Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróbel wrote:Adry tak, z kredytami załatwione. Spławiliśmy jedną z najbardziej parszywych firm windykacyjnych. Powiedz koleżance że jej sprawa jest moim zdaniem do wygrania. U nas była zupełnie inna sytuacja bo nie było tak oczywistego oszustwa tylko parszywe kruczki prawne. Musi jednak poradzić się dobrego adwokata jak się za to zabrać i zabezpieczyć przed komornikem do czasu wygrania sprawy. Jak nie ma kasy to niech się skontaktuje z"anuluj dług" oni pomagają za śmieszne pieniądze, nawet jeśli całej sprawy nie poprowadzą to coś doradzą. Co do siostry to masakra - niech ją posadzą.
ona się kontaktowała z adwokatem, jest duza szansa na wygranie sprawy, ale powiedziała, że jak to zrobi to straci i siostrę i rodziców, a tego nie chce. Koleżanka jest sama, rodzina to właściwie wszystko co ma. będą to próbowali wewnetrznie rozwiązać a siostre na leczenie wysłać...
dobrze, że u Was i ten temat zamknięty, nie wyobrażam sobie nawet co przechodzilaś. -
Lavende, też sobie zrobiłam ostatnio okulary i też jak pomyśle ile jest tematów do naprawy, poprawy to jakaś masakra a jak tam sytuacja z kilogramami po ciąży, wróciłaś do stanu sprzed?
Trzymam kciuki, żeby tam nic nie wyszło na usg, ale wiadomo, lepiej sprawdzić.
Krewetki są super, ale na pierwszy raz dobrze gdzies zjesc w sprawdzonej knajpie, żeby wiedzieć jak powinny smakować. Łatwo je zepsuć za długo smażąc.Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam do wagi a teraz znowu jestem na plusie mada faka. Nie wiem jak to się dzieje. Ostatnim razem było to samo. Ale już się za to biorę i mam nadzieję, że uda się wrócić na dobre tory. Waga to temat rzeka. Powiem tak... źle nie jest, ale nie jest tak jak bym chciała 😉
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Lavende oglądaj jak Ci pasuje 🙂 oby z Twoim zdrowiem było ok, ale wiadomo dobrze wszystko sprawdzić. Wracasz do pracy?
Ja zamierzam w ciąży oglądać po raz n-ty „Seks w wielkim mieście” 😁😁😁Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Haha ja was przebije bo oglądam dla beki Klan 😂 Leca rano stare odcinki z 1997 roku i śmiesznie tak oglądać tamte czasy jak ludzie się ubierali itd 😂
Co do wagi to ja ważę mniej niż przed ciążą ale wiem że za mało jem. Muszę się wziąć za siebie i zacząć planować jadłospisy na cały tydzień bo to aż niezdrowo. Czasem jem dosłownie ze 2 posiłki w dniu bo a to nie ma czasu a to zakupów a to co innego...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Haha ja was przebije bo oglądam dla beki Klan 😂 Leca rano stare odcinki z 1997 roku i śmiesznie tak oglądać tamte czasy jak ludzie się ubierali itd 😂
Co do wagi to ja ważę mniej niż przed ciążą ale wiem że za mało jem. Muszę się wziąć za siebie i zacząć planować jadłospisy na cały tydzień bo to aż niezdrowo. Czasem jem dosłownie ze 2 posiłki w dniu bo a to nie ma czasu a to zakupów a to co innego...Frida91 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio lubię gotować. Oczyszcza mi to myśli. Córa niby je w przedszkolu, ale nigdy nie wiem kiedy wróci najedzona, a kiedy powie, że jest głodna także obiad w domu być musi. No i mały musi jeść. Mąż to tam niekoniecznie 😂 On tak pracuje, że często je coś w pracy.
-
Adry, tak to było okropne. Bardzo współczuję twojej przyjaciółce. Rozumiem że nie chce stracić rodziny ale.... Ok. te długi jakoś spłaci ale nie ma żadnej gwarancji że nie będzie kolejnych. Nie chcę być złym prorokiem ale ludzie z takiego czegoś nie wychodzą zazwyczaj.
Niech przyjaciółka ukrywa oszczędności w jakimś zagranicznym banku na który komornik jej nie wjdzie. To można zrobić tak: gromadzisz większą sumę pieniędzy w domu, potem idziesz z tym do szwajcarskiego banku (oni przyjmują tylko dużą kasę) i zakładasz konto. Jeżeli się z kimś zwiąże to intercyza, mieszkanie jeśli ma to jeśli będzie miała dziecko - jak najszybciej przepisać na nie (dla siebie dożywocie w tym mieszkaniu).
To rozwiązanie jest dobre też z innego powodu. Teraz jej będzie bardzo ciężko bo będzie się ciągle bała że znowu coś wyskoczy a ona zostanie bez środków do życia. Żyłam w takim strachu wiele lat i jest to wyniszczające. Jeśli będzie miała odłożone środki - będzie miała większe poczucie bezpieczeństwa. -
NowaJaaa wrote:To musze zobaczyc 😁 chętnie sie zainspiruje.
Udanego weekendu. My poki co w domu, do Łodzi w październiku jedziemy do tego immunologa, to moze cos tam zobaczymy albo po drodze.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Lavende moja mała ma 4 zęby ale też idą mega powoli. Teraz już chyba od miesiąca męczą ją górne dwójki i nadal nie przebiły się. Ciekawe ile jeszcze. A jak sobie Jaś radzi z gryzieniem bez zębów? Dajesz mu jakieś surowe warzywa czy owoce? Ja czasem mam wrażenie że ciężko jej z takimi rzeczami jak ma tylko jedynki póki co. Np.ogorka daje jej w takich cieniutkich plasterkach. Aż żałuję że nie ma tych zębów bo chciałabym jej dawać wiecej rzeczy do chrupania 😉
Lavende86 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Mycha dokładnie tak. Muszę zacząć planować tak żebyśmy wszyscy jedli to samo bo inaczej nie wyrobię z tym gotowaniem. I trzeba robić zakupy na cały tydzień. Oszczędzi się też czas.
-
Wróbel wrote:Frida Nastka ma tylko 2 a nawet paluszki słone jak dorwie to zjada.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙