Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrawie po 1.5 roku starań wkońcu okazało się ze po prostu nie jajeczkuje.. wszystkie inne badania wporzadku jedynie progresteron gdzie norma to jak dobrze pamietam 5 cos a moj wynik 0.29 ... Dziewczyny, ktoras z was miala podobnie? Udalo wam sie cokolwiek z tym zrobic? Przez rok czasu zjadłam tyle proszkow co w calym swoim zyciu na oczy nie widzialam
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Angelisia wrote:Prawie po 1.5 roku starań wkońcu okazało się ze po prostu nie jajeczkuje.. wszystkie inne badania wporzadku jedynie progresteron gdzie norma to jak dobrze pamietam 5 cos a moj wynik 0.29 ... Dziewczyny, ktoras z was miala podobnie? Udalo wam sie cokolwiek z tym zrobic? Przez rok czasu zjadłam tyle proszkow co w calym swoim zyciu na oczy nie widzialam
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dome17 wrote:Witajcie dziewczyny, mam do Was pytanie, zaniepokoiła mnie pewna obserwacja. Mianowicie to mój drugi cykl starań o dzidziusia, cykle mam srednio 27 dniowe. Ostatni okres miałam 6lipca, owulacja miała wystąpić mniej więcej 18.07.
Bardzo dużo pracuje, ale w tamtym tygodniu miałam dni wolne, byłam wypoczęta, kochaliśmy się praktycznie codziennie przed, w owulacje i po niej. Nie czuje objawów typu bolące piersi, jedyne co, to szalenie kręci mi się w głowie (to być może przemęczenie), a od wczoraj zauważyłam na wkładce wodnisty blado różowy śluz (nie było go aż tak dużo), dziś był ciagle różowy, ale już gęstszy (jak galaretka).
Na pewno wiele z Was powie mi ‚zrób test w dniu spodziewanej miesiaczki’ - oczywiście wiem, ze jeśli nie przyjdzie, to zrobię, ale chciałabym zapytać, co może być przyczyną różowego śluzu? Czy to może być tez torbiel która ‚podkrwawia’?
Wizytę u lekarza mam dopiero za 3tygodnie (nie mieszkam w Polsce, będę tam w połowie sierpnia).
Bardzo proszę Was o porady, wiem, ze jestescie doświadczone ❤️Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Nie oszukujmy się tutaj na tym forum większość z dziewczyn ma problemy z owulacjami.
Ty tak na serio???? Laska pisze ze to 2 cykl a Ty pisze ze wiekszosc ma problemy z owulacjami? Badania jakies robilas czy co? a moze jestes lekarzem?Krystyna123, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Multi jestem troche wkurzona ale nic nie zrobie. Ale myślę o tym tak: skoro tyle miesięcy się nie udało to dlaczego akurat w tym miałoby się udać. Niewielkie szanse... No trudno. Wszechświat jest przeciwko mnie jak widać. Mój też ma nocki i ja też więc u nas trafić w dobre dni to wyczyn! No ale nie zwolnimy się przecież.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lago wrote:Ty tak na serio???? Laska pisze ze to 2 cykl a Ty pisze ze wiekszosc ma problemy z owulacjami? Badania jakies robilas czy co? a moze jestes lekarzem?
A Ty się naucz czytać bo dziewczyna napisała że się stara już 1,5 roku a nie 2 miesiące.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Krystyna123 wrote:Przylaczam sie do poczatkowego i przedostatniego pytania. Dlaczego wiekszosc? Czynnik meski jest wbrew pozorom o wiele czestszy statystycznie.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:A Ty się naucz czytać bo dziewczyna napisała że się stara już 1,5 roku a nie 2 miesiące.
przyznaje racje, laski tak do siebie podobne i tak samo glupie pytania zadaja ze po prostu mi sie pomylily
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:A dużo zostało czasu do spodziewanej miesiączki? Nie chce Cie martwić ale ja tak mam niestety co miesiąc jak czekam na to żeby miesiączka się spóźniła najpierw ten śluz, potem lekko różowo się robi no i potem się rozkręca nie wiem czy wcześniej też tak miałam. Chyba nie zwracałam na to uwagi a teraz zwracam i doszukuję się objawów :p
Od wczoraj kiedy to zauważyłam 5 dni... zaniepokoiło mnie to, bo zawsze przyglądam się swojemu organizmowi i zazwyczaj dzień przed lub w dzień pojawienia się okresu boli mnie podbrzusze, czuje, ze nadchodzi...
a tu żadnych objawów, tylko ten śluz. Kują mnie troszkę jajniki, ale zauważyłam, ze po owulacji tak mam.
No nic, powiadomię jak będę wiedziała co to -
Dome17 wrote:Od wczoraj kiedy to zauważyłam 5 dni... zaniepokoiło mnie to, bo zawsze przyglądam się swojemu organizmowi i zazwyczaj dzień przed lub w dzień pojawienia się okresu boli mnie podbrzusze, czuje, ze nadchodzi...
a tu żadnych objawów, tylko ten śluz. Kują mnie troszkę jajniki, ale zauważyłam, ze po owulacji tak mam.
No nic, powiadomię jak będę wiedziała co toDome17 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Wiesz co ja pamiętam taką sytuację kiedy mąż się rozchorował (jelitowka) akurat tuż przed moimi dniami płodnymi. I też byłam taka zła że musimy zmarnować jeden cykl i pójdzie na marne itp. I potem się okazało że był to cykl bezowulacyjny bo była torbiel więc i tak by się nie udało :p może też akurat będziesz miała cykl bez owulacji (podobno każdej kobiecie się zdarzają 1-2 w ciągu roku). To tak na pocieszenie. A masz monitoring czy staracie się teraz znowu ten rok bez usg?
-
Dziewczyny ja jestem niecierpliwa i to jest mój problem. Jak coś chcę to już. Nie umiem czekać. Chociaż moim zdaniem wyczekałam się już swoje. Najchętniej gnałabym do lekarza marudząc że jestem bezpłodna, ale czy to ma sens gdy nie udał się dopiero pierwszy cykl starań po histero. Rozsądek mówi mi żeby jeszcze poczekać. Lekarka też tak mówiła. Twierdzi że wszystko u mnie wygląda ok. No ale hormonów nie zaszkodzi zbadać. Szkoda że nie ma pigułek na cierpliwość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 08:51
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:Przepraszam uprzejmie,ale jak dużą kupę robi krowa? Chodzi mi o wagę, ewentualnie wymiar? Czy wpływ na wielkość kupy ma jakość zjedzonej trawy czy sposób kręcenia mordą w trakcie konsumpcji?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:Nie mam monitoringu. Chciałam poczekać jeszcze z 3 cykle i iść do lekarza. Mam zamiar od przyszłego cyklu zbadać hormony. No i mierzę temperaturę. Kiedyś badałam progesteron 7 dni po owu i był na górnej granicy normy no i miałam płyn w zatoce douglasa na usg, a tak ponoć jest po owu. Po histeroskopii miałam jeden cykl bezowulacyjny i to widziałam po wykresie i po braku płodnego śluzu. No ale tak na 100% to tylko monitkringiem mogę to sprawdzić czy ta owulacja jest. Narazie chcę zbadać hormony tak na wszelki wypadek.
Wiesz co jak to dopiero pierwszy cykl po histero to faktycznie poczekaj z pół roku chociaż (rok to moim zdaniem za długo, sama bym chyba nie dała rady znowu tyle czekać) i wtedy idź do lekarza. Może polip faktycznie był na tyle duży że blokował coś tam?
No właśnie najgorsze w tych staraniach jest to czekanie i ten brak cierpliwości. Bo człowiek stara się rok a tak naprawdę to jest tylko 12 prób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 09:48
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyLago wrote:przyznaje racje, laski tak do siebie podobne i tak samo glupie pytania zadaja ze po prostu mi sie pomylily
Adry, Wróbel, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Dome17 lubią tę wiadomość
-
Adry no właśnie mam tak samo
Czekamynadziedzie - polip na pewno blokował bo aż wyszedł przez szyjkę do pochwy (!!!). Także logicznie myśląc musiał zatykać szyjkę. Ponoć był całkiem spory dlatego dziwiłam się że na usg nie było go widać. Myślę odczekać z 3 cykle i uderzać jeszcze raz do lekarki. Ale te hormony i tak zrobie. Dla własnego spokoju. Zawsze to jakieś dodatkowe info i mogę już z wynikami iść na wizytę.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość