Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Ale dziś piękna pogoda. W sam raz na rozpakowanie 😁 Promyk? Dajesz 😋
Ale też myśle że czas na mnie. W nocy troche pobolało podbrzusze i puściło. 0 skurczyStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Boje się tych upałów na końcu 🙈 ale na szczęście mieszkamy za miastem i tak liczę trochę na to , że dam radę wejść do basenu i będę się moczyć cały dzień 🤭 ja od początku zero mdłości, zero zgagi, ale za to inne rzeczy także to prawda, że każda ciąża inna i każde dziecko też inne..mojemu bratu urodził się też syn w marcu więc na pewno będą chłopaków porównywać 🤦🏼♀️
Mięśniak 3 tyg temu miał 5 cm, więc jakiś wielki nie był, ale chyba chodzi o umiejscowienie, zobaczymy mam nadzieję że nie urósł jakoś mega dużo, od początku ciąży jakoś nastawiałam się na sn, i jak mi powiedział o CC ostatnio to powiedziałam o nie tak chciałam sn...aż się doktorek zdziwił, chyba pomyślał, że nie wiem co mówię 😁 -
KattQ - powiem tak... miałam 2x CC i nie narzekam. Wiadomo, każdy marzy o idealnym porodzie SN, ale jak widzę ile koleżanek męczyło się godzinami, rodziło, a i tak kończyły z CC to cieszę się, że mnie to ominęło i miałam od razu CC. Drugim razem leżałam trochę ze skurczami i doszłam do 4cm rozwarcia i byłam cała spocona z tej męki. Chyba cieniak ze mnie 😂 Tylko pytałam co chwilę o znieczulenie 🤣 A jeszcze mi się skurcze nie pisały na ktg i patrzyli na mnie jak na kosmitę, że chyba symuluję.
-
U nas cały dzień deszczowo a ja ledwo żyję, co chwilę drzemki 😆 dziś rozmawiałam z dziewczynami z pracy i do naszego przedszkola przychodzi tylko 3 dzieci, a do innego przedszkola 1 więc wygląda na to, że chyba już do września tak będzie 🙄
-
U nas przedszkola full. Było więcej chętnych niż miejsc początkowo. Potem jak ujawnili zasady itd. to trochę osób chyba odpuściło bo ostatecznie pisali, że ci którzy chcieli to się dostali. Znajomi też już wysłali dzieci. Ja jako, że siedzę w domu to mi nie wypada raczej się zgłaszać. W sumie i tak bym się bała i cieszę się, że nie muszę młodej posyłać (mimo, że z nimi obojgiem w domu to można czasem zwariować 🤣). Po co mi teraz covid na chacie. Mały niech podrośnie. Zobaczymy jak to dalej będzie. Trochę mi szkoda bo średnio mam czas coś edukacyjnego z córką porobić gdy mały jest obok no i mam wrażenie że przeze mnie ona będzie do tyłu na tle grupy no ale trudno... Robię ile mogę. To moje szołowyło trzeba mieć non stop na oku. Dziś wspinał się na drukarkę na której stało nosidełko i tak upadł, że nosidło go przygniotło. Ale był ryk. Nic mu się nie stało, ale się wystraszył i panikował. Tylko się odwrócę, a ten już coś kombinuje. Laski życzę Wam powodzenia i mocnych nerwów bo u Was w brzuchu też faceci więc Was też to czeka 😁. Chłopaki to istne szoguny. Mam porównanie 😂 Wszystkie gniazdka, kable, elektronika się nie uchowa 🤪 Telewizor musieliśmy powiesić na ścianie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 22:37
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Ha . Telewizor sam sobie wyłączy. Kable nie mogą leżeć. Wszystkie szafki jego . Stodole i garaże trzeba zamykać bo to już szkoda gadać . Więc witaj Lawendo w klubie . Do tego sam urządza sobie piesze wycieczki . Raz jest za mną a raz 5metrow dalej biegnie dotknąć jakiś smar itp . Prawdę piszesz . Do tego nadal na nocy musi mleczko pić, no bo jak. A i od kilku dni śpi tylko raz. Na dzień. Dziś był tak zmarnowany że zasna w 5 min. No i z nikim nie zostanie sam dłużej niż 10 minut .wszytko robimy razem.
Kat gratulacje! 🤞🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 00:44
Lavende86 lubi tę wiadomość
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
Ha ha Nastka też taka. Wszystko w zasięgu łapek roz.... niesie. Całe szczęście że jest ostrożna i żadko się przewraca.
Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Ona nie znosi służby zdrowia hi hi hi. Jak tylko ktoś do nas podchodził to był krzyk (łeee, łeeee mamo zbierz mnie stąd, mówiłam że ich nie lubię i czego nie rozumiesz w słowie ŁEEEE).
Mamy skierowanie do alergologa i po dużych problemach i obdzwonieniu połowy miasta zapisałyśmy się na 16.06.Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Promyk zaraz rodzisz, zaglądam prawie codziennie czy się wypakowałaś, powodzenia. 🤩
Katt gratulacje!
Ja dalej walczę o zdrowie. Przebadana drugi raz przez neurologa, miałam też rezonans magnetyczny z kontrastem głowy i kręgów szyjnych. Wsio ok, niewielkie zmiany w zatokach ale moja laryngolog musi ocenić. Generalnie jestem leczona pod kątem przewlekłego zapalenia zatok. Neurolog dała mi leki na bóle i zawroty głowy i jest bez porównania. Leczenie końcówka ale jeszcze mam takie drżenie we łbie i w nosie pulsowanie ale już bez bólu jaki był. Koszmar jakiś ale najgorsze wykluczone. Myślę że jeszcze że 2 miesiące to potrwa. Mam też nadzieję że żadne dziwne objawy mi nie dojdą w tym czasie.
Mój łobuz zaraz roczek skończy, chodzi już ale z podparciem i potrafi dość długo stać bez trzymanki. 😊 Ostatnio przypadkowo najadł się Sudocremu. 🤣 Potem w kupie sporo było. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 09:48
Promyk89, malutka_mycha, Lavende86, Wróbel lubią tę wiadomość
-
Dalczego wasze dzieci tak szybko rosną???
Dobrze Arienka, że już lepiej z twoim zdrowiem.
Ja dalej w dwupaku, skurczy zero, jedynie dyskomfort w podbrzuszu. W pt jak dotrwam wizyta z ktg
Ta ciąża zleciała momentalnie...
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Arienka slodziak😍
Nie mam kompletnie wiedzy na temat alergii, nigdy nic Ninie nie wyskakiwało. Do dzisiaj. Jeżeli wieczorem pojawiła się wysypka na brzuszku to raczej od tego co jadła w dniu dzisiejszym? Czy może być reakcja z wczoraj? Orientuje się któraś? -
malutka_mycha wrote:Arienka slodziak😍
Nie mam kompletnie wiedzy na temat alergii, nigdy nic Ninie nie wyskakiwało. Do dzisiaj. Jeżeli wieczorem pojawiła się wysypka na brzuszku to raczej od tego co jadła w dniu dzisiejszym? Czy może być reakcja z wczoraj? Orientuje się któraś? -
Arienka - Ale słodziak. Fajnie, że u Ciebie lepiej. Oby tak dalej!
Dziewczyny przyłapałam dziś mojego syna na malowaniu kredką po ścianie 😤 Kurde on chyba artystą będzie. Najpierw pomalował parkiet mazakiem, a teraz to. Na kartce nie potrafi malować, ale na ścianie super mu poszło. Mąż nie był tak entuzjastyczny jak ja. -
U nas dziś ciężka noc. A rano mały zwalił kwiatka z szafki pod tv i wszędzie była ziemia. Potem złapałam go jak pisał po ścianie linijką. Był zdziwiony, że nic nie pisze 😆 No urodziłam niezłego szoguna. Od świtu raczkuje jak torpeda po domu i szuka guza.
-
Hej dziewczyny, ja dziś po wizycie, mały ładnie rośnie już 750g waży , ale kolejny raz buzię zasłonił rączkami tylko kawałek bródki było widać 😄 z gorszych wiadomości mięśniak urósł do 7cm i dr kazał psychicznie nastawiać się do cc. Ciekawe na kiedy wyznaczy, jeszcze dużo czasu, ale ciekawa jestem ile przed terminem zrobi. Mam nadzieję że ten mięśniak nie urośnie do jakiś monstrualnych rozmiarów, bo tempo ma zawrotne 🤦🏼♀️ fajnie macie wesoło z dzieciakami, pamiętam jak każda z was pisała live z porodówki szok jak ten czas leci, do mnie, mam czasem wrażenie,że nadal nie dochodzi, że lada moment i nasz synek będzie z nami 😁
Promyk89, Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
KattQ wrote:Hej dziewczyny, ja dziś po wizycie, mały ładnie rośnie już 750g waży , ale kolejny raz buzię zasłonił rączkami tylko kawałek bródki było widać 😄 z gorszych wiadomości mięśniak urósł do 7cm i dr kazał psychicznie nastawiać się do cc. Ciekawe na kiedy wyznaczy, jeszcze dużo czasu, ale ciekawa jestem ile przed terminem zrobi. Mam nadzieję że ten mięśniak nie urośnie do jakiś monstrualnych rozmiarów, bo tempo ma zawrotne 🤦🏼♀️ fajnie macie wesoło z dzieciakami, pamiętam jak każda z was pisała live z porodówki szok jak ten czas leci, do mnie, mam czasem wrażenie,że nadal nie dochodzi, że lada moment i nasz synek będzie z nami 😁
Co do miesniaka one niestety mogą rosną pod wplywem estrogenów.
I powiem ci, że czasem sie zastanawiam czy cc nie jest czasem lepszą opcją. Im bliżej porodu tym bardziej czuje niepokoj. Ja nie mam wyboru i "musze" sprobowac sn bo mam jeszcze dwq zarodki a kazda ibgerencja typu cc zmniejsza ich szanse na implantacje.
Niedlugo my bedziemy relacjonowacStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472