Angelisia wrote:
NIE JESTEM W CIĄŻY. Wiec to że trzeba lykac w czasie staran uwazam za niepotrzebne. Znam bardzo duzo osob ktore bez tego maja sie swietnie. Bylam u kilku gin i żadna z nich nie powiedziała ze mam to brac i juz. Zadna nawet o tym nie wspomniała. Moze i zaleca się branie kwasu przy staraniach ale nie trzeba. Mam siostry, obie z nich maja zdrowe dzieciaki a jakos nie szykowaly się do tego i nie braly żadnych kwasow ani innych cudów. Jesteście zbyt przewrażliwione, moze naczytalyscie sie dużo glupot
ale kwas foliowy przy STARANIACH nie jest konieczny, kazda podchodzi do tego indywiduwalnie
źle napisałam, Chodzi mi cały czas o okres STARANIOWY. Dopiero po 3 miesiącach regenerujesz braki w kwasie foliowym, dlatego minim 3 miesiace przed sie powinno go zacząć stosować. Naprawdę chcesz miec potem niepełnosprawne dziecko na własne życzenie? Nie mogę w to uwierzyć. Nie naczytałyśmy sie głupot. Poczytaj sobie blog lekarza mamaginekolog. Ona tez tam pisze ze konieczny jest kwas foliowy w okresie starań! A pytalas o kwas foliowy swoich ginekolożek? MOże dla kazdej z nich było to tak oczywiste, ze zadna nie pomyslala, żeby o tym wspomniec, hm? Weź porozmawiaj ze swoją ginekolog, serio. Skoro nam nie wierzysz. Jak pójdziesz na wizyte to sie spytaj. Co Ci szkodzi.
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱