Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Evel.

    Lactovaginal dowcipnie na początek pomoże.
    Jak najwięcej czasu bez gaci spodni itp

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 09:52

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6589 3789

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:41

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Dziękuję Evel.

    Lactovaginal dowcipnie na początek pomoże.

    OK. Dziękuję a to bez recepty jest i ile kosztuje mniej więcej?

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6589 3789

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:41

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    OK. Dziękuję a to bez recepty jest i ile kosztuje mniej więcej?
    Tak bo to tylko ptobiotyk - między 20 a 25zl. Trzymaj w lodowce. Mi gin kiedys powiedzial ze te doustne to G i tylko takie działają

    Evell lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi a ten probiotyk to jak się stosuje ? Musze iść do apteki,nosz kurwa nie wiem czemu teraz non stop te infekcje mam kiedyś to wg nie miałam z tym żadnych problemów . A wiecie zauważyłam że po tym poronieniu to mam bardziej wilgotno w pochwie co nigdy mi się nie żdażyło zwłaszcza jak nie miałam tej owulki i sluz nawet zauważyłam rano jak wstałam to aż majtki miałam mokre trochę wiec nie wiem co to czy z infekcji?? Laski przepraszam ze tak z rana pisze tu tak .Nie wiem może powinnam iść do giną albo zrobić pośiew?

  • werni Autorytet
    Postów: 10482 7850

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka niestety negatyw. Wiedziałam tempka nadal wysoko 37.00

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hejka niestety negatyw. Wiedziałam tempka nadal wysoko 37.00
    Moze jeszcze byc za wcześnie. Temp obiecująca

  • werni Autorytet
    Postów: 10482 7850

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie przyjdzie okres i tempka się utrzyma to powtórzę test.

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja co do Ciebie pokladam ogromne nadzieje w tym cyklu..i poki temp wysoko to wszystko kest możliwe ❤

    werni lubi tę wiadomość

  • IssaMelissa Autorytet
    Postów: 768 785

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kicia. Dieta to najlepsza o niskim indeksie glikemicznym. A co do braku owulacji, to próbowałaś stymulacji?

    Werni może spróbuj zrobić teściora jeszcze raz za 2 dni, albo beta jeśli jesteś ciekawa

    01.2019 udało się
    02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
    05.2019 będzie córeczka
    09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia jak masz fb to jest sporo grup o diecie przy PCOS

  • werni Autorytet
    Postów: 10482 7850

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Poczekam jeszcze chwile. Kilka dni. I znów powtórzę test. Myślę że może przez bromka lub upały mam wysokie tempki. Hm

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet
    Postów: 10482 7850

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kicia :)

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez bromka na pewno nie...

  • werni Autorytet
    Postów: 10482 7850

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem już sama

    f2wlsg1849ksqu5m.png

    mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest gorzej niż myślałam że jest.
    Siedze i rycze.
    Nie mam sensu robic hsg, dal mi skierowanie na laparo...i nic poza tym..na @ do 6tyg po histero sie czeka i mam czekać..
    W ciaze nie mialam szans zajsc przy takich cyrkach i zrostach...i jest duze prawdopodobieństwo ze jajowody sa niedrozne..szczególnie ten prawy.
    Takze dupa pizda chuj...przepraszam ale ja wysiadam mam dosc!!!!!

  • Beatrix_ Autorytet
    Postów: 984 684

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka nie zalamuj sie. Wiem, ze to zle brzmi zrosty, niedrozne jajowody itd u mnie jeszcze endometrioza. Tez bylam podlamana ale za dwa tygodnie mam laparoskopie i pomimo ze boje sie strasznie narkozy a jeszcze bardziej wynikow to mam nadzieję ze jesli sa ogniska endo to je zalecza jesli zrosty to usuna a jesli niedrozne jajowody to udroznia. Patrze na ten zabieg z nadzieja ze cos to pomoze. Sciskam Cie i glowa do góry chociaz wiem ze smutno i ciezko.

    czekamynadzidzie, werni lubią tę wiadomość

    6dbd72f665.png


    h4zp9jcg0106napq.png
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4469 3099

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Hej dziewczyny witam się z samego rana. Miłego dnia wam życzę :-)

    Koniczynko wszystkiego najlepszego z okazji twoich urodzin. Mało stresów, dużo uśmiechu i spełnienia twoich marzeń, tych małych i tych dużych :-* Kochana tatą się nie przejmuj, może on po prostu ma tak ciężki charakter i zwyczajnie w świecie nie rozumie że cię krzywdzi tymi słowami.

    Multi to ja pisałam o dhea. Kortyzol bada się gdy poziom dhea jest za wysoki,żeby sprawdzić czy nadnercza dobrze funkcjonują. Jeśli dhea jest zbyt wysokie, a kortyzol zbyt niski to dochodzi do wypalania nadnerczy. Ja kortyzol miałam ok, więc u mnie zbyt wysokie dhea jest innego pochodzenia.

    Adry czuję że wypoczniesz dzięki wysłaniu małej do żłobka. Miło się czyta że ci dobrze. Tak trzymać ;-)

    Werni ciąża z zaskoczenia to częsty przypadek ;-) Ponoć żadna się na ciążę nie czuła, a tempka u ciebie też całkiem spoko. Kciukam za pozytyw &&&&

    Dziewczyny mam wrażenie że utknęłam w jednym punkcie ze staraniami. Jak was czytam to wy co chwilę lecicie do gina to na monitoring, to po stymulację, to po badania, a ja stoję w miejscu. Mam się starać bo mi właśnie zbili poziom hormonów i tyle,a efektów niestety brak. Mam nadzieję że kolejny gin coś mi poradzi, ale do sierpnia tak daleko, a ja chyba już nie mam siły czekać. Utknęłam i nie wiem jak ruszyć do przodu
    nie Ty jedna. Ja też utknęłam w martwym punkcie. Czekam do października do pierwszej wizyty w klinice i póki co nic się nie dzieje :( moja doktor cały miesiąc na urlopie i jak na złość uciekł mi jeden cykl :( ale owulacja chyba była, bo progesteron był 10,10 (2,8-15,9). Pytałam mojej endokrynolog to mówiła, że progesteron jest ok, że może szału nie ma ale świadczy to o tym, że owulacja miała miejsce. I tak niby owulacja jest, ale ciąży nie ma. Juz nawet mojemu mężowi było bardzo przykro jak mu powiedziałam, że dostałam @ może mi się uda w międzyczasie to hsg zrobić, no bo co innego mogę wymyślec :(

    4 lata starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5

    IO, hiperinsulinemia
    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4469 3099

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    LH 16 normy lab/:
    2.4 - 12.6 f. folikularna
    14 - 95.6 f. owulacyjna
    1 - 11.4 f. lutealna
    7.7 - 58.5 postmenop.

    FSH 7.8
    3.5 - 12.5 f. folikularna
    4.7 - 21.5 f. owulacyjna
    1.7 - 7.7 f. lutealna
    25.8 - 134.8 menopauza

    Estradiol 33.07
    12.5 - 166 f. folikularna
    85.8 - 498 f. owulacyjna
    43.8 - 211 f. lutealna
    0 - 54.7 meno

    Kortyzol jutro


    YMm...PCOS? bo się nie znam na tym?

    TSH mU/l 1.910
    0.25 - 5 Eutyreoza
    do 0.15 Nadczynność
    od 7 Niedoczynność

    FT3 pmol/l 4.82 4.00 - 8.30
    FT4 pmol/l 14.08 10.60 - 19.40
    a kiedy sie ten kortyzol robi? moze też powinnam zrobić???


    Koniczynka, nie martw się, idź na laparo, pousuwają CI te różne syfy które tam masz i się wreszcie uda!!! Odetkają Cię i zaczniesz starania z nową nadzieją! ;) zobaczysz ;) nie ma się co martwić! Ważne, że idziesz do przodu, a nie tak jak niektóre z nas stoją w miejscu póki co!

    4 lata starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5

    IO, hiperinsulinemia
    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego