X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ma wasza córcia na imię?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez mam tak, ze nawet jak jakies imie no sie podoba to jak poznam kogos o tym imieniu kogo nie polubie to I imie no sie juz zle kojarzy ;) Maja ładnie ;) zresztą to wam ma sie podobać, wiadomo ze moda i tak co chwilę sie zmienia.

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:09

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Adry ;) ja polecam Vitapil. Bralam i dzialal.
    A co do imion ja mam dwa i podwojne nazwisko ;) ale przy wyczytywaniu w szkolw bikt raczej nie czyta 2 imion dzieci... Wiec ja bym pewnie dala dwa ale juz dwa bazwiska dziecku to przesada.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no fakt nie wszystkie pasują do siebie. Ja tam nigdy nie marzylam o dwóch ale bylam bardzo przywiazana do swojego i nie chcialam tak zupelnie zmieniac na męża i to była jakas forma kompromisu :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorową porą. Leże i namawiam dziecko do spania, a ona gada i gada i gada. Śpimy u moich rodziców bo ja rano do pracy a mała tu zostanie.

Adry my też marzyliśmy o dziewczynce i się udało. Co za fuks :-) Ja zawsze chciałam mieć córkę. Wiem, że głupio się przyznawać, ale w ciąży bałam się, że jeśli się okaże, że to syn to będę zawiedziona gdzieś w głębi. Teraz gdy tyle się staram o dziecko uważam, że to było głupie myślenie.

Co do imion to lubię te "normalne". Moja córa to Alicja :-) Idealnie do niej pasuje. Wszyscy tak twierdzą.

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tez nie lubie imion zbyt udziwnionych a zwlaszcza w połączeniu z jakimś pospolitym nazwiskiem.
    Jesli chodzi o drugie imie to u obojga nas tak sie zlozylo ze ja mam drugie po mamie a maz drugie po swoim tacie i my chyba zrobomy tak samo :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dziś mała całkiem nieźle dogadywała się z kuzynem. Zrobiłyśmy tak, że mały bawił się z nią w strażaków. Wyglądało to przekomicznie bo małego trzymałam na rękach i udawałam, że gada. Robiłam mu dubbing ;-) Mały zdziwiony nie kumał o co kaman i tylko się patrzył :-D No ale mała była szczęśliwa. No i trochę go nawet potem zabawiała. To już mały sukces.

Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby o gustach się nie rozmawia bo każdemu co innego się podoba no, ale czasami ręce i cycki opadywują jak np. słyszę, że mamaginekolog - ta lekarka blogerka chce nazwać syna Gilbert. Niby ok i jej sprawa, ale w szkole będzie miał dzieciaķ ciężko.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Niby o gustach się nie rozmawia bo każdemu co innego się podoba no, ale czasami ręce i cycki opadywują jak np. słyszę, że mamaginekolog - ta lekarka blogerka chce nazwać syna Gilbert. Niby ok i jej sprawa, ale w szkole będzie miał dzieciaķ ciężko.
    No racja... Choć teraz chyba dzieciaki w szkole żadne imię nie dziwi, bo stykają się wszędzie z takimi wymyślnymi i już to tak nie szokuje, jak np. my chodziłyśmy do szkoły i większość imion była "normalna" i trafił się ktoś z dziwnym imieniem. W każdym razie obco brzmiące imiona,gdy rodzice sa Polakami i mają polskie nazwisko brzmi trochę pretensjonalnie w moim odczuciu.

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są takie tradycyjne imiona, ale takich oklepanych w danym momencie też unikałam. Np. u mnie wśród znajomych dzieci to same Kubusie, Lenki, Antosie, Zosie i Hanie. Mam więcej niż kilka koleżanek z córką Hanią (na pewno z 5 lub więcej) i dziwnie bym się czuła małpując i dokładając kolejną.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Wydaje mi sie, że raczej az tak ciężko mieć nie będzie, szczególnie, że oni z Warszawy są i tutaj pełno takiej awangardy. Choć teraz królują imiona starodawne to nie brak Brajanow czy Dżesik i nam starym wydaje to się dziwne i śmieszne, ale nasze dzieci dorastają już w kompletnie innym świecie niz my. Teraz 3 latek tak dobrze obsługuje smartfona, że niejeden stary tak nie ogarnia, a ja w tym wieku jadłam piasek :D
    Możliwe. Tylko te Brajany i Dżesiki to zazwyczaj u ludzi z małych wiosek którzy chcą zaznać czegoś światowego ;-) Jest wiele ładnych imion. A i tak to każdego prywatna sprawa. Dla nas imię to była trudna decyzja bo byliśmy wybredni i do tego nie mogliśmy się zgodzić. Propozycje, którze rzucał mąż powodowały u mnie palpitacje i odwrotnie. Nawet na porodówce jeszcze nie byliśmy zgodni co do imienia :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ooo u nas też same Hanie i Zosie :)
    Nie mam żadnej koleżanki z córką o imieniu Maja, za to poznałam u koleżanki na osiedlu dziewczynę mającą córeczkę Gaję :)
    Gaja ostatnio popularna - mi tam się podoba. Niby inne ale nie razi jakoś po oczach ;-)
    Ja rozważałam bardzo poważnie imię Maja. Było na mojej top liście :-D Nadal mam je w rezerwie gdyby była kiedyś druga dziewoja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:42

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja niby często nadawane, ale rzadko widzę dziewczynki z tym imieniem. U rodziny i znajomych zero. W grupie w przedszkolu jest jedyna.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja niestety nie kojarzy mi się dobrze dla dziecka, bo w dzieciństwie koleżanka miała psa o tym imieniu :P Racja Hania jest b. popularna, tak samo Julka i Amelka. A z chłopców to też wszędzie Kubusie, Franki, Antosie. Nie to że te imiona mi się nie podobają, ale właśnie jak wśród znajomych, czy w pracy czy ogólnie się słyszy co 2 dziecko z tym imieniem to już przestaje mi się podobać. Ale to też zależy od regionu, bo nie wszędzie są takie same tendencje.
    Lavende86 i kiedy zdecydowaliście już ostatecznie? Jeszcze w szpitalu? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei kotkę Nadię i też dziwnie jak potem słyszę dziewczynki o tym imieniu :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - w szpitalu :-) Tzn. ja postawiłam na swoim, a mąż widząc mnie po CC nie miał wstydu się sprzeciwiać :-) :-D Był taki happy, że już mu wszystko jedno było. Teraz jest zadowolony z imienia. Wcześniej go nie chciał bo tak nazywała się jedna osoba z jego rodziny z którą jego rodzina darła koty.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Ja też bym chciała jeszcze psa, ale też zdecydowaliśmy, że jeśli nie będziemy mieć domu to raczej wątpliwa sprawa. Szkoda męczyć zwierzaka a wiem, że pewnie nie zawsze by mi się chciało z nim wychodzić, np. na zimno i deszcz, albo lecieć specjalnie szybko do domu, bo trzeba wyjść z psem. Z kotem jednak mniej problemów. No ale nie każdy lubi :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ