Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Hi hi hi do macania po cycach to ja chyba przyszłego męża zagonię.
Mi mama mówiła że sutki trzeba na kilka tygodni przed porodem szczoteczką szorować żeby je zahartować żeby nie bolało jak dzidzia będzie ssała.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Już mi mama kupiła, z aventu tylko właśnie ręczny.
Ja taki miałam, zajebisty, pokarm ściągałam 10 minut z obu cycków. Mega ulgaJa młodego przystawiałam do cyca jakoś do 6 m-ca ale leniuchowi jednemu się nie chciało i mamlał mamlał i zasypiał.
Ale też wcześniak to od początku słabo ssał. Dokarmiałam go właśnie ściągniętym pokarmem a jak jeszcze mało to Bebilonem lub Bebiko. Efekt taki że 12 m-cy moje dostawał bo ściągałam pokarm laktatorem i miałam też zapasy mrożone.
Rekord to jakoś jednorazowo potrafiłam ściągnąć 330 ml największa butelka Avent. Także laktator polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:29
-
Nefre_ ms wrote:Lavende, ja też tak myślałam.. Najgorzej jak w sierpniu miałam mieć termin i przyszedł sierpień a ja jeszcze nie w ciąży, a inni rodzą:> To jest gnój. Trzeba odganiać takie myśli szybko bo do niczego nie prowadzą..
A co do twarzy - może hormony, a może toksyny: inna woda, inne jedzenie, leki - organizm pozbywa się toksyn. Wg mnie myj buzię normalnie i pij dużo wody..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:51
-
Słyszałam, że stymulowanie czy hartowanie piersi może wywołać skurcze, a nawet przedwczesny poród. To są zabobony właśnie z tym hartowaniem. Takich "mądrości" niestety jest duuużo wśród starszego pokolenia. Może 2 tyg przed terminem faktycznie nie zaszkodzi bo to już i tak dziecko donoszone. Moja kuzynka miała problemy z niewydolnością szyjki i w szpitalu dziewczynom zakazywali głaskania brzucha bo to też pobudza macicę do skurczy. Oczywiście jeśli ktoś ma takie problemy. Moja macica się stawiała od 17tc i też starałam się jej nie rozjuszać głaskaniem.
A z cyckami w ciąży to niestety jest tak, że im więcej urosną tym potem bardziej sflaczałeMoja koleżanka nazywa takie cycki "jamniki" haha. Moje niedużo urosły i teraz są całkiem ok. Nie widzę różnicy
-
Też miałam ten laktator z Aventa i u mnie się nie sprawdził. Jak masz kilka minut pompować każdą pierś to ręka odpada. Dramat. Potem dałam siostrze i też jej nie pasował. Kupiła elektryczny. Gdybym miała kupować to tylko elektyczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:51
Adry lubi tę wiadomość
-
Wróbel wrote:Oj tam, oj tam jak brzuch się wcząga i nie zostaje obwisły to i cyce się wciągną. A na razie jest fajnie. Mojej mamie to o tym hartowaniu w szkole rodzenia mówili, może teraz się już od tego odeszło.
No ale co zrobić...
-
Ja uzywalam elektryczny lansinoh na dwie piersi
zaoszczedzony czas u mnie sie spawdzil.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 14:43
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Multiwitamina wrote:Wróbel ja już przeszłam z B na C hihi małego b
się cieszę i latam codziennie do męża rano i mu krzyczę : patrz no patrz! Macaj póki masz co! . Ostatnio po pijaku tak mi się przssał do nich że myślałam że zakończę zabawy pizgnienciem go w łep i pojsciem spac.
Teściowa mi mówi macaj codziennie, to Ci większe zostaną. I sutki wyciągaj żeby dzidzia miała za co jeść. Kurna raz się szczypłam to mi oczy aż wyszły.
Adry Ty przynajmniej pomyślałaś, gorzej jak takie stare klempy z perfidnym uśmiechem Ci w twarz walną jakimś tekstem.
Paula złotko Ty po lekach do iui to ja się nie dziwię, za to mężu ma więcej ciała do kochaniaA co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 14:45
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre podobno warto
nasz rodzinny ratownik medyczny na stare lata poszedł na studia żeby zostać pielęgniarka i zarabiać więcej. A robotę maja taka sama lub czasami gorsza. Ja już nie pamiętam jaka kwotę on wtedy podał ale zaczęłam się zastanawiać czy nie iść na takie studia
-
To 3500 to jest chyba brutto. Dużo zależy od szpitala, miasta, czy ktoś ma studia czy nie. Temat nie jest taki oczywisty jak się wydaje. Moim zdaniem powinny dobrze zarabiać bo mają odpowiedzialną pracę i często dużo rzeczy nawet za lekarzy robią. Odpowiedzialność duża a praca ciężka. Wiadomo, że nie ma grabii, które grabią od siebie. Każdy chce lepszego bytu. Multi, to tak jak ktoś kto nie zna pracy Twojego męża by powiedział, że pospaceruje trochę po świeżym powietrzu, popilnuje i jeszcze chce nie wiadomo ile zarabiać. Wiadomo, że tak nie jest. Podałam tylko przykład. Każda grupa chcąca podwyżki jest od razu krytykowana. My z mężem też ciągle slyszymy, że policjanci to nieroby i tylko kawę w radiowozie piją i się niewinnych ludzi czepiają, a prawda jest taka, że g.... wiedzą jak wygląda ta robota. Ja tam je popieram bo te podwyżki to takie mydlenie oczu. Potem chcą to rozkładać na nie wiadomo ile lat a nie pochwalą się przez ile lat mrozili płace w budżetówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 18:31
-
Byłam dziś w galerii na zakupach. Chciałam przepuścić trochę kasy, a kupiłam tylko czarne jeansy rurki. Dziewczyny, czy wy też macie wrażenie, że w tym roku jest wyjątkowo dziwna moda? Jakieś same szmaty w tych sklepach. Jakieś bufiaste rękawy lub dziwne swetry i babcine wzory. Mierzyłam sporo rzeczy i dramat jak się prezentowałam. Nie umiałam nic kupić. Masakra!