X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende odpoczynek na pewno jest Ci teraz najbardziej potrzebny, może za jakiś czas jakąś małą imprezka, wyjście do klubu z przyjaciłmi. A teraz kino, wizyta u kosmetyczki wypad z córką do jakiegoś dziecego przybytku zabaw....

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:08

Frida91, Beatrix_, Paula83, czekamynadzidzie, hipisiątko lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Lawendo tego nie przewidzisz czasami. To się zdarza. Dobrym dziewczynom pragnącym dziecka.
    Opowiem Ci przypadek 2 sióstr. Mogłam o jednej z nich wspominać.
    Starsza zaszła w ciążę z córeczką i donosiła szczęśliwie i cała ciążę bez żadnych leków. Dziecko zdrowe kończy już coś ponad 3 latka. Zdecydowali się starać o drugie. W tym samym czasie młodsza z rodzeństwa zaszła w ciążę i bez problemów wszystko było. Do 8 miesiąca. 2 tyg po usg, przestała czuć ruchy dziecka... po krótce chłopczyk zmarł. To była jej pierwsza ciąża. Wykryto i u tej co straciła i u tej co się stara mutacje jakieś tam. Bo i starsza siostra się przebadała od razu i lekarze oczy ze zdumienia ze ma już dziecko bez leczenia żadnego i jak to tak. Nie wiem jak dokładnie to było, bo ich nie znam. Wiem że młodszą tylko jeden lekarz chciał prowadzić w całym mieście. Starsza już zaczęła odpowiednie leki brać.
    Młodsza siostra nie wiem jak ale , po 3 miesiącach od straty była w ciąży. Lekarz ją prowadził na zastrzykach i wszystkim co się da. Urodziła się zdrowa dziewczynka. Istny cud.
    Dziewczyna, ja osobiście ich nie znam , ale to rodzina przyjaciela teściowej bardzo bliska, pochowała synka i powiedziała żeby przestać jej współczuć. Że jej to nie pomaga i że będzie miała dziecko. Tyle ile siły miała nie wiem , dla mnie nie wyobrażalne... pozbierać się i być w stanie zajść w ciążę w 3 miesiące od ..lekarze chyba przeprowadzili cesarkę z tego co słyszałam, nie wiem nie chciałam dopytywać .
    Ale każda droga ma jakieś zakończenie...
    Nie wiem czy to Tobie pomoże, czy nie. Mnie ta historia czasem pokrzepiała , bo obie mają dzieci przy jakiś tam minimalnych szansach, z czego ta jedna bez leczenia . Z drugiej strony podziwiam za siłę i zdecydowanie. Przypomina mi też że nieważne na jakim etapie , czy to starań ,ciąży, czy już macierzyństwa, wszystko może się zdarzyć dosłownie. Więc trzeba mieć pokłady siły i cieszyć się każdym dniem. Bo siła macierzyństwa i jego pragnienie , nie może nad nami przeważyć i doprowadzić do szaleństwa.
    Jak coś ma się zdarzyć. Zdarzy się i my na to wpływu dużego nie mamy. To nie jest akurat nasz wybór. Naszym wyborem będzie nie zwariować.
    Tak więc trzymajcie się dziewczyny. W końcu do każdej z Was zawita słońce;*
    Multi co do mutacji ja mam wlasnie nie przyswajania kwasu zwyklego musze brac w formie metylowanej i rozmawiałam na tenz genetycznka i właśnie mowila ze z ta mutacja ti jest tak zr niektore normalnie donosza ciaze pierwsza a kolejne nie i nawet nie przychodzi im do glowy zeby jakiekolwiek badania robic skoro pierwsza ciąża bezproblemowa .. a niektore od razu nie mogą donosic przez to .. i czasem jest tak ze ten gen sie uaktywnić moze po którejś dopiero ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 17:07

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że coś w tym jest, ale też duży procent ciąż jest ronionych losowo bo komórka źle się podzieliła i tyle. Zarodek mógł być wadliwy. To jest częsty fenomen niestety. Co chwile słyszę, że ktoś poronił, a kolejna ciąża była już ok. Zapytam w szpitalu czy jest sens robić jakieś badania. W rodzinie raczej takich przypadków nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:15

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Możliwe, że coś w tym jest, ale też duży procent ciąż jest ronionych losowo bo komórka źle się podzieliła i tyle. Zarodek mógł być wadliwy. To jest częsty fenomen niestety. Co chwile słyszę, że ktoś poronił, a kolejna ciąża była już ok. Zapytam w szpitalu czy jest sens robić jakieś badania. W rodzinie raczej takich przypadków nie było.
    Lavende a w ktorym tyg byłaś?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam 9t2d. Zarodek miał rozmiar na 6t1d. Teraz chyba się kurczy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dziś zapełniło mi cały dzień. Była u lekarza i była oburzona, że dał jej niebieską naklejkę gdy przecież niebieskie są dla facetów, a różowe dla dziewczyn :-D Poza tym po staremu. Nie chce pić syropów, nie chce odciągnąć kataru i nic nie je. Matka osiwieje :-D Na każdy temat ma swoje zdanie ta trzylatka.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Moje dziecko dziś zapełniło mi cały dzień. Była u lekarza i była oburzona, że dał jej niebieską naklejkę gdy przecież niebieskie są dla facetów, a różowe dla dziewczyn :-D Poza tym po staremu. Nie chce pić syropów, nie chce odciągnąć kataru i nic nie je. Matka osiwieje :-D Na każdy temat ma swoje zdanie ta trzylatka.
    uroczą musisz mieć tą córeczkę :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 26 września 2018, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:09

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja o 1:30 jadłam Wafle ryzowe :)

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi a Adry narzekał że nikt po nocach nie siedzi. Ja niestety nie mogę za bardzo nocą jeść bo eutyrox to na czczo musi być.

npV2p1.png

Wysłany: 26 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) ale powiedzmy od 1:30 do 8 trochę czasu minęło. A taki głód mnie złapał że myślałam że umrę. Dzień wcześniej też koło 12 jadłam. Ja raczej nie jadam kolacji i chyba będę musiała to zmienić bo później jest problem. Ale te napady głodu to o różnej porze i w różnych miejscach mnie łapią. Czasami wyjątkowo niekorzystnych

f1d9680377.png

Wysłany: 26 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 26 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też :) ale powiedzmy od 1:30 do 8 trochę czasu minęło. A taki głód mnie złapał że myślałam że umrę. Dzień wcześniej też koło 12 jadłam. Ja raczej nie jadam kolacji i chyba będę musiała to zmienić bo później jest problem. Ale te napady głodu to o różnej porze i w różnych miejscach mnie łapią. Czasami wyjątkowo niekorzystnych
    no zdecydowanie lepiej zjeść kolację niż później dojadać w nocy ;) i zdrowiej na pewno ;) ale to wy nie śpicie o takiej porze czy sie wybudzacie z powodu głodu? :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 26 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 26 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 26 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    no zdecydowanie lepiej zjeść kolację niż później dojadać w nocy ;) i zdrowiej na pewno ;) ale to wy nie śpicie o takiej porze czy sie wybudzacie z powodu głodu? :D
    A ja dzisiaj słabo spałam. I raz jak się przebudzilam to wiedziałam że nie zasnę jak czegoś nie zjem. Ale bywało i tak że budził mnie głód.
    Ale ta noc to jakaś masakra, jak ja łącznie trzy godz spałam to byłoby dużo :/ coś o pełni wczoraj czytałam.

Czekamynadzidzie wizytę masz w czwartek? O której?

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio budzę z bólem głowy. Chyba fronty jakie# chodzą i męczą.

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy w nocy jecie, hahaha :) To pewnie przez ciążę.
    Ja natomiast nigdy w nocy głodna nie jestem, jedynie w porze kolacji między 19-20, czasem mnie łapie o 22giej ale to się powstrzymuję jakoś.

Wczoraj truchtałam 6,5 km już bez przerwy, godzinka czasu. Naprawdę jestem w szoku jak organizm się przystosowuje. Truchtam powolutku ale przynajmniej godzinę i już nie muszę maszerować. W końcu już mniej mi się trzęsie wszystko, skóra powoli się wygładza z cellulitu. Na razie będę się tylko mierzyć, ale wiem że 2xtydzień to jest mało aby chudnąć więc muszę zwiększyć ilość tego biegania.

Kurde nie wiem co z tą moją owu, już powinnam mieć skok temp. Nadal w spadku temp. jestem, tak zawsze mam przed owu. Teraz po okresie spadło do 36,50 , potem nagle spadło do 36,18 i teraz powolutku idzie do góry i jest w okolicach 36,30 już 3ci dzień. Śluz jeszcze wczoraj rozciągliwy, widać owu nie było jeszcze. Powinno wystrzelić do góry już. :/ Przez 8 cykli do góry leciało do 36,88 a nawet więcej 2 razy... Test owu robiłam trochę bez sensu bo w zeszły czwartek i była leciutka druga kreska, potem już nie robiłam i zrobiłam wczoraj i znów leciutka druga kreska, pewnie przegapiłam pik LH w weekend więc już nie robię testu. Może kurde owu nie będzie wcale. :( A możemy się starać w następnym cyklu. No nic, na razie czekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 12:16

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 26 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ja dzisiaj słabo spałam. I raz jak się przebudzilam to wiedziałam że nie zasnę jak czegoś nie zjem. Ale bywało i tak że budził mnie głód.
    Ale ta noc to jakaś masakra, jak ja łącznie trzy godz spałam to byłoby dużo :/ coś o pełni wczoraj czytałam.

Czekamynadzidzie wizytę masz w czwartek? O której?
    Za tydzień w czwartek rano :) bedzie podroz :) musze wcześnie wstać żeby tam dojechać :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ