Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:No zdążyłaś się mocno zeschizować, jak znam życie..
Dlatego ja mam w pompie już gadanie i wolę wiedzieć, że jestem zdrowa i z tą świadomością działać.
Tylko ja mam np. jeszcze plamienia, które robią mi jazdę, ale liczę, że monitoring pełny cyklu załatwi sprawę.
Ale dziwi mnie jednomyślny głos wszystkich lekarzy, wpierw próbować, jak nie wyjdzie badania. Jakby nie można było wpierw zrobić badania na najpopularniejsze problemy i działać z czystym sumieniem. Większość dolegliwości im szybciej się leczy, tym lepiej. A tak - zegar tyka. Ja miałam plan, żeby urodzić do 30 i robi się już ciasno. -
xgirl wrote:Nawet skok temp nie gwaranruje, ze owu sie odbyla? Trzeba na monitoring?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:Nie, skok nie gwarantuje owulki, tylko monitoring. Niestety!
Choc pamietam jak bylam kilka miesiecy temu na zwyklej kontroli to mi gin powiedziala, ze widzi piekna owulacje a kilka h pozniej mialam lekkie rozowe plamienie. -
xgirl wrote:A ja myslalam, ze jak mam skoki to owu jest..
Choc pamietam jak bylam kilka miesiecy temu na zwyklej kontroli to mi gin powiedziala, ze widzi piekna owulacje a kilka h pozniej mialam lekkie rozowe plamienie.
nic podobnegoczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Multiwitamina wrote:Jest ok. Tylko wczoraj poszłam spać po19. Z drzemka w ciągu dnia. Dziś prawie śpię na stojąco:/ i troszkę czuje jajniki dziś. Ale tak to spoko. Machnełam właśnie obiad sobie rybkę i ryż, bo mój ma schaboszczaka ale to potem. I zupkę zrobiłam. I miałam podkurzać ale mi się nie chce
Jak ty. Łykacie antybiotyk już?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Lavende
Wiesz jak masz 20 lat to jest inaczej, jak Ci ktoś powie, że przez rok to nie problem, a inaczej jak masz 30.. Czas płynie zupełnie inaczej..
Z drugiej strony wiem jak to jest bo sama jestem mega niecierpliwa i ja bym dała sobie 6 cykli, a potem może zbadała hormony i zrobiła monitoring.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Na kazdy podwyzszony poziom prolaktyny od razu bierze sie leki? Od jakiego poziomu leczenie? Zastanawiam się, czy jak:
- odstawię piwo całkiem
- podrasuję dietę pod prolaktynę
- wezmę znowu niepokalanek, ale teraz może w formie ziół
to spadnie przez miesiac czy nie?
Czy lepiej brać leki od razu, żeby dać sobie szanse już w nastepnym cyklu ?
Ja jestem przeciwna wszystkim lekom, ale chyba zbyt niecierpliwa, żeby "kolejny miesiąc mieć w plecy".Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny ja już się nie mogę doczekać USG. Tyle czekania. Co jakiś czas myslę czy tam co będzie Właśnie wróciliśmy ze spacerku z małą bo mamy oboje wolne, a ja leżę i oczy mi się kleją. Spać mi się chce. W nocy nadal śpię tragicznie! Nie mogę zasnąć i wcześnie się budzę. Ale samopoczucie ogólnie ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kolejny dzień za mną. Jak ja odliczam te dni, ale nie do porodu, nie do wizyty a do momentu kiedy poinformuję
Ale znalazła dyrektorka jedna nauczycielkę i jedna lub dwie oddziałów. Zostałaby jedna nauczycielka a później ja. Więc już nie będzie takiej tragedii jak myslalamLavende86 lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:z Tego raczej ciąży nie będzie , proszę się nie nastawiać
Dzien Dobry, po 2 h drzemce...nie wiem co mi jest ale się maruch marudny zrobił haha
Adry jak w pracy?
Nefre_ms - masz rację. Chociaż u mnie to też kwestia nocek w pracy, które potem odsypiam i mam rozregulowany system. Na szczęście we wrześniu mam tylko 4 nocki.
A co do patrzenia jak inni zachodzą w koło to ja chyba pobiłam rekord U mnie od rozpoczącia starań wśród rodziny/znajomych prawdziwy wysyp ciąż. Chyba z kilkanaście. Przestałam liczyć i przeżywałam to strasznie. Także wiem o czym mówisz
Wróbel - ja mam właśnie niskie ciśnienie. Może coś w tym jest. -
Adry wrote:Multi, dobrze. Nie mam jeszcze "swojego" komputera, więc nie wchodzę na ovu. Potem jak już się zadomowię, to postaram się czasem zajrzeć. Ogólnie chodze i odbijam się od ścian, wiem co mnie czeka więc staram się maksymalnie wykorzystać czas na nicnierobieniu.
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry właśnie powinno się doceniać takie piękne chwile! Dzieci tak szybko rosną! a to największe szczęście
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Magda - mbc wrote:Nie, skok nie gwarantuje owulki, tylko monitoring. Niestety!