Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
ja raczej ten rhino argent stosowałabym do ociągniętego aspiratorem noska, on wtedy rewelacyjnie działa, potem taki wielki gil wyłazi, a navisin tak doraźnie do spania ewentualnie jak dokucza w dzien za bardzo katar.
sezon chorobowy w pełni, oby do kwietnia... -
Adry wrote:ja raczej ten rhino argent stosowałabym do ociągniętego aspiratorem noska, on wtedy rewelacyjnie działa, potem taki wielki gil wyłazi, a navisin tak doraźnie do spania ewentualnie jak dokucza w dzien za bardzo katar.
sezon chorobowy w pełni, oby do kwietnia...
Jak dziś w pracy, luźniej trochę? -
Mycha, Rhino Agent jest fajny do pielęgnacji nosa i do nawilżania czy oczyszczania przy katarze, ale nie ma aż takiego nic w sobie. Nasivin ma ten środek co obkurcza śluzówkę i przez to odtyka nos i hamuje katar. Tyle, że lepiej go nie używać za długo. Tak do 5 dni myślę. Choć ten dla niemowląt ma małe stężenie. Nam chyba najbardziej pomagał. Szkoda tylko że jest w zakraplaczu a nie w sprayu bo to jest troche upierdliwe wg mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 09:23
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Mycha, Rhino Agent jest fajny do pielęgnacji nosa i do nawilżania czy oczyszczania przy katarze, ale nie ma aż takiego nic w sobie. Nasivin ma ten środek co obkurcza śluzówkę i przez to odtyka nos i hamuje katar. Tyle, że lepiej go nie używać za długo. Tak do 5 dni myślę. Choć ten dla niemowląt ma małe stężenie. Nam chyba najbardziej pomagał. Szkoda tylko że jest w zakraplaczu a nie w sprayu bo to jest troche upierdliwe wg mnie.
Najlepiej wszystko na raz stosować i jeż, cze do wróżki iść żeby nam powiedziała kiedy to się skończy -
malutka_mycha wrote:Po tym rhino tak jak Adry pisała wychodzą gluty więc swoje też robi.
Najlepiej wszystko na raz stosować i jeż, cze do wróżki iść żeby nam powiedziała kiedy to się skończymalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Moja mała dziś rano mówi, że idą dziś z przedszkola do apteki. U mnie w głowie od razu myśli, że to z leksza dziwne, przecież tam są zarazki i chorzy ludzie. Po co tam chodzić... No to pytam po co tam idą, a ona z takim politowaniem jakby to wszyscy wiedzieli, że przecież idą oglądać książki 🙄 Chyba chodziło o bibliotekę 😂
OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość
-
Mycha, tu masz info z Internetów:
"Woda morska izotoniczna i hipertoniczna
Warto zwrócić uwagę, że wody morskie dzielą się na izotoniczne i hipertoniczne roztwory. Co to w praktyce oznacza?
Roztwór hipertoniczny to roztwór, którego ciśnienie osmotyczne jest wyższe od ciśnienia osmotycznego roztworu, z którym go porównujemy. Hipertoniczne stężenie soli
w roztworze wody morskiej inicjuje proces osmotyczny polegający na wymianie wody pomiędzy środowiskiem zewnętrznym, a komórkami śluzówki.
Woda zawsze przepływa w kierunku roztworu hipertonicznego, czyli z roztworu o niższym stężeniu osmotycznym do roztworu o wyższym stężeniu, aż do momentu wyrównania stężeń soli w obu roztworach. Pod wpływem tego procesu błona śluzowa ulega obkurczeniu na skutek zmniejszenia jej obrzęku poprzez utratę wody przechodzącej do roztworu o wyższym ciśnieniu osmotycznym. O ile więc izotoniczne roztwory polecane są do codziennej pielęgnacji, to roztwory hipertoniczne stosuje się właśnie do udrażniania zatkanego nosa." -
Lavende86 wrote:Mycha, tu masz info z Internetów:
"Woda morska izotoniczna i hipertoniczna
Warto zwrócić uwagę, że wody morskie dzielą się na izotoniczne i hipertoniczne roztwory. Co to w praktyce oznacza?
Roztwór hipertoniczny to roztwór, którego ciśnienie osmotyczne jest wyższe od ciśnienia osmotycznego roztworu, z którym go porównujemy. Hipertoniczne stężenie soli
w roztworze wody morskiej inicjuje proces osmotyczny polegający na wymianie wody pomiędzy środowiskiem zewnętrznym, a komórkami śluzówki.
Woda zawsze przepływa w kierunku roztworu hipertonicznego, czyli z roztworu o niższym stężeniu osmotycznym do roztworu o wyższym stężeniu, aż do momentu wyrównania stężeń soli w obu roztworach. Pod wpływem tego procesu błona śluzowa ulega obkurczeniu na skutek zmniejszenia jej obrzęku poprzez utratę wody przechodzącej do roztworu o wyższym ciśnieniu osmotycznym. O ile więc izotoniczne roztwory polecane są do codziennej pielęgnacji, to roztwory hipertoniczne stosuje się właśnie do udrażniania zatkanego nosa."Lavende86 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dzięki, doczytałam to dziś w aptece kupię ten drugi, dzięki
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Dziś przyszła pierwsza kołderka i takie dwie płaskie podusie pod głowę (mają chyba z 1cm grubosci więc powinny być okej i nie za grube ).
I wieczorem wizyta u ginekologa mam nadzieje, że młode pomacha nam łapką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:28
Lavende86, malutka_mycha, OwaOrzeszkowa lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Multiwitamina wrote:Wkurzajace są te reklamy na dole 🤨
Promyk mały ma jedną taka w łóżeczku, ale my zazwyczaj wyjmuje na noc bo wędruje z nią.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Wy pralyscie wszystkie takie kontaktowe rzeczy czyli kocyki kołderki ubranka przed użyciem z bobasem? Polecacie jakiś płyn specjalny do prania dziecięcych rzeczy czy prałyscie wszystko tym co zawsze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 15:26
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Ja też kolderka na zimę dopiero użyłam.
Promyk ja prałam i pierwszy raz prasowałam na lewej stronie. W loveli. Miałam 2 duże opakowania i jak te drugie mi siekonczyloto zaczęłam mieszać z naszym proszkiem czy nie ma uczulenia. I dawałam coraz mnie loveli a coraz więcej naszego aż nam się dziecięcy skonczyl -
Ja tak jak mycha tez prałam i prasowałam przed 1 użyciem w loveli do roku na pewno używałam ale czy pozniej juz nie pamietam👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja wszystko wyprałam i prasowałam przed 1 użyciem. Bez płynu do płukania. Teraz dopiero go używam i ogólnie nie prasuję ubranek. Ja kupilam jakiś płyn do prania sensitive z Auchana bezzapachowy, skład taki sam praktycznie jak te wszystkie drogie płyny dla dzieci.
Zawsze jak kupuje nowe ubranka to najpierw je piorę.
Teraz też używam płynu z Auchana ale BabyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 16:39
Adry lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kurde czy tylko ja tak szybko piorę w normalnym proszku? Już nie kupuję tego dla dzieci. Jakoś tak skończył się nagle i musiałam wyprać w zwykłym i tak zostało. Poza tym odkąd rozszerzamy dietę to niestety, ale te proszki dziecięce nie dawały rady i kiepsko dopierały plamy. Płyn do płukania mamy jakiś dla dzieci.
Przed pierwszym użyciem prałam większość rzeczy. Kołdry nie piorę raczej od razu tylko poszewkę. A potem co jakiś czas dopiero odświeżam kołdrę. I tak się zmienia poszwy. Mały jeszcze kołderki nie posiada. Śpi pod naszą, a tak to ma kocyki.
Na lato super jest ten kocyk bambusowy mgiełka z lullalove.