Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny.
A ja mam dziś mega dylemat. Dostaliśmy z mężem dobrą propozycję pracy, tj. on by awansował a ja bym dostała stanowisko w tej samej firmie (teraz nie pracuję). Do tego płaciliby nam za mieszkanie, ale musielibyśmy sie przeprowadzić 100km z obecnego miejsca zamieszkania. Niby nie mamy tu nic do stracenia, wynajmujemy teraz mieszkanie, więc tam mielibyśmy dużo lepszą sytuację finansową, bo odpadłoby trochę kosztów i lepsze zarobki. No ale jest jakiś taki lęk przed zmianami, dopiero znaleźliśmy to mieszkanie i mamy niby 3 mce wypowiedzenia... W dodatku pewnie musiałabym odłożyć plany o dziecku chociaż na jakiś rok i to też mnie smuci, bo widzę, że już teraz to nie takie "hop siup". Ech...Lavende86 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
malutka_mycha wrote:U mnie zapowiadają deszcze. Wczoraj popadalo, jako jedyny region w Polsce. Nawet się chłodno zrobiłam. Jak się położyłam to kocem musiałam się przykryć. Szaleństwo
Ja też się bólu nie boję, tylko stresować się będę czy to nie jest coś niedobrego. Powinnam się wzenic w jakąś rodzinę ginekologow, to na usg latalabym codziennie -
Lekarz nie stwierdzil z czego wynika az taki silny bol. Biore magnez, duphaston i powiedzial zebym brala nospe i sie oszczedzala. No dzis to juz bol byl mega mega... Najważniejsze ze dzidziuś rosnie, serce bija a i krwiak mi sie wchlonal
malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Koniczynka33l wrote:Pozamykaj okna i je zaslon...czymkolwiek...kocem nawet...
Ja tez ledwo zyje...
pies sie błąka z kąta w kąt..
Miałam dokończać porządki i nic niw robie...Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende86 wrote:Dziewczyny, które miały monitoring i robiły pomiary temperatury: kiedy miałyście owu? W dniu skoku tempki czy w ostatni dzień niższych temperatur, czy jeszcze inaczej? Mi się wydawało, że już po owu, a dziś zauważyłam śluz podobny do płodnego, lekko białawy miejscami i trochę gęściejszy niż płodny. Czy to znaczy, że owu jeszcze nie było? Zgłupiałam. To już 19dc. Sorry za fuj opisyPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
My postanowiliśmy montować klimę, ale to już na przyszły sezon. Z dzieckiem taki upał w chacie to mordęga. Ponoć właśnie micha z lodem, można dodać soli i postawić przed wiatrakiem. U nas zamykanie okien już nie działa.
Dziewczyny ile dać na chrzest jako chrzestna? Nie pamiętam ile sister mi dała... Kurde teraz mam rozkminę. -
Frida91 wrote:Hej Dziewczyny.
A ja mam dziś mega dylemat. Dostaliśmy z mężem dobrą propozycję pracy, tj. on by awansował a ja bym dostała stanowisko w tej samej firmie (teraz nie pracuję). Do tego płaciliby nam za mieszkanie, ale musielibyśmy sie przeprowadzić 100km z obecnego miejsca zamieszkania. Niby nie mamy tu nic do stracenia, wynajmujemy teraz mieszkanie, więc tam mielibyśmy dużo lepszą sytuację finansową, bo odpadłoby trochę kosztów i lepsze zarobki. No ale jest jakiś taki lęk przed zmianami, dopiero znaleźliśmy to mieszkanie i mamy niby 3 mce wypowiedzenia... W dodatku pewnie musiałabym odłożyć plany o dziecku chociaż na jakiś rok i to też mnie smuci, bo widzę, że już teraz to nie takie "hop siup". Ech...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:wiesz co ja mam tak: w dniu niższej temperatury, pod warunkiem, że 3 następne pomiary to już tempka jest wysoka. To wtedy to uważam, że jest to owulacja. Śluz nie ma się nijak do tego. Ostatnio byłam na usg - było już po owu, a śluzu jeszcze przez następne 2 dni miałam dużo.
-
nick nieaktualny
-
Lavende86 wrote:My postanowiliśmy montować klimę, ale to już na przyszły sezon. Z dzieckiem taki upał w chacie to mordęga. Ponoć właśnie micha z lodem, można dodać soli i postawić przed wiatrakiem. U nas zamykanie okien już nie działa.
Dziewczyny ile dać na chrzest jako chrzestna? Nie pamiętam ile sister mi dała... Kurde teraz mam rozkminę.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Angelisia wrote:Stosuje ktoras z was OVARIN albo INFOLIK ? Pomaga to w wgl?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny jak ja jestem w domu to moczę koszulkę na ramiączkach, dobrze wykręcam i zakładam na siebie. Noszę aż nie wyschnie. Mówię wam, duuuża ulga. Tylko nie polecam kolorowych koszulek, bo raz się przejechałam. Puściła kolor, mimo że w normalnym praniu nigdy nie farbowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 19:25
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
nick nieaktualny
-
Czekamynadzidzie - Fridzie pewnie chodzi o nową pracę i przedłużenie umowy. Ciężka decyzja. Ja bym się chyba skusiła mimo, że nikt nie lubi się przeprowadzać i robić takich rewolucji. Z drugiej strony jak nie teraz to kiedy? Za młodu łatwiej. Co do starań to ciężka sprawa. Ja bym nie chciała odkładać zwłaszcza że teraz widzę jak to wygląda.
-
nick nieaktualny
-
czekamynadzidzie wrote:ja dawałam 1000zł, ale to na komunię, co było dla nas duuużo kasy, a od chrzestnego mała dostała xboxa i tonę gier i poczułam się blado z moim tysiączkiem... ale no cóż nie każdy zarabia miliony a na chrzest? cholera wie ile by wypadało dać
-
Z tym odwlekaniem decyzji o dziecku to chodzi mi o to, że głupio by było mi jakoś tak od razu "zaciążyć" po takiej zmianie, zaraz np. 3 mce po podpisaniu umowy, zwłaszcza, jak oni tyle zrobią nam na rękę Z drugiej strony mogę odłożyć starania np. o rok a też nie jest powiedziane, że potem od razu się uda Siłą rzeczy jakoś myślę o tym, ale nie wiem jak to pogodzić. Nie chcę też jakoś specjalnie się zabezpieczać, zastanawiałam się, czy po prostu nie odstawić leków do stymulacji owulacji tj. clo i po prostu się nie zabezpieczać i co będzie to będzie. Nie starać się jakoś szczególnie, ale jak samo wyjdzie to wyjdzie... A gdyby tak wyszło, to też nie chcę od razu iść na L4 czy coś takiego, więc chyba to normalne, że w takim wieku może się tak zdarzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 19:44
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙