Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula83 wrote:Ja miałam robioną cytologię z posiewem a mąż miał badanie nasienia z posiewem, na samym początku jak dotarliśmy do kliniki.
Proga miałam robionego dzień przez IUI, później już nie.
Endo miałam w porządku ale i tak dostałam leki i piłam winko, wcinałam migdały, no i jeszcze wcinałam ananasa.
EDIT:
Hej Paula teraz mi się będzie mylić o którą z nas chodzi. To od Multi chyba nie było do mnie to pytanie Ale co tam odpisałam
Jakoś z kontekstu będziemy wnioskować. Albo odpisywać razemMultiwitamina, Paula83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMulti tez sie ciesze...bo naprawde było to potrzebne...weekend tez fajnie spedzilismy i po poważnej rozmowie moj bierze suple ktore lezaly i bral jak chcial...tyle ze ja musze tego pilnowac...ale mowie bierz to bierze bez gadania..
Ja tez czekam na swoje metyle i moze to pomoze zbic homocysteine..tak czy siak- nie zaszkodzi...
Oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i zamowilam do tego 5testow ciazowych za bezcen..moze sie przydadza w koncu...mam zapał na nowy cykl...tylko żeby sie w końcu zaczął..
Witam Paule nr 2..
Paula nr 1 a moze idzcie raz na wizyte do innego gin w klinice- w ramach konsultacji co myśli..może spojrzenie świeże na to wszystko coś wniesie...
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny może coś poradzicie... 6.06 poczułam ewidentnie że będzie owulacja z prawego jajnika, stosunek był 8.06, wydawało mi się ze to już za późno i ciąży z tego na pewno nie będzie, od soboty, czyli po tygodniu mam bóle w podbrzuszu, nawet jak siadam, w toalecie, takie skurcze czuje,to już 3 dzień trwa, jakby mi miała macica wypaść, do tego jakby wzdęcie, dziwne uczucie, dzisiaj pojawił się brązowawy śluz... @ powinna być jutro, pojutrze, a te bóle są kompletnie inne niż przy @.. niestety jest chyba za wcześnie na gina, bo to niecałe 2 tygodnie od stosunku a test ciążowy od miesiąca mam pozytywny bo jestem po ciąży pozamacicznej, może któraś z was miała podobne dolegliwości?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 16:27
-
nick nieaktualnyanushka.xz wrote:Dziewczyny może coś poradzicie... 6.06 poczułam ewidentnie że będzie owulacja z prawego jajnika, stosunek był 8.06, wydawało mi się ze to już za późno i ciąży z tego na pewno nie będzie, od soboty, czyli po tygodniu mam bóle w podbrzuszu, nawet jak siadam, w toalecie, takie skurcze czuje,to już 3 dzień trwa, jakby mi miała macica wypaść, do tego jakby wzdęcie, dziwne uczucie, dzisiaj pojawił się brązowawy śluz... @ powinna być jutro, pojutrze, a te bóle są kompletnie inne niż przy @.. niestety jest chyba za wcześnie na gina, bo to niecałe 2 tygodnie od stosunku a test ciążowy od miesiąca mam pozytywny bo jestem po ciąży pozamacicznej, może któraś z was miała podobne dolegliwości?
Bóle podbrzusza to ja miałam konkretne po owulacji przez parę dni to już podejrzewałem ze jestem w ciąży. I tak było może zrób betę. -
może to też zależy od laboratorium, w moim w I trymestrze norma 2.8-147.3, więc to by się zgadzało, była ekstra w 4 tygodniu, przy ektopowej moja gin mówiła ze takie 5 to norma, sprawy hormonalne to bardzo zawiły temat...muszę poczekać na @ i wtedy zobaczę, 3 tyg temu miałam 2xUSG żadnych torbieli nie było, wszystko pięknie, nigdy też nie leczyłam się na nic, cykle regularne, owulacje czułam zawsze czy z prawej czy z lewej, a teraz od 3 dni takie skurcze... a dzisiaj nocka w pracy! ehhh
-
Evell wrote:Bóle podbrzusza to ja miałam konkretne po owulacji przez parę dni to już podejrzewałem ze jestem w ciąży. I tak było może zrób betę.
-
ciężko mi powiedzieć który to był dzień cyklu, ponieważ kiedy okazało się ze jestem w 4 tygodniu ciąży, to dwa tyg wcześniej miałam okres...więc jeśli licząc własnie ten okres to był to 12 dzień cyklu kiedy mierzyłam progesteron, ale myślę że to że byłam w ciąży już mogło wpłynąć na wyniki, nigdy wcześniej nie kontrolowałam tych hormonów
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dziś już jedne wyniki dostał z komputerowego a z morfologii do 7 dni. Nie które ma wyniki ponad normę. Nie znam się musze poczytać.
-
moja gin mówi ze poziom bety może się utrzymywać, organizm czasami dłużej pozbywa się hormonów z krwi...
Multiwitamina, wszystko się zgadza:) prog badałam już będąc w ciąży, we wtorek byłam u gin, znalazła w jajowodzie i w środę kazała zrobić betę i prog i to był mój jedyny wynik, po dwóch dniach w USG pęcherzyk się zapadł, ciąża obumarła, poronienie przyszło zaraz po kolejnych dwóch dniach, więc jestem 23 dni po poronieniu, dlatego zastanawiam się czy mogę być w kolejnej ciąży. Moja lekarka wyraziła się optymistycznie, będzie poronienie, i wszystko oczyści się samo, jeżeli nawet jakiś fragment by został, makrofagi się ich pozbędą, oczywiście nie wykluczała zabiegu, ale po dwóch dniach beta spadła z 270, na 212, w USG pęcherzyk się zapadł i zmniejszy o połowę, owulację miałam 6.06, testy owulacyjne wyszły pozytywne no i bolał prawy jajnik, stosunek był 8.06, jestem dopiero na początku nauki liczenia dni płodnych, prowadzenia pomiarów i notowania wszystkich objawów oczywiście w aplikacji -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czas trwania abstynencji 4 dzień 2 - 7
Czas upłynnienia 60 min do 60
Sposób upłynnienia samoistne samoistne
Barwa szarobiała szarobiała - mleczna
Zapach swoisty swoisty
Objętość ejakulatu 3.50 ml > 1.50
Odczyn (pH) 8.0 > 7.2
Liczba plemników w 1 ml 58.10 mln/ml > 15.0
Liczba plemników w ejakulacie 203.35 mln > 39.00
Liczba komórek okrągłych 0.20 mln/ml < 5.00
Plemniki żywe 74 % > 58
Plemniki martwe 26 % -
Test hypoosmotyczny (HOS) 72 % > 58
Komentarz do preparatu:
Badanie zostało wykonane metodą manualną.
Ruch plemników w preparacie bezpośrednim po 1 godz.
Plemniki o szybkim ruchu postępowym- 2%
Plemniki o wolnym ruchu postępowym- 32%
Suma plemników o ruchu postępowym- 34% Wartość referencyjna >32%
Plemniki o ruchu niepostępowym- 6%
Plemniki nieruchome- 60%
Adry, Paula83 lubią tę wiadomość