X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19:30 - wchodzę do pokoju i widzę, że małżonek tańczy z dzieckiem na rękach do muzyki disco. Mówię: "Widzę, że niezła tu imprezka!". Coś jednak mi nie pasuje, podchodzę bliżej, zaglądam, a mała śpi mu na ramieniu :-D Więc pytam: "Wiesz, że twoja partnerka śpi?".... Nie wiedział :-D ;-) Zasnęła mu podczas tańca na rękach, a ten się dalej wysilał haha

Pegaz, czekamynadzidzie, Arienkas83, Adry, Paula83 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ach mamuśki Tylko to jest tzw mieszane uczucie Z jednej strony się człowiek naprawdę szczerze cieszy ze u Was wszystko w porządku a z drugiej chwyta za gardło czemu to nie ja =)
    Oh jak ja to dobrze znam. Takie dwa porworki walczące w środku ;)

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

84bnfmz.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja też tak miałam z tym odmawia iem sobie prawa do narzekania, parę lat temu. Miałam pracę które rą lubiłam, zarobki mi wystarczały, świetny kontakt z rodziną, przyjaciółkę, hobby, podróżowałam, pracowałam charytatywnie dla zwierzaków. Bardzo szczęśliwe życie ale brakowało mi partnera, zawsze miałam wrażenie że moje życie przepływa obok. Wściekłam się że nie potrafię docenić tego co mam.

Lavende86 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:55

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa chcę

I jeszcze jedno mogę dodać propos marzeń. Ja miałam wrażenie że moje życie jest nudne. Jest takie przysłowie: uważaj o co prosisz bo możesz to otrzymać. Poznałam mojego ukochanego i życie zwariowało hi hi hi
    Nie żałuję ale chwilami tracę oddech.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dla dziecka to ja mam WSZYSTKO. Dosłownie. Kumulujemy kupę rzeczy bo może będzie dla drugiego, a co chwilę mam kryzys i mam ochotę się tego wszystkiego pozbyć. Może kasa jakaś by z tego była, a tak to leży. Szkoda mi tego. A z roku na rok jest tego więcej. I tak zostawiam tylko te najlepsze rzeczy, a jest tego full.

Ja mam tak samo...a najgorzej że ciężko mi to nawet przenieść do teściowej na strych!!! A chcę przenieść te rzeczy od 2 lat wzwyż a te najmniejsze zostawić u nas. Ciężko się pozbyć bo nie wiadomo czy nie na zawsze. :/ Ostatnio jak już kupiłam kartony i postanowiłam zrobić ten porządek w szafie to zaszłam w ciążę. Na razie kartony nieposkladane leżą i nie wiem kiedy się za to zabiorę. :( A ciągle tylko upycham i cała szafa full.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 7 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noc u mamy spędziłam bo mój nie lubi teraz mnie samej zostawiać w domu a pracował całą noc i nie wiadomo kiedy wróci...

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała w nocy znowu kaszlala sporo. Ja zwariuję. W dzień w ogóle nie kaszle, albo kaszlnie raz tak że jej się oderwie, a w nocy napady kaszlu. Mąż mówi, że mniej niż wczoraj, ale ja i tak się niepokoję. Wydaje mi się, że w nocy katar jwj spływa bo smarka. Dziwne tylko, że w dzień nie ma kataru.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, tyle że słabo mi się robi od byle czego.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie miał szansy, marzył o studiach ale nawet matury mu nie pozwolili zrobić - od razu do roboty wypchneli. Teraz już za późno ale obiecaliśmy sobie że naszr dziecko jeśli tylko będzie chciało to studia zrobi.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie jest zawsze najtrudniejsze.
    Ja jestem raczej z tych wrażliwych, krytyka innych specjalnie mnie nie dotyka (chyba że nam akurat jakiś wielki dół psychiczny) ale pewności siebie mam mało. Sama sobie najwięcej dokuczam hi hi hi.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam trochę kompleksów przez grupę koleżanek z podstawówki które uważały wmawianie mi że jestem do niczego za najlepszą zabawę ale nie dałam się, pogoniłam kompleksy i być może dlatego teraz cudza krytyka mnie nie rusza. Z zasady nie wierzę krytykantom. Oczywiście jeśli mówi to ktoś bliski jest inaczej ale obcy lub znajomi mogą spadać na bambus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:05

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czegoś takiego ja też nie odbieram jako krytykę tylko pomoc.
    Ale jak ktoś stwierdzi na przykład że fatalnie odbieram kolory nie mówiąc poza tym żadnych konkretów albo stwierdzi że jestem za chuda to mam go w nosie.

npV2p1.png

Wysłany: 7 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwież mi że i mówienie za chuda może być irytujące zwłasza jak babcia mówi że masz, chłopięcą figurę, ktoś wyzywa cię od wieszaków i anorektyczek a lekarz wprost mówi że kłamiesz jak twierdzisz że nie odchudzasz się. Jak byłam nastolatką było mi przykro jak to słyszałam.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem jest w tym sporo racji chociaż myślę że gdybym nie musiała się ciągle martwić czy starczy do końca miesiąca to nie byłabym bardzo nieszczęśliwa hi hi hi

Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende a może kolderka albo poduszka ja uczula jak tylko w nocy kaszle?
    To raczej nie alergia. Ma kołdrę i poduszkę antyalergiczną. Zobaczymy jak pójdzie dzisiejsza noc.

My dziś pół dnia na dworze. Byliśmy z małą w parku pojeździć rowerkiem, a potem u mojej siostry. Dopiero niedawno dotarliśmy do domu. Ja jutro wracam do pracy po 2 tygodniach na zwolnieniu. Aż dziwnie się czuję. Czas wracać do normalnego życia. Ta cała historia z ciążą i poronieniem wydaje się złym snem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Mój nie miał szansy, marzył o studiach ale nawet matury mu nie pozwolili zrobić - od razu do roboty wypchneli. Teraz już za późno ale obiecaliśmy sobie że naszr dziecko jeśli tylko będzie chciało to studia zrobi.
    wiecie co teraz mamy trochę inne czasy, studia moim zdaniem niewiele już dzisiaj znaczą. Lepiej być obrotnym, gospodarnym, pomysłowym i odważnym - studia zawsze mozna zrobic zaocznie, w razie gdyby były potrzebne ;) ja znam pełno osób ktore są po studiach i pracy żadnej nie mają :/ więc teraz studia to tylko nieistotny papierek. Moim zdaniem oczywiscie.

Adry, Multiwitamina, malutka_mycha, Paula83 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 7 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ