X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No rozumiem, mnie to czekanie też załamuje, ale co możemy począć? :( długo leczysz się u tego gina? Może trzeba poszukać innego? A tsh masz poniżej 2? przy staraniach o dziecko musi byc poniżej 2. Ja miałam też niby w normnie, ale jednak było więcej niż 2. Sprawdz sobie to. Czemu o tym piszę? Bo po zmianie ginekologa pierwsze co to moja ginka właśnie naciskała na to tsh! a dopiero potem zaczęłyśmy sprawdzać resztę hormonów i monitoring. Jakie miałaś badania hormonów? A co podejrzewa lekarz? Czemu nie masz owulacji? PCOS? czy jeszcze coś innego?

Polecam spojrz sobie jakie badania sa potrzebne do wykonania:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/19WVqgOZrF-abnW6BdpntISprEBIbIxl5raD-TwtPxqs/edit#gid=382249119
    U tej gin jestem od poczatku roku, ostatnio badalam 3 hormony, 2 byly ok tylko progresteron byl ponizej. We wtorek robie fsh, lh, prl, testosteron. A tsh mialam 3.8. Ale gin nic nie mowila czy za dużo czy nie. Po tych badaniach powiedziala ze sie okaze i przepisze mi ta kuracje tymi hormonami znowu a pozniej cos na jajeczkowanie da. Wolałbym odrazu to drugie ale co zrobić.
    Tylko ja pierwsze robiłam czyli progresteron,.estradiol i jeszcze jeden nie pamiętam nazwy w 23-24 dc miałam zrobić, a te we wtorek co mam to 4-7 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 20:58

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za duże masz tsh i pierwsze co to powinnaś pójść do dobrego endokrynologa żeby Ci to tsh zbił bo możliwe że dlatego nie masz owulacji. Tsh dla kobiet starających się o ciążę to max 2,5 a najlepiej poniżej 2.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Czemu?
    Chyba mamy jakiś kryzys w związku... Ja nie wiem czy przetrwamy te starania :( :( :( dziewczyny jest mi strasznie ciężko :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też się pożarłam z mężem, chyba coś wisi w powietrzu niedobrego. Przed chwilą postaraliśmy sobie wszystko wyjaśnić, ale czy to coś da to wyjdzie w praniu.

Czekamy a długo już macie gorszy moment? Niestety wiele wydarzeń obciążających psychikę doprowadza do kryzysów. Podobno po porodzie też jest hardcore.
    A kryzys związany tylko ze staraniami? Czy wszystko się na to złożyło? Wierze, że przetrwacie, u nas same silne babki są ;)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:08

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja dzisiaj też się pożarłam z mężem, chyba coś wisi w powietrzu niedobrego. Przed chwilą postaraliśmy sobie wszystko wyjaśnić, ale czy to coś da to wyjdzie w praniu.

Czekamy a długo już macie gorszy moment? Niestety wiele wydarzeń obciążających psychikę doprowadza do kryzysów. Podobno po porodzie też jest hardcore.
    A kryzys związany tylko ze staraniami? Czy wszystko się na to złożyło? Wierze, że przetrwacie, u nas same silne babki są ;)
    Sama nie wiem. Kryzysy takie poważniejsze mamy od jakiegoś czasu. Na pewno nie jest to efekt samych starań ale nakładaja się one na całokształt :( może faktycznie coś jest w powietrzu :( nie wiem... Jest dobrze jest dobrze i przychodzą chwile że naprawdę się zastanawiam nad rozwodem :( wczoraj miało być <3 a wyszła nieziemska awantura, zresztą już od rana się kłóciliśmy. Mój mąż chce pogodzić karierę z rodziną... I nie potrafi bo praca jest dla niego ważniejsza i spędza w niej i nad nią 90% swojego czasu. No i niestety czuję się zaniedbana i pytam jak to będzie wyglądało jak przyjdzie dziecko i za każdym razem jest odpowiedź "nie wiem". Bo on już teraz nie potrafi tego pogodzić a co dopiero będzie później :( dziewczyny z życiu nie sądziłam że praca tak potrafi zmieniać ludzi... :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A z czego wynika kryzys? Ze starań czy z innych rzeczy? Bo to istotne...
    Jeśli macie kryzys to lepiej sobie wszystko wyjaśnić, bo dziecko żadnych problemów Wam nie rozwiąże, a wręcz jeszcze ich przysporzy. Kryzysy to rzecz kompletnie normalna. Jesteście dwojgiem różnych ludzi, o różnych doświadczeniach, potrzebach, inaczej postrzegacie pewne rzeczy.
    Ile razy taki kryzys uświadomił Ci jak bardzo go kochasz i potrzebujesz, pomimo tego jak bardzo czasem Cię zawodzi, czy denerwuje? A może Ty oczekujesz za dużo? A może on nie wie czego chcesz w danej chwili? A może nie zareagował tak jak byś chciała na daną sytuację? :) To tylko facet... serio. Lepiej oczekiwać mniej i później się mile zaskoczyć :P Poza tym życie to nie tylko motyle w brzuchu i rzyganie tęczą...Można się kłócić, gniewać na siebie, mieć ciche dni, ale potem oganiać się i grać razem do jednej bramki. Dzisiaj jest gorzej, jutro może tez, ale potem (jeśli naprawdę sie kochacie) wyjdzie słonce :) Głowa do góry :) Jeszcze nie jedna dolina przed Wami.
    Nie wiem, ja nie tak wyobrażałam sobie wspólne życie i chyba to mnie najbardziej boli :( że moje wyobrażenia brutalnie zderzyły się z rzeczywistością :( awantury są w kółko o jedno i to samo - o brak czasu. I nic się nie zmienia w tej kwestii. Eh... :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Za duże tsh. Ja miałam 3.74 , mogło to być przyczyną braku owulacji i ciąży biochemicznej. Zbiłam na 1.9 , owu wróciła ( na wspomagacze i zastrzyku ) zaszłam w ciążę. Tsh wyskoczyło na 3.4 i obecnie znowu zbijam. Musisz zrobić też prolaktyne , bo często idzie w parze z podwyższonym tsh.

Mialam badania u endo ale tez w sumie nic nie stwierdzila takiego. Prolaktyne mam dobra, ale jutro tez robie badanie wiec wyjdzie wszystko w praniu. Ale skoro tsh ma byc ponizej 2 to sie dopytam w czwaryek na wizycie u gin co i jak :)
    Dobrze że istnieje taka grupa, inaczej nie mialabym pojecia o tym :)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Zostałam słomianą wdową. Mąż pojechał rano i zostałam z małą sama. Wsztstko teraz na mojej głowie. Mąż bardzo dużo mi pomaga w domu. Sprząta, odkurza, myje itd. Teraz muszę sama jechać na szmacie :-) Rano posprzątałam balkon. Będę sobie dawkować te "przyjemności". Siedzimy z małą w domu bo upał nie do wytrzymania i odradzają wyjścia z dzieckiem.

Czekamynadzidzie - powiem Ci, że u nas też bywały często konflikty na tle pracy. Tylko, że mój nie ma wpływu na to ile pracuje. Ma to narzucone. U niego to normalne, że ma skończyć pracę np. o 22:00, a przychodzi o północy bo jakaś interwencja ciężka na koniec wpadła. Do tego często na różne imprezy rodzinne chodzę sama bo on nie może dostać wolnego. Rzadko spotykamy się ze znajomymi po oni mają czas w weekendy a u nas to zawsze czas pracy. Tak samo teraz... planowałam się znowu starać o dziecko, a on wyjechał na 9 lub 10 dni. W każdej chwili może wyjechać i mogą mu wydłużyć wyjazd. Już się trochę przyzwyczaiłam, ale czasem mam frustrację i nerwy. Czasami mamy mało czasu dla siebie bo się potrafimy kilka dni mijać. Ogólnie jak jest na miejscu to nie jest źle, ale czasami jest masakra. Z tym, że jak mamy wolne to robimy wszystko razem i staramy się ten czas wykorzystać. Kryzysy są normalne. Trzeba rozmawiać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie udało dodzwonić do mojego gina, jednak uda mi sie do niego zajsc ale dopiero pojutrze. Temp dalej nic nie skoczyla a juz tydzień od zastrzyku a za to nadal bola mnie jajniki i mam taki wzdety brzuch. Stresuje mnie to bo nie wiem, co sie dzieje, ale moze wytrzymam do środy. Nie bardzo uśmiecha mi się szukac teraz nowego lekarza i opowiadać mu od nowa... :/

Tak to jest dziewczyny jak jest stres, do tego brak czasu, zmęczenie. Wtedy nawet blahostki urastaja do rangi problemu i nietrudno o kryzysy i kłótnie... Ale tak jak napisala Multiwitamina, trzeba sie zawsze porozumieć przed pójściem spać:) Mowic wprost co sie czuje, jakie sie ma oczekiwania,bez wyrzutów, bez "bo Ty nigdy/bo Ty zawsze". Ale kryzysy sa po to, zeby z nich wychodzic i wzmacniac zwiazek. Czasem nawet klotnia moze oczyscic atmosfere i pomoc :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :p

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie lepiej unikac teraz w Twoim stanke szpitalu i skupisk ludzi... Ale pewnie jeszcze wieksze nerwy jak sama zostalas:/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ