X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn lugola jest mi znany od dzieciaka. Zawsze chorowałam na anginy ropne i żeby mnie co miesiąc nie faszerować antybiotykami wiejski znachor kazał palucha owinąć bandażem, namoczyć w nierozcieńczonym lugola i wypędzlować gardło, ściągnąć ropę z migdałków mechanicznie. Płyn ten ma silne działanie odkażające. Nie było to przyjemne, pamietam jak na początku miałam odruch wymiotny, teraz mogę sobie rękę włożyć cała do żołądka i nic. Głębokie gardło Haha. Płyn w ilości 1 cm wlany do szklanki jak zalałam ciepła woda to stosowałam do płukania gardła jak pobolewało. Tak wiec tyle jodyny co połknęłam w swoim życiu to mi chyba nigdy nie zabraknie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:00

Multiwitamina, Znowu.ta.kryska, Adry lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi nie kombinuj na własną rękę z tarczyca bo przedobrzysz. Moja pani doktor uważa że nawet witamin lepiej nie brać w pierwszym trymestrze bo nigdy nic nie wiadomo!

Ale się tu niemiło zrobiło przez chwilę. Niektóre z dziewczyn mogłyby się nauczyć kultury osobistej. Każdy ma prawo do własnego zdania, po co obrażać się nawzajem. Brrr aż się wzdrygnęłam.

Evell, Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Multi nie kombinuj na własną rękę z tarczyca bo przedobrzysz. Moja pani doktor uważa że nawet witamin lepiej nie brać w pierwszym trymestrze bo nigdy nic nie wiadomo!

Ale się tu niemiło zrobiło przez chwilę. Niektóre z dziewczyn mogłyby się nauczyć kultury osobistej. Każdy ma prawo do własnego zdania, po co obrażać się nawzajem. Brrr aż się wzdrygnęłam.

Niestety takie są ludzie,jak chce się komuś pomócoś, to przyjdzie taka i zważywszy, brak kultury i szacunku do innych,ale nie mój cyrk i nie moje małpki.
    Jak tam podróż ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być zwyzywa*

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi Ja biore wszystko osobno ale przecież mozesz sobie kupić kompleks witamin dla ciezarnych i tam będzie wszystko co potezeba kwas foliowy, witamina d, jod itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 21:54

Multiwitamina lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak czytam i czytam, i nie wierzę. Co tu się porobiło? Była kulturalna rozmowa, a tu takie klocki. Kryśka nie podoba mi się to co piszesz i nie wiem w jakim celu tu wchodzisz. Obrażać ludzi? I to w prymitywny sposób? Tak może robić tylko bardzo sfrustrowana i nieszczęśliwa osoba.

Hipi, jesteś pedagogiem i popierasz Kryśkę w jej wynurzeniach? Lekki szok...

Koniczynko współczuję Ci i wiem, że nic co napiszemy nie poprawi Ci humoru. To Twój osobisty dramat. Masz prawo do negatywnych uczuć i każda z nas przeżywałaby to tak samo. To normalne. Jeśli czujesz, że chcesz opuścić forum to masz takie prawo. Mimo wszystko nie wszystkie z nas są w ciąży i te z nas nadal są tu by się wspierać. Możliwe, że przed nami podobne dramaty... Kto to wie.
    Nie napisze Ci, że będzie dobrze bo nie to pewnie chcesz usłyszeć, ale pomyśl, że masz po co i dla kogo żyć i cieszyć się tym co masz.

Beatrix_, Evell, czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu nic do nikogo nie mam, ale nie lubię prostackiego i wulgarnego języka i obrażania ludzi. Można się z kimś nie zgadzać i podyskutować, ale są na to bardziej kulturalne sposoby. A arkument "jestem mądrzejsza bo jestem starsza, a wy jesteście gówniary więc nie macie prawa do szacunku" to już w ogóle bez komentarza.

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 24 lipca 2018, 18:46

czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy uważam, że coś mi nie odpowiada i jest głupie nie czytam tego i nie biorę w tym udziału. Tak więc zrób przysługę sobie i nam i nie wchodź więcej tutaj ;-)

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 24 lipca 2018, 18:45

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Evell wyswiadcz swiatu przysluge i nie wchodz na watek dla dlugoterninowych staraczek. Mialam niestety nieprzyjemnosc Cie tam pare razy spotkac. Z calego serca licze, ze przez pomylke.

Kryśka , staram się Ciebie zrozumieć ale naorawde nie potrafię,to jest bardzo krzywdzące to co piszesz,naprawdę,przykro mi to czytać.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Nie no, na dobranoc musze, bo mi sie flaki wywracaja. Prostackie i wulgarne to jestescie w wiekszosci. Do tego zwyczajnie glupie. Waszym jedynym zajeciem jest gownoburza w sieci pod pozorem rzekomego pomagania. Komu? W czym? Koniczynce dobrymi waszym zdaniem radami? Jedna madrze napisala, ze Koniczyna ma dzis te rady w powazaniu, bo uwaza ze swiat jej sie zawalil.
    Zaczelam od invitro, bo tylko skonczone debilki moga twierdzic, ze jest ono jedynym rozwiazaniem.
    Wejdzcie na odpowiedni watek, poczytajcie ze zrozumieniem odpowiednie historie, to moze choc czesc z was przestanie pieprzyc glupoty. Reszta i tak pozostanie tepa, bo inteligencje sie ma albo nie i nic sie na to nie poradzi.
    Moj jezyk was przeraza? Poczytajcie pania Evell, jak rzuca miesem i sie tym szczyci.
    No i właśnie ten komentarz nic nie wnosi. Ani on mądry, ani pouczający, ani kulturalny. Uważasz że jesteś najmądrzejsza to po co z nami głupimi dyskutujesz? A nie sorry dyskutować trzeba umieć.
    Widzisz a mój lekarz powiedział mi że jajowody są na tyle cienkie i skomplikowane do udrożnienia że tak naprawdę w takim przypadku zostaje in vitro. Zresztą sama koniczynka napisała że nawet jak się uda odetkac to jest duża szansa że się zrosną tuż po zabiegu. Taka mądra jesteś a nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.
    Naprawdę dziwię Ci się że jedynym Twoim zajęciem to wyzwanie innych od debilek itp. Jeśli to świadczy o Twojej mądrości to szczerze współczuję.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Wybacz, ale dzis dzien ignorowania dobrych rad. A i w tlumie baranow zdarzy sie nieoszlifowany diament. Jesli choc jedna osoba wyniesie cos z moich wpisow, swiat bedzie lepszy. Ta osoba nie musisz byc Ty.
    No i tu masz rację. To na pewno nie będę ja :-D Naprawdę nie wiem co można wynieść z tych wpisów ;-)

Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dość naprawdę,już nigdzie nie mogę wchodzić na żaden wątek za chwile,bo pani krystyna mi nie pozwoli jeszcze jakieś chore oskarżenia wobec mojej osoby,nawet do mojego dziecka,to jest chore,może lepiej będzie jak zniknę gdzieś,nie wiem jeszcze :( to wszystko nie ma największego sensu...

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:55

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    A co jak sie invitro nie uda? Sznur i do rzeki, bo dzidzius to jedyny cel w zyciu? To sa naprawde znikome szanse powodzenia, a koszt wielki i trzeba miec tego swiadomosc. Niestety, wiele z was nie ma i potem sa dramaty. Pisze, bo istnieje szansa, ze choc jedna sie zastanowi i przygotuje na rozne scenariusze.
    Na taką ewentualność też się trzeba przygotować. Zawsze podczas starań o dziecko. Ale ja np bym chciała wiedzieć że zrobiłam wszystko co się dało i skoro nie mogę mieć dzieci to znaczy że ktoś tam na górze tak zdecydował. Ona musi się zastanowić czy chce walczyć za wszelką cenę czy już na tym etapie zrezygnować.

Znowu.ta.kryska, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też tak macie, że już przed okresem wiecie, że nie będzie ciąży? Ja tak mam. Jak dopada mnie pms i i po nim piersi przestają być wrażliwe to już wiem, że nici z tego. No i 2 lub 3 noce przed okresem mam takie nocne poty, że budzę się mokra. Któraś tak miała? Ja mam tak od niedawna. Co to może być?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muli Ty dzisiaj robisz bete??

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 20 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny czy też tak macie, że już przed okresem wiecie, że nie będzie ciąży? Ja tak mam. Jak dopada mnie pms i i po nim piersi przestają być wrażliwe to już wiem, że nici z tego. No i 2 lub 3 noce przed okresem mam takie nocne poty, że budzę się mokra. Któraś tak miała? Ja mam tak od niedawna. Co to może być?
    Ja się czasem niepotrzebnie nakręcam. A to mnie cycki nagle bola i wtedy na pewno już jestem w ciąży, teraz mnie brzuch bolał cały tydzień przed @ i oczywiście też byłam w ciąży :) na szczęście rzadko tak mam, bo bym zgłupiała :)
    A nocne poty to ja mam niezależnie od cyklu :>

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry miłe panie :*,komu kawy,herbaty ?

Multiwitamina, Beatrix_, Adry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Ja gorzką poproszę:) herbatkę

Multi ja taką tylko pije zieloną herbatę bez cukru która ma bardzo dobry wpływ a zwłaszcza rano polecam no i oczywiście moją kawusię z mleczkiem ;)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ