Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dramat... dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Pójdę chyba jeszcze raz na HSG, o ile nie umre z bolu.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Aha Issa, kładz jeszcze Olę dużo na brzuszku. A ta pozycja to nie jak już ma atak kolki tylko raczej jak jest spokojna. Albo jak leży na plecach to przyginaj jej nóżki do brzuszka. U nas też ciepła kąpiel działa rozluzniajaco.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Promyk - dzieci śpią w swoim pokoju tylko w filmach 😂 Ja to lubię mieć koło siebie. Raz jest taki mały i raz mogę spać przytulona do bobo. To już nie wróci. Poza tym jak mu sie cofnie i się zakaszle to go "ratuję". Córę dałam do siebie jak miała 4 miesiące, a i tak pół nocy u niej w pokoju spałam. Teraz mam dostawkę Chicco Next2me dream.
Agg - może temu twojemu wygodnie bez dziecka i tylko tak gada że chce dla świętego spokoju. Dla mnie jak ktoś czegoś chce to dąży do tego i działa. Remontu też mu się nie chce... Nie lubi się wysilać. Jeśli coś wymaga od niego wysiłku to on już niekoniecznie chętny. Tak to wygląda z tego co piszesz choć może to mylne wrażenie.
Issa - coś z laktazą poszukaj. Może jest u Was. Kolki to cholerstwo. Wzdęcia też. A może ma refluks jak lubi być w pionie? Nie cofa jej sie do gardła jak leży? Nie przełyka tak głośniej? Dzieci z refluksem nie lubią leżeć. Mój mały prawie 2 miesiące spędził na rękach. U nas na uspokojenie najlepiej działa bujanie się z nim na piłce gimnastycznej. -
Ja właśnie krążę po parku z wózkiem. Mały śpi. Powietrze dziś dobre to niech się przewietrzy dla zdrowia. Sezon na sprawdzanie codziennie Airly i smogu otwarty 🙄
Plus taki że prezydent kupił do wszystkich żłobków i przedszkoli oczyszczacze. Mają za niedługo montować.Adry lubi tę wiadomość
-
Issa podrzuć, chętnie poczytam 😉
Tak jest mi cieżko... za daleko zaszliśmy z tym zeby wrócić na stałe do etapu staramy sie tak sobie...Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Lavende86 wrote:
Ag- proponuje cacio e pepe,wino, i pogadajcieStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Przerwa jest planowana, wiec nie narzekam, ale po przerwie cos trzeba zacząć kiedyś robić, wiec ustalić warto kiedy i co, ustalenia brak- na to narzekam. Ja jestem przebadana, owszem mogłabym isc na laparoskopię i histeroskopie, zacząć grzebać ze swojej strony w immunologii, genetyce, ale tylko moje wyniki sensu raczej nie maja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:41
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Ag mój też nie lubi remontów. Nie widzi potrzeby remontowania ale trochę go urobiłam. Ostatnio sam mówi że bedziemy kuchnię robić, o czym marzę od zamieszkania.
Jednak to przeziębienie małego bo ja złapałam od niego. Katar i lekki ból gardła. Zaczęło mi się w niedziele jak szłam spać to nos zatkany i uczucie folii na gardle. Od razu ibuprom wzięłam. Najgorzej że jak leżę to mnie.to gardło drapie i spać nie mogę. Katar zawsze przeboleję, ale gardło kaszel jest najgorszy. Jeszcze nie mogę tego przeleżeć w łóżku i wyspać się.
Ale dobrze że mały lepiej tzn katar mu odciągam i czasem zakaszle ale gorączki brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:47
-
Lavende86 wrote:Promyk - dzieci śpią w swoim pokoju tylko w filmach 😂 Ja to lubię mieć koło siebie. Raz jest taki mały i raz mogę spać przytulona do bobo. To już nie wróci. Poza tym jak mu sie cofnie i się zakaszle to go "ratuję". Córę dałam do siebie jak miała 4 miesiące, a i tak pół nocy u niej w pokoju spałam. Teraz mam dostawkę Chicco Next2me dream.
Agg - może temu twojemu wygodnie bez dziecka i tylko tak gada że chce dla świętego spokoju. Dla mnie jak ktoś czegoś chce to dąży do tego i działa. Remontu też mu się nie chce... Nie lubi się wysilać. Jeśli coś wymaga od niego wysiłku to on już niekoniecznie chętny. Tak to wygląda z tego co piszesz choć może to mylne wrażenie.
Issa - coś z laktazą poszukaj. Może jest u Was. Kolki to cholerstwo. Wzdęcia też. A może ma refluks jak lubi być w pionie? Nie cofa jej sie do gardła jak leży? Nie przełyka tak głośniej? Dzieci z refluksem nie lubią leżeć. Mój mały prawie 2 miesiące spędził na rękach. U nas na uspokojenie najlepiej działa bujanie się z nim na piłce gimnastycznej.
Frida tobie też 😘Lavende86, Frida91 lubią tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Dziewczyny w czym karmicie maluchy jak nie siedzą jeszcze? W sensie na początku rozszerzania diety? Przymierzam się do kupna leżaczka ale tego tyle że mam mętlik w głowie a długo mi nie posłuży. Potem już fotelik no i kurna nie wiem. A mały ma faze że jak wychodzę to marudzi. Zabieram go w koszu ze sobą np do kuchni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 13:44
-
Z tego całego zawirowania z Oli zdrowiem i braku snu zapomniałam złożyć podanie u pracodawcy o macierzyński 🤦♀️ Dżizas, ku...wa, ja pie...le!01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
IssaMelissa wrote:Z tego całego zawirowania z Oli zdrowiem i braku snu zapomniałam złożyć podanie u pracodawcy o macierzyński 🤦♀️ Dżizas, ku...wa, ja pie...le!
Przypomnij mi czy mieszkasz w Pl? Polski pracodawca?
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Nie wiem czy wystarczy, pewnie niedługo pojde sie stymulować bez gadania Mężowi, uda sie to sie uda, a jak nie to sie bede zastanawiać/martwic...
Moj Maz musi miec wenę na domowe roboty... zrobi, ale ....Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Maz ok
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry no co ty chcesz - jakie kłamstwa. Zaloze sie że wy sie takie budziłyście i budzicie odkąd macie swoje dzieciaczki. Tylko kołdre zmieniłyscie na zimową ale dalej jest tak nieskazitelnie
.ja tak mam jak widze piękne uśmiechnięte panie na zdjeciach gladzą sie po brzuszku - piękny stan i jednorozce. Owszem- ciąza to najpiękniejsze co mnie spotakło bo wiem, że czekam na moja ukochaną Krewetke.... ale rzyganie! Mdłosci! Bóle głowy! Wzdęcia! Leżenie w domu! Humory. Płacze z byle gówna. Ciągłe sikanie. A to dopiero 1szy trymestr
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Ag przykro mi, ale blog został najprawdopodobniej usunięty😟 Znalazłam jego fragment, ale niestety nie ma żadnego linka ani odniesienia do bloga. Szkoda bo był naprawdę fajnie napisany i poruszał wszelkie rozterki w związku ze słabym nasieniem, badaniami i odczuciami faceta, który ma z tym problem. Myślę że mógłby twojemu dać do myślenia.
Adry to oznacza że pieniądze zaczną wypłacać mi później i ogółem będę mogła oficjalnie przejść na macierzyński z poślizgiem. No chyba że mi pójdą na rękę. Jak nic się nie uda z tym zrobić, to wezmę w tym czasie zaległy urlop, więc tragedii nie ma. Ale sam fakt że nie ogarniam mnie dobija01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami