X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha a co to za książka?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówka przez 9 miesięcy, przewodnik po ciąży i okolicach. Kaz Cooke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:38

Lavende86, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ciężarówka przez 9 miesięcy, przewodnik po ciąży i okolicach. Kaz Cooke
    Ja mam z tej serii tą drugą część o dzieciach - Dzieciozmagania. Jest super. Humorystyczna, ale z wiedzą.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, fajnie napisana. Kolezanka poleciła, że wszystkie inne poradniki mogą się schować. Kilka razy jak ja czytałam to się na glos śmiała tak głośno że mąż przylatywal i pytał co się dzieje. Te dzieciozmaganie też mam zamiar kupić :)

f1d9680377.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna mrowka :)

Adry lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te nożki wyglądają jakbyś w paintcie dorysowała! :D tak mi się skojarzyło na pierwszy rzut oka! :P świetne! :) i dobrze niech dziecko rozwija kreatywnosć od najmłodszych lat!

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - super mrówka :-) Fajne zajęcia.

Dziewczyny tak już bym chciała to USG. Martwię się dziś trochę. Cały dzień czuję się aż za dobrze, cycki znowu mnie oszukują i sflaczały totalnie. Czuję że wszystkie objawy odeszły. Wiem, że mogą od jutra wrócić i tak w kółko, ale to dla mnie stresujące bo ponoć to może być niedobry objaw. Już trochę się napaliłam na tą ciążę i nie wiem co będzie jak się okaże, że nic z tego. Staram się myśleć pozytywnie, ale dziś nawiedzają mnie takie złe przeczucia... Jestem wariatka :-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix nie przejmuj się tą przeziernością. Po pierwsze jest w normie a po drugie to tylko prawdopodobieństwo. Papa jest tańsza ale też mówi tylko o prawdopodobieństwem. Nifty w Warszawie to ok. 2300 jeśli masz tyle to możesz zbadać (poznasz płeć) ale jeśli nie masz to się nie martw, w końcu badania masz w normie i nie ma co panikować.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a kiedy idziesz?

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrówka świetna...

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:41

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Adry - super mrówka :-) Fajne zajęcia.

Dziewczyny tak już bym chciała to USG. Martwię się dziś trochę. Cały dzień czuję się aż za dobrze, cycki znowu mnie oszukują i sflaczały totalnie. Czuję że wszystkie objawy odeszły. Wiem, że mogą od jutra wrócić i tak w kółko, ale to dla mnie stresujące bo ponoć to może być niedobry objaw. Już trochę się napaliłam na tą ciążę i nie wiem co będzie jak się okaże, że nic z tego. Staram się myśleć pozytywnie, ale dziś nawiedzają mnie takie złe przeczucia... Jestem wariatka :-)
    Lavende86 moje brak objawow ma juz 7 cm. Objawy nie świadczą o tym ze ciaza sie rozwija dobrze czy źle. Za chwilę bedziesz po usg. Staraj sie myśleć pozytywnie.

Lavende86 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Beatrix nie przejmuj się tą przeziernością. Po pierwsze jest w normie a po drugie to tylko prawdopodobieństwo. Papa jest tańsza ale też mówi tylko o prawdopodobieństwem. Nifty w Warszawie to ok. 2300 jeśli masz tyle to możesz zbadać (poznasz płeć) ale jeśli nie masz to się nie martw, w końcu badania masz w normie i nie ma co panikować.
    Wiesz wolalabym oczywiście zeby byla nizsza a jest 2 przy crl 71,3 mm. Jest wszystko w normie ale zawsze trochę myślę. Nifty super sprawa ale dla mnie za droga. Poszlabym jesli przeziernosc bylaby duza albo nie byłoby widocznych kosci nosowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 19:11

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem :-D Mam zryty beret :-) Hehe Jestem niecierpliwa. Tylko chodzę i macam cycki :-P jak świruska ;-) Przywalcie mi z liścia :-D Należy się hihi

Na wizytę idę w czwartek.

Kojarzę, że w pierwszej ciąży miałam podobne jazdy. To niefajne gdy piersi są duże i bolą a tu nagle sflaczałe, małe i nic nie bolą. Od razu się włącza czerwona lampka, że może hormon spada.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już zaraz. Pomyśl o tym że fakt że wariujesz to też jest objaw ciąży. Hormony mają przecież wpływ na nastroje ;)

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś chyba pierwszy dzień kiedy nic nie bolało. Zazwyczaj jednak odzywały się te piersi wieczorem, a teraz totalnie nic. Pociesza mnie tylko to, że i tak nie mam na nic wpływu i jeśli się nie uda nie będzie to moja wina.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Wiesz wolalabym oczywiście zeby byla nizsza a jest 2 przy crl 71,3 mm. Jest wszystko w normie ale zawsze trochę myślę. Nifty super sprawa ale dla mnie za droga. Poszlabym jesli przeziernosc bylaby duza albo nie byłoby widocznych kosci nosowych.
    I słusznie nie ma sensu wariwać. Dzidzia ma wszystko co rzeźba będzie zdrowiu tka jak ryba. No i masz szansę na przespane noce skoro taki śpioch hi hi hi.

Beatrix_ lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    I słusznie nie ma sensu wariwać. Dzidzia ma wszystko co rzeźba będzie zdrowiu tka jak ryba. No i masz szansę na przespane noce skoro taki śpioch hi hi hi.
    Oby tak bylo:) A Twoj maluszek juz duzy?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,7 cm miał. Ale złośnik straszny, jak go doktor obudził potrząsając moim brzuchem to tak zaczą rączkami i nóżkami machać że i ukochany i doktor byli rozbawieni.

Adry, czekamynadzidzie, Beatrix_ lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - jakoś nie boję się chorowania. W 1. ciąży byłam chora na samym początku i to bardzo i nic się nie stało. Ostatnio jak mała chorowała to nie zaraziła nas także może nie będzie tak źle. A jak będzie to wtedy będę myśleć.

A co do objawów to ich ustąpienie gdy wcześniej były na tym etapie może zarówno być chwilowe jak i może oznaczać koniec ciąży.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ