim czasie? Ma skazę białkową? Wysypkę? Krew w kale?
    Mój też miał/ma problemy z brzuchem. Był 2 tygodnie na pepti i zero poprawy. Lekarz stwierdził, że dlaczego daję dziecku hydrolizat skoro nie ma objawów alergii. No i teraz jesteśmy na comfort. Za to u nas bardzo pomógł Debridat. No ale to gastrolog przepisał na układ pokarmowy.

Pamiętam, że u córki też kiepsko szło rozszerzanie. 3 łyżeczki i finito. Nie chciała jeść. Potem zawsze kończyło się na mleku. Z czasem przeszło, ale zawsze mało jadła. Mając 2 lata zjadała tyle zupy co siostrzeniec mając niecały rok. Teraz je ok.
    Waży trochę za mało, kupki ma od początku trochę zielonkawe co podobno świadczy o jakiś problemach trawiennych, ona ma plamy na buzi jak odparzenia i doktor uważa że to uczuleniowe ale obwinia banana.
    Spróbujemy z tym mlekiem i zobaczymy czy coś pomoże. Badania też nie zaszkodzą a do tego czasu nasza lekarka powinna być zdrowa.

npV2p1.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja z perspektywy widzę, że za bardzo się stresowałam rozszerzaniem diety. Bo inne dzieci jadły pięknie, a moje 3 lub 4 łyżeczki i koniec. Kombinowałam jak koń pod górę. Pamiętam jak w akcie desperacji dawałam jej przed usta ciasteczko z hippa, ona otwierała buzię, a ja ciach - łyżka z zupą z zaskoczenia 🤣🤣🤣 Parę razy dała się nabrać a potem płacz. Albo na czubek łyżki z zupką trochę jabłka 😂 No świruska ze mnie była. Teraz widzę, że to powinna być zabawa i nieważne ile dziecko zje. Zawsze może dopić mleko. Teraz ma 4 lata i ma dni, że pół dnia nic nie je, a czasami cały czas coś mieli.
    Haha jakie sposoby. Albo te "szantaż" za mamusie, za tatusia. No za tatusia nie zjesz? 🤣🤣🤣

f1d9680377.png

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Lavende u mnie podobnie. Trzesie sie do jedzenia, cieszy, pedzi za miseczka a potem zjada 3-4 lyzeczki i koniec :) Mleko je z ochota w kazdej ilosci :)
    U mnie się już zdazylo że mleka nie chciała a jak dałam zupke to zjadła spora ilość. Więc coś mi się widzi że ona szybko z mleka zrezygnuje.

Beatrix_ lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Waży trochę za mało, kupki ma od początku trochę zielonkawe co podobno świadczy o jakiś problemach trawiennych, ona ma plamy na buzi jak odparzenia i doktor uważa że to uczuleniowe ale obwinia banana.
    Spróbujemy z tym mlekiem i zobaczymy czy coś pomoże. Badania też nie zaszkodzą a do tego czasu nasza lekarka powinna być zdrowa.
    W Bebilonie Comfort białko jest poddane częściowej hydrolizacji i kupy na nim są niestety zielone. To normalne na takich mlekach. Na pepti też bo to też hydrolizat.

Beatrix_ lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku- krewetka sliczna- dokazuje😊 Lavende- mały cudo! Czuprynke ma jak ta lala😆

25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰

24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
    28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ