X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Wiesz co ja nie wiem, ale bardzo dziwnie bierzesz ten duphaston. Ja się spotkałam z tym (ja tak brałam i inne dziewczyny na forum też), że duphaston się bierze na kilka dni po owulacji przez 10dni i w razie pozytywnego testu nie odstawia się. Także nie wiem czy wzięcie dupka przez te dwa dni cokolwiek CI dało. Ale w sumie jak już wzięłaś to chyba niepotrzebnie tak szybko odstawiłaś... odstawienie dupka w ciązy moze powodowań poronienie właśnie. Chociaż z drugiej strony nie wiaodmo czy to cokolwiek zmieniło. Mógła to być biochemiczna ciąża równie dobrze :( cieżko powiedzieć. Ale chyba nie ma co sobie robic nadziei, skoro testy minusowe są :(
    Z tym dupkiem to różnie w pierwszej ciazy nie bralam a i tak do 13 tc sie utrzymala a w drugiej bralam a i tak w 10tc poronilam .. z tego co kiedys robilam sobie w drugiej fazie cyklu progrsteron to zawszr okolo 27 byl

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że skoro testy zaczęły blednąć to już z dupkiem nie było sensu dalej jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:56

czarnulka24 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende jak tam? Od rana myślę jak tam Twoje USG.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której miała mieć wizytę?

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia :/

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam niby 14:40 ale pewnie wejdę później bo jestem na doczepkę do już zapisanych pacjentek.

Dziś znowu odprowadziłam płaczące dziecko do przedszkola. Takie życie. Tym razem pobiegła sama do pani na ręce więc jest jakiś mini postęp.

Mam wrażenie, że odechciało mi się drugiego dziecka. To dziwne, ale ta sytuacja dała mi w kość i chyba "wyleczyła" mnie z tego. Za bardzo bałabym się powrtórki z rozrywki. Nie mam już parcia. Poza tym widzę ile przy dziecku jest stresu i zamarwiania się. Czy jest mi to potrzebne kolejny raz? Może jest dobrze tak jak jest... Córkę mam jak z obrazka i może ona ma mi wystarczyć. Nie wiem za czym tak goniłam i się spinałam...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Wizytę mam niby 14:40 ale pewnie wejdę później bo jestem na doczepkę do już zapisanych pacjentek.

Dziś znowu odprowadziłam płaczące dziecko do przedszkola. Takie życie. Tym razem pobiegła sama do pani na ręce więc jest jakiś mini postęp.

Mam wrażenie, że odechciało mi się drugiego dziecka. To dziwne, ale ta sytuacja dała mi w kość i chyba "wyleczyła" mnie z tego. Za bardzo bałabym się powrtórki z rozrywki. Nie mam już parcia. Poza tym widzę ile przy dziecku jest stresu i zamarwiania się. Czy jest mi to potrzebne kolejny raz? Może jest dobrze tak jak jest... Córkę mam jak z obrazka i może ona ma mi wystarczyć. Nie wiem za czym tak goniłam i się spinałam...
    Ja myślę, że ta sytuacja z tą ciążą jest dla Ciebie bardzo ciężka i stąd takie myśli... Daj sobie chwilę odpocząć od tego wszystkiego i za kilka miesięcy się zastanów na spokojnie czy Ty tak naprawdę chcesz drugiego dziecka czy nie ;) przecież nikt nie każe Ci decyzji podejmować już teraz ;) można się z tym wstrzymać ;)
    Mnie też łapie jakiś depresyjny klimat. Nie wiem czy wyczuwam już jesień czy o co chodzi? Jest taka piękna pogoda, a ja najchętniej bym sie położyła do łóżka, przykryła kocem i zasnęła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 12:57

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:

Ja po wyjściu ze szpitala chciałam i nadal chcę. :) I jakoś bardziej optymistycznie na to patrzę bo w końcu się udało. Tak jak mówi Czekamynadzidzie nikt Ci nie każe teraz o tym myśleć.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że taki odpoczynek psychiczny jest Ci potrzebny. Daj sobie luz, doceń to co masz a potem jak się uspokoisz i ból zmaleje zastanowisz się czy chcesz dalej się starać czy nie. Nic na siłę.

npV2p1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Ja po wyjściu ze szpitala chciałam i nadal chcę. :) I jakoś bardziej optymistycznie na to patrzę bo w końcu się udało.
    i to jest dobre podejście! Brawo! ;)

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce mieć jeszcze jednego dzidziusia. Maz czasem mowi zebym sie nie martwila ze w razie czego mamy juz dwojke dzieci .. ale jakos to nie przemawia do mnie .. kocham swoje dzieci ale chcialabym jeszcze jedno a moze i dwa dzieciątka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 15:26

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry a nam nie pokazała tego dzieła? :D

Kurcze szkoda kobiety, musi to być bardzo dolujace. Godziny faktycznie paskudne, to już lepsza jest praca na zmiany. A nie ma możliwości zmiany, przebranzowienia się? Wiem że pewnie łatwiej się mówi niż robi ale tu chodzi o jej zdrowie i relacje z dziećmi. Wyższy cel dla którego może warto. Nie zazdroszcze, ja po części (nie za dużej ale jednak) zostałam przedszkolanka. Nie ma co ukrywać, godziny pracy i ilość godzin są wygodne przy dzieciach

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a może ze żłobka powinna zrezygnować. Bo tak do 15 to sporo czasu dla dziecka. Z przedszkola to już trudniej zrezygnować ale może wcześniej odbierać albo później przyprowadzać...

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała dwójkę to już by mi było obojętnie czy by było trzecie. :) Raczej bym nie "starała się".

Co do tej znajomej to może rano ogarnia chałupę, obiad robi, zakupy itd i dlatego dzieci w żłobku i przedszkolu. Sama tak pracowałam kiedyś, miałam pracę na dwie zmiany i jedną była od 14 właśnie do 22giej. W domu o 23ciej to nic tylko spać iść. Rano pobudka coś porobiłam, zakupy obiad i już do roboty. Zmiana zupełnie do dupy.
    Idę biegać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 18:16

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dramat. Zarodek jest, urósł i serce bije, ale trochę zbyt wolno. Lekarka mówi, że beta nie wzrasta szałowo. Mówi, że nie jest w stanie mi powiedzieć co z tego będzie. Znowu muszę czekać. Niepokoiło ją że ciąża jest 2 tyg. do tyłu no i serce tętno jest 90. Jak to wszyatko dodać fo siebie to raczej nie wygląda to dobrze wg. mnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem Lavende co doradzić. Na pewno się oszczędzaj i uważaj. Może coś będzie z tego, ale może być tak że nic z tego nie będzie. :/ Trzymaj się i nie panikuj, będzie co ma być i nic nie zmienisz. Zawsze trzymaj się myśli że się udało zajść i jakby co stanie się to ponownie. Pomyśl ile kobiet nawet nie miało takiej szansy.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z was mąż czy partner stosował fertilman, jakieś odczucia co do tego? Dajcie Nać:)

Ollaaaaaa19
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 13:09

Arienkas83, Paula83 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola27 wrote:
    Dziewczyny czy któreś z was mąż czy partner stosował fertilman, jakieś odczucia co do tego? Dajcie Nać:)
    Myślę że warto spróbować ale ta lepsza wesje fertilman Plus.
    Dla kobiet fertil care ..

07.06.2019 synek

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie boje obumarcia ciąży / poronienia. Ja się boję, że z tym zarodkiem jest coś nie tak, będzie się rozwijał i urodzę dziecko z jakimiś wadami lub chore. Jeśli ciąża powinna być młodsza to beta tym bardziej powinna się podwajać bo pisałyśmy przecież że zwalnia w późniejszym czasie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ