Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Arienka, to gra dosyc cicho bo to jest do usypiania. Wieczorem jak jest cicho to w sam raz to słychać. Za głośno też nie może być. Ale nie masz baterii słabych czasem? Melodyjek jest chyba 3. Nie wiem bo one tak płynnie przechodzą jedna w drugą. Potem jest szum wody, takie bulgotanie i odgłosy takich jakby świerszczy w nocy.
Aha no to git, gra właśnie dosyć cicho jak jest tv włączone itd. Ale baterie w sumie mogę wymienić.
Co do ogarniania chaty to mam to samo. Mały se zrobił turbo drzemkę w bujaku. Odciągnęłam i w trakcie mycia kotu kuwety już sie obudził i tyle zrobiłam. Ale on mi daje coś tam porobić, nie musi mnie widzieć cały czas.
Ja też dziś sama bo u męża w robocie jakaś impreza jest. Ale dla mnie to nie ma różnicy, on i tak się małym nie zajmuje.
Lavende do kąpania polecam ten leżaczek. https://m.ceneo.pl/53839085 Ja sama kąpię na klęcząco w kabinie. Krzyże na skraju wytrzymałości. Teraz maly może sobie fikać nogami póki woda letnia. Bo tak to trzymałam głowę jedną reką drugą myłam i to na kolanach, ciężko tak. A leżaczek lepszy niż te plastikowe foczki bo materiał się ugina i bobas w wodzie poza klatką piersiową. I może machać rękami i nogami. Materiał można zdjąć i wyprać. Na allegro po 12 zł jakoś tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 18:00
-
Lavende nie spada. Materiał się ugina a po bokach są te druty, robi się rynienka. Ale wiadomo że samego nie można zostawić. On się też patrzy na boki to uważam żeby się wody nie napił. 😁 Zrobię fotę i pokaże Ci na priv. Ale dziś go raczej nie kąpię, już tyłek pod kranem miał bo kupa była. Tylko rączki i buzie przemyję. Latem codziennie go kąpałam całego.
Multi szacun, ile on waży?Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Multi - jaki skok? O co kaman? 😁
Mój wyniuniany, czysty, ubrany w nowe body. No matka się napracowała i co? Ulał i od nowa przebieranko 🤣 Ma takie jedne zielone body na których ciąży fatum. Nigdy nie miał ich na sobie dłużej niż kilkanaście minut. Zawsze jak je założę to jest paw 🤣
Nie wiem co on dziś tak ulewał. Ogólnie rzadko to robi, a dziś tragedia. Może dlatego że za dużo kombinuje na brzuchu. Chce łapać zabawki, okręcać się, pełzać, a coś mu nie wychodzi narazie.
No i ślini się tragicznie. Nauczył się bańki robić i tak dla zabawy pluć. Aż piana leci po brodzie. Moje pedantyczne ja nie może tego wytrzymać i korci mnie żeby go wycierać co minutę.
Arienkas83, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Też miałam ten leżaczek ale jak Lavende mówi że klocus to nie wiem czy się sprawdzi. U Niny w pewnym momencie był za wąski i go wrzuciłam. Próbowałam te druty trochę rozszerzyć ale średnio wyszło.
Byłam na zakupach, kupiłam sobie dwie pary spodni i spódnice mini
Mój też ma dziś imprezę z pracy, spędzę samotny wieczór z jakimś filmem. Polecacie coś? LekkiegoLavende86 lubi tę wiadomość
-
Mój też pierdzi języczkiem albo ustami super zabawa cały uśliniony.😁 Ale właśnie kąpanko co 2 dni.
Kurde nie wiem czy wytrzyma jeszcze godzinę, a jak go teraz położę to albo się zaraz obudzi i potem do północy zabawa, albo sie obudzi koło 22, 23 wyspany. Leżymy na macie i się bawimy. Generalnie w tym tygodniu sam sobie wybiera i bierze zabawkę spośród tych które są wokół niego. A tak to brał zabawkę jaką mu dałam, jak mu spadła to nie brał spowrotem. Do tego mówi "dadadada".
-
Ja sobie nie wyobrażam żeby mi mąż przy dziecku nie pomogł. Oboje chcieliśmy, ja rodze, oboje wychowujemy i oboje sie zajmujemy. Ja po roku macierzyńskiego wracam na dyzury więc będą sami całyy dzień więc będzie sie musiał uczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:06
Beatrix_ lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Multi nie chcę krytykować ale lepiej nie nosic dzieci tyłem do siebie bo kręgosłup nienaturalnie się wygina. Spróbuj przodem do siebie albo na plecach jeśli tak się da?
https://dziecisawazne.pl/nie-nos-dziecka-przodem-do-swiata/
O tym skoku to nawet nie słyszałamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:36
malutka_mycha, Multiwitamina, Beatrix_ lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
https://www.mojewypieki.com/przepis/kakaowe-brownies - to jest proste jak nie wiem co. Ja dodaje do srodka orzechy i posiekaną czekolade a na wierzch karmel - tego przepisu -
https://www.mojewypieki.com/przepis/brownie-z-solonym-karmelem
Ogólnie wszystkie przepisy z moje wypieki wychodzą jak trzeba
Brownie nie chowasz do lodowki bo bedzie twarde. Jak wyjmujesz z piekranika to po tym podanym czasie pieczenia moze byc miekkie, ale robi sie jak trzeba po ostygnięciu nawet miksera do tego przepisu nie trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:50
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk89 wrote:Ja sobie nie wyobrażam żeby mi mąż przy dziecku nie pomogł. Oboje chcieliśmy, ja rodze, oboje wychowujemy i oboje sie zajmujemy. Ja po roku macierzyńskiego wracam na dyzury więc będą sami całyy dzień więc będzie sie musiał uczyć
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Adry wszystko ok?Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
My ze względu na słabe napięcie Niny w ogóle nie możemy jej w nosidlach nosić mamy jedno po ciotce i jest na bardzo awaryjne wyjścia jak nie ma kto z psem rodziców wyjść, np wczoraj.
A szkoda bo ułatwia to trochę życie..
Mąż o dziwo wrócił wcześnie, zniesmaczony tymi którzy pić nie potrafią i już na wstępie było z nimi źle. Lekka hipokryzja bo jemu też się udaje czasem durnia z siebie zrobić no ale nie będę się czepiać
Dzis jedziemy w gości, koleżanka jest w drugiej ciąży mając już jedno dziecko. Różnica wieku to będzie rok i 4 miesiące hardcoreLavende86 lubi tę wiadomość