Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz kazał zmienić mleko na bebilon pepti, odstawić banany, za tydzień zrobić badanie krwi i moczu. Ogólnie dramatu nie ma ale trzeba zbadać. Wiecie ona nadal ma problemy z brzuszkiem trochę więc może jest to jakiś pomysł z tym mlekiem.
Generalnie ostatnio ciężko, ma zły humor, odparzenia na buzi (lekarka myśli że to może przez banany). Rozszerzenie diety idzie paskunie. Chętnie je tylko dynie, dziś mi zwymiotowała marchewką z jabłkiem. Jest za dużo informacji ns temat tego kiedy co wprowadzać i są ze sobą sprzeczne. Owsianki lekarka zakazała na razie, pozwoliła mięso. Czuję się zagubiona i martwię się, pewnie więcej niż powinnam ale..... -
NowaaaJaa czasem starań idziemy podobnie to Twoja krewetka też powinna niedługo się pojawić
Promyk89 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Czekamy, ja mam generalnie dobre przeczucia. W sensie takim, ze juz mi zostało czekanie w miesiącach a nie latach, wiec damy rade założenie jest takie, ze to ostatnie nasze święta Bożego Narodzenia (które juz w sumie blisko) w takim dwuosobowym składzie.
Wrobel a moze zaufaj tej Pani Doktor. Ew podpytaj tutaj Dziewczyn. Spokojnie, na pewno chcesz jak najlepiej dla swojej Malutkiej, tylko tego wszystkiego jest za dużo i stad to zagubienie.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Najgorsze że to nie jest nasz stała pani doktor tylko zastępująca ją z powodu choroby i nie jestem pewna jej. Nie mniej pomysł z mlekiem uważam za dobry a badania też na pewno warto. Zobaczmy co wyjdzie. Jedno szczepienie przesuwa się z tego powodu na wszelki wypadek.
-
Multi wg mojej lekarki malutkie kawałeczki dobrze teraz dawać bo to pod Waszą kontrola będzie. A co jak zacznie chodzić i łapsnie coś z talerza? Dziecko ma silny odruch wymiotny i na początku to wygląda jakby się dlawilo ale on sobie tak radzi z nową konsystencja. Ja już próbuje coś dawać, na razie raczej wypluwa ale kilka kawałków już zjadła.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Wrobel po 6 miesiacu mozna juz wiekszosc rzeczy dawac. Raczej odchodzi sie juz od tabelek i schematów. Poprostu propouj i obserwuj. Nie ma wielkiego znaczenia czy podasz marchewkę w 6 miesiacu a ziemniaka w 7. Nie ma juz czegos takiego jak ekspozycja na gluten. Celiaklia jest genetyczna i już. Poczytaj bloga alantkowe blw albo szpinak robi blee albo Małgorzata Jackowska dietetyk dla mam i dzieci.
Ja sie przestałam stresować tym rozszerzaniem. Czasem coś mloda zje czasem nic nie tknie. Daje w kawałku daje w grudkach i w papakach. Czasem zje sama czasem karmie lyzeczką i już. Mają dzieciaczki jeszcze czas.
Alergia na banana moze byc rzeczywiscie a i zaparcia powoduje.Lavende86, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Wróbel - a mała za mało waży? Źle przybiera? Ma jakieś objawy alergi na białko mleka krowiego? Dlaczego nagle pepti po tak długim czasie? Ma skazę białkową? Wysypkę? Krew w kale?
Mój też miał/ma problemy z brzuchem. Był 2 tygodnie na pepti i zero poprawy. Lekarz stwierdził, że dlaczego daję dziecku hydrolizat skoro nie ma objawów alergii. No i teraz jesteśmy na comfort. Za to u nas bardzo pomógł Debridat. No ale to gastrolog przepisał na układ pokarmowy.
Pamiętam, że u córki też kiepsko szło rozszerzanie. 3 łyżeczki i finito. Nie chciała jeść. Potem zawsze kończyło się na mleku. Z czasem przeszło, ale zawsze mało jadła. Mając 2 lata zjadała tyle zupy co siostrzeniec mając niecały rok. Teraz je ok. -
Wróbel wrote:Najgorsze że to nie jest nasz stała pani doktor tylko zastępująca ją z powodu choroby i nie jestem pewna jej. Nie mniej pomysł z mlekiem uważam za dobry a badania też na pewno warto. Zobaczmy co wyjdzie. Jedno szczepienie przesuwa się z tego powodu na wszelki wypadek.
-
Ja z perspektywy widzę, że za bardzo się stresowałam rozszerzaniem diety. Bo inne dzieci jadły pięknie, a moje 3 lub 4 łyżeczki i koniec. Kombinowałam jak koń pod górę. Pamiętam jak w akcie desperacji dawałam jej przed usta ciasteczko z hippa, ona otwierała buzię, a ja ciach - łyżka z zupą z zaskoczenia 🤣🤣🤣 Parę razy dała się nabrać a potem płacz. Albo na czubek łyżki z zupką trochę jabłka 😂 No świruska ze mnie była. Teraz widzę, że to powinna być zabawa i nieważne ile dziecko zje. Zawsze może dopić mleko. Teraz ma 4 lata i ma dni, że pół dnia nic nie je, a czasami cały czas coś mieli.
malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Wróbel - a mała za mało waży? Źle przybiera? Ma jakieś objawy alergi na białko mleka krowiego? Dlaczego nagle pepti po tak długim czasie? Ma skazę białkową? Wysypkę? Krew w kale?
Mój też miał/ma problemy z brzuchem. Był 2 tygodnie na pepti i zero poprawy. Lekarz stwierdził, że dlaczego daję dziecku hydrolizat skoro nie ma objawów alergii. No i teraz jesteśmy na comfort. Za to u nas bardzo pomógł Debridat. No ale to gastrolog przepisał na układ pokarmowy.
Pamiętam, że u córki też kiepsko szło rozszerzanie. 3 łyżeczki i finito. Nie chciała jeść. Potem zawsze kończyło się na mleku. Z czasem przeszło, ale zawsze mało jadła. Mając 2 lata zjadała tyle zupy co siostrzeniec mając niecały rok. Teraz je ok.
Spróbujemy z tym mlekiem i zobaczymy czy coś pomoże. Badania też nie zaszkodzą a do tego czasu nasza lekarka powinna być zdrowa. -
Lavende86 wrote:Ja z perspektywy widzę, że za bardzo się stresowałam rozszerzaniem diety. Bo inne dzieci jadły pięknie, a moje 3 lub 4 łyżeczki i koniec. Kombinowałam jak koń pod górę. Pamiętam jak w akcie desperacji dawałam jej przed usta ciasteczko z hippa, ona otwierała buzię, a ja ciach - łyżka z zupą z zaskoczenia 🤣🤣🤣 Parę razy dała się nabrać a potem płacz. Albo na czubek łyżki z zupką trochę jabłka 😂 No świruska ze mnie była. Teraz widzę, że to powinna być zabawa i nieważne ile dziecko zje. Zawsze może dopić mleko. Teraz ma 4 lata i ma dni, że pół dnia nic nie je, a czasami cały czas coś mieli.
-
Beatrix_ wrote:Lavende u mnie podobnie. Trzesie sie do jedzenia, cieszy, pedzi za miseczka a potem zjada 3-4 lyzeczki i koniec Mleko je z ochota w kazdej ilosci
Beatrix_ lubi tę wiadomość
-
Wróbel wrote:Waży trochę za mało, kupki ma od początku trochę zielonkawe co podobno świadczy o jakiś problemach trawiennych, ona ma plamy na buzi jak odparzenia i doktor uważa że to uczuleniowe ale obwinia banana.
Spróbujemy z tym mlekiem i zobaczymy czy coś pomoże. Badania też nie zaszkodzą a do tego czasu nasza lekarka powinna być zdrowa.Beatrix_ lubi tę wiadomość
-
Promyczku- krewetka sliczna- dokazuje😊 Lavende- mały cudo! Czuprynke ma jak ta lala😆
Lavende86 lubi tę wiadomość
25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰