Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatrix_ wrote:A w którym tygodniu widac plec? Jak to bylo u Was? Mi Koleżanka mówiła ze jej lekarz powiedział na prenatalnych ale jakos strasznie wcześnie mi sie to wydaje.
-
Wróbel wrote:TSH też masz od czapy. Według moich norm 0,2700 do 4,200 ale możesz mieć inne jednostki. Tyle że wtedy TSH masz za wysokie. Albo pomyliłaś 03 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
Można zobaczyć płeć ale u mnnie się nie udało, dzidzia nie chciała pokazać. Nadal zostaje mi wróżenie z fusów co ma też swój urok.
Ja papa zrobiłam ale po tym USG emocje które się we mnie obudziły są zbyt duże żebym mogła rozważać co by było gdyby. Czekam na wyniki i wtedy będę myśleć. To za 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 07:16
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z racji wieku mam to darmowe więc technicznie kłopot żaden.
Ja wczoraj byłam zmuszona skorzystać z pierwszeństwa jako ciężarna. Bo tuż przed badaniem okazało się że muszę jeszcze do ogólnej rejestracji po kartę lecieć. Nikt mnie nie uprzedził o tym kiedy się zapisywałam i byłam tylko ok. 15 min wcześniej a kolejka tak na oko na 2 godziny stania. Pyskali strasznie ale pani w rejestracji kazała im spadać i mnie przyjęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 09:30
-
Adry wrote:zawsze mozna zrobic zrzut ekranu, lub zdjecie
jak dla mnie to powinnas jeszcze raz powtorzyc badanie koniecznie w 3dc. Ktos kiedys ustalil, ze trzeba wtedy, wiec robiac nawet jeden dzien pozniej, poziom tych hormonow zaczyna sie zmieniac wraz z rozwojem cyklu i ten stosunek wcale nie musi byc az taki wysoki jak wyszlo Tobie. Z dwojga złego lepiej miec delikatnie za wysokie LH, bo mozna to troche wyprowadzic,a z FSH nic juz nie zrobisz.
Jednorazowy wynik badania (ktory odbiega od normy) nie powinien stanowic podstawy do diagnozowania. Jak mi by wyszlo cos takiego,to zbadalabym jeszcze raz.
Robiłam badania prywatnie, bo mój ginekolog uważa, że na razie to zbędne. Wyczytałam na różnych stronach, że trzeba robić w 3-5 dniu cyklu, a z racji wolnej soboty (będę wyspana, zrelaksowana), zrobiłam w 4 dniu, rzeczywiście mogłam w 3, ale bałam się, że przez stres prolaktyna mi wywali do góry3 cs o I myszkę
PCOS
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
nick nieaktualny
-
Moja lekarka mówiła mi że na hormonya tak ogromny wpływ wiele czynników że dzisiaj coś może wyjść zdecydowanie powyżej normy a za miesiąc może być extra, także ciężko to wszystko diagnozować. Wiadomo że są takie które wychodzą źle jednoznacznie jak coś nie gra, ale tak jak np ta prolaktyna która wariuje przy byle stresie i wysiłku. Ja mam też ten problem że nie zawsze mogę zrobić badania w tym samym laboratorium a to też ma znaczenie. A jeśli chodzi o pco to u mnie w badaniach krwi nic nie wychodzi a obraz usg jednoznacznie wskazuje że jajniko są policystyczneOk. 2 lata starań o pierwsze dziecko
Niedoczynność tarczycy
PCO
08.12.2018 pozytywny test ciążowy -nasz mały-wielki CUD❤ -
wusia wrote:Robiłam badania prywatnie, bo mój ginekolog uważa, że na razie to zbędne. Wyczytałam na różnych stronach, że trzeba robić w 3-5 dniu cyklu, a z racji wolnej soboty (będę wyspana, zrelaksowana), zrobiłam w 4 dniu, rzeczywiście mogłam w 3, ale bałam się, że przez stres prolaktyna mi wywali do góryPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Bellisima wrote:Moja lekarka mówiła mi że na hormonya tak ogromny wpływ wiele czynników że dzisiaj coś może wyjść zdecydowanie powyżej normy a za miesiąc może być extra, także ciężko to wszystko diagnozować. Wiadomo że są takie które wychodzą źle jednoznacznie jak coś nie gra, ale tak jak np ta prolaktyna która wariuje przy byle stresie i wysiłku. Ja mam też ten problem że nie zawsze mogę zrobić badania w tym samym laboratorium a to też ma znaczenie. A jeśli chodzi o pco to u mnie w badaniach krwi nic nie wychodzi a obraz usg jednoznacznie wskazuje że jajniko są policystyczne01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
wusia wrote:Robiłam badania prywatnie, bo mój ginekolog uważa, że na razie to zbędne. Wyczytałam na różnych stronach, że trzeba robić w 3-5 dniu cyklu, a z racji wolnej soboty (będę wyspana, zrelaksowana), zrobiłam w 4 dniu, rzeczywiście mogłam w 3, ale bałam się, że przez stres prolaktyna mi wywali do góry
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Dobra, dziewczyny - trzymajcie się, ja wracam do pracy.
Przygotujcie się na jutro, powtórzcie materiał z hormonów, jutro koło 14 diagnoza
Żeby mi tylko nie było, że nie wiecie co to jest i mam iść do lekarza -
wusia wrote:Robiłam badania prywatnie, bo mój ginekolog uważa, że na razie to zbędne. Wyczytałam na różnych stronach, że trzeba robić w 3-5 dniu cyklu, a z racji wolnej soboty (będę wyspana, zrelaksowana), zrobiłam w 4 dniu, rzeczywiście mogłam w 3, ale bałam się, że przez stres prolaktyna mi wywali do góry
-
Lavende86 wrote:Wydaje mi się, że nie masz czym się stresować narazie. Dopiero 3 cykle starań. Ja bym narazie zaufała lekarzowi chociaż wiem, że to trudne. Mi lekarka mówiła, żebym jeszcze poczekała, nie robiła hormonów bo wg. niej jest ok, a ja na siłę chciałam robić. Zrobiłam w końcu tylko 2 razy prolaktynę i chyba 3 razy progesteron. Okazało się, że miała rację i mogłam jej zaufać. Choć z drugiej strony wiem jak jest bo też jestem niecierpliwa
Gdybym miała prawidłowe cykle to nie wariowałabym, ale moje cykle są długie i nieregularne... No nic, idę w czwartek do innego gin, zobaczymy co on powie3 cs o I myszkę
PCOS
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Testosteron robiłam rok temu- w normie