X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonili z przedszkola ok. 15 aby przyjechać po synka bo się źle czuje. Że śpi już 2h(co mu się nie zdarza w przedszkolu). Że jest osłabiony i blady. No to wyszłam z roboty i do lekarza z nim. Osłuchowo czysto także jedynie ropny katar i mu to spływa i osłabiony bo przeziębiony. Dostał leki Bactrim i Dicortineff do noska. Ale jutro do puszczę do przedszkola bo teraz wariuje w domu.

Ja nie dodzwoniłam się do gina :/ Do niego bezpośrednio się nie da na komórkę bo to jest jakieś centrum medyczne gdzie ma gabinet i jest telefon do rejestracji. Tam tak zawsze ciężko się dodzwonić. A w pracy nie mam za bardzo jak bo wszystko słychać. :/ Nic coś wykombinuje.

Dziewczyny kiedy miałyście poranne mdłości? Ja na razie nie mam tylko mnie czasem dźwignie na jakiś zapach. Z synem miałam poranne okropne póki czegoś nie zjadłam, ale nie pamiętam od kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:07

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha to super że się uspokoiłas. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Malutka mycha to super że się uspokoiłas. :)
    :)
    Ja nie miałam w ogole

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie regularne mdłości to ok. 7 tygodnia.

npV2p1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    :)
    Ja nie miałam w ogole
    Mnie ze 3/razy tylko zemdlilo nie wymiotowalam ani razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 19:31

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 16:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znowu zamiast zaparć mam w drugą stronę. Normalnie załatwiam sprawę rano i tyle a teraz rano, w pracy i po pracy. :P

Multi może jakieś zakwasy masz na boku albo źle spałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 20:05

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Multi

Trzymam kciuki

Evel

To ze waga wraca to nie zawsze jest choroba..
    W wiekszosci przypadkow to historia jest tak:
    masz diete + cwiczenia.
    Twoje PCM to powiedzmy 1300 kcal
    Spalasz na cwiczeniach 500 kcal
    powinnas jesc 1800 kcal, ale masz diete jesz 1300...
    Deficyt kaloryczny to 500 kcal.
    Wiec w tygodniu masz 3500 kcal.
    Zeby spalic 1 kg tluszczu - potrzebujesz 7 tys kcal deficytu.
    Wiec po dwoch tygodnmiach spalasz kg.
    Jedziesz tak pol roku - schudlas 2 kg miesiecznie, czyli 12 kg. Super.
    Co robisz dalej ? RZucasz diete i odpuszczasz ruch..
    Twoje PCM to nadal 1300 kcal.
    Spalasz dodatkowo 100 kcal - w koncu sie ruszasz :)
    Jesz tyle ile powinnas 1800 kcal- nadal jesz regularnie, juz nie jestes na diecie, ale sie pilnujesz.
    Masz 400 kcal nadmiaru..
    Tygodniowo to jest 2800 kcal nadmiaru + jakas impreza raz na tydzien 1000 kcal (w koncu juz nie jestes na diecie), zgadnij co sie z tym dzieje..
    Słynny efekt jojo..

To jest oczywiscie matematyka a nie zycie, bardzo uogólnione ale mniej wiecej tak to dziala. Bez uwzgledniania rozkladu makro i mikro, bez analizy pracy hormonow, wyrzutów insuliny po różnych posiłkach i tego czy twoj trening jest w strefie tlenowej i spalasz wiecej tluszczu czy nie.. Bardzo duze uogólnienie..
    dziewczyny mnie koeżanka dietetyczka mówiła, że nie ma nic gorszego niż diety 1300kcal! To powoduje, że nasz metabolizm zwalnia i przez to chudniemy, a potem znowu tyjemy bo jak wracamy do normalnego żywienia to... nagle sie okazuje ze nasz organizm sie przestawił na 1300kcal, a przy 1500 już tyjemy! Dlatego powinno się zbić bilans kaloryczny tylko o 500-600kcal w stosunku do naszego dziennego zapotrzebowania. Czyli jak normalna kobieta potrzebuje powiedzmy 2500 kcal dziennie, to nie może przejsc na diete 1500 bo bedzie efekt jojo że hej! a jakby zbić tylko do 2000kcal to raz ze nie chodzimy głodne, dwa efekty są duuużo trwalsze ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dziś z przygodami. Mała kaszlała pół nocy i aż wymiotowała z tego kaszlu. Rano było ok więc poszła do przedszkola, ale jak ją odebrałam to się załamałam. Kaszlała strasznie tak świszcząco i przy oddychaniu było słychać świsty. Brzmiało to paskudnie. Do tego znowu gil z nosa. W przychodni nie chcieli przyjąć bo nie było miejsc, ale w końcu udało się ich przekonać i szybko pojechałam z nią do lekarza. Na miejscu dostała zastrzyk żeby się nie udusiła, antybiotyk i znowu inhalacje mimo, że osłuchowo nic nie słychać. Lekarz już chyba stwierdził, że za długo to trwa. Oczywiście byłam sama w domu bo mąż w pracy więc walczyłam z tym wszystkim po czym musiałam iść na nockę. Na chwilę wpadła babcia bo mąż wraca o 22. Trochę stresu było. Ciekawe czy to leczenie przyniesie efekty. A już było dobrze i nagle pogorszenie z dnia na dzień. Już podczas tej jej choroby z 300zl na leki wydałam :-/ Mam w domu pół apteki.

W takich chwilach myślę, że nie wiem jak bym dała radę jeszcze z drugim dzieckiem. Dziś prawie nie spaliśmy tak kaszlała, a tu pracować trzeba. Człowiek pada na twarz.

Arienka nie martw się. Będzie ok. Ciesz się, że się szybko udało. Teraz i tak nie masz na nic wpływu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:17

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czarnulka, moja taka kreska dociągnęła 17 tygodni , dajcie mi jeszcze 2gie tyle i będę szczęśliwa.
    Taki cień jak u Ciebie, na teście 25 . A teściowa mówiła : nie ciesz sie jeszcze , bo taka słabiutka jest.
    A w ciąży biochemicznej to taka grubachna była i dupa.
    Multi <3 <3 <3

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 16:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jutro zaczynam 5 tc ;) oczywiście dzis juz siklam z rana na tesciora czy kreska przez noc nie zwiala :/ ale jest :) ale i tak nie jest az tak intensywana jak testowa juz nawet nie pamietam czy musi taka byz czy nie?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Multi też miała mega słabą kreskę.

Lavende dziękuję :)

Z tym odchudzaniem to ja tak mam-gdy przestaje ćwiczyć i ograniczać żarcie to tyje x 2.

Dziś wsiadłam do auta i mi się dźwigało i przed chwilą w pracy też siedzę i trzymam się za twarz, żeby nie żygnąć. :D Nie mam apetytu w ogóle. :/

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Z tego co pamiętam to Multi też miała mega słabą kreskę.

Lavende dziękuję :)

Z tym odchudzaniem to ja tak mam-gdy przestaje ćwiczyć i ograniczać żarcie to tyje x 2.

Dziś wsiadłam do auta i mi się dźwigało i przed chwilą w pracy też siedzę i trzymam się za twarz, żeby nie żygnąć. :D Nie mam apetytu w ogóle. :/
    Arienka w poprzedniej ciąży nie mialam apetytu do tego mialam uczucie jakby cos mi siadalo na żołądku .
    Teraz na razie jest ok mam smaka .. choć lepiej by bylo nie miec

07.06.2019 synek

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    Lavende, biedna Twoja córcia, dużo zdrówka dla niej... Mam nadzieję, że jej się polepszy.

Ja wczoraj po pracy poszłam na siłkę i od razu poprawił mi się humor. Jednak człowiek się fizycznie zmęczy, to już nie ma siły na marudzenie ;) Wczoraj mąż był też na powtórzonym badaniu nasienia, do piątku ma mieć wynik. Był trochę niezadowolony, że znowu musiał to robić "na zawołanie" i mówi, że wkurzy się jak wyjdzie tak samo w dobrze jak w tym lipnym laboratorium. A ja mówię, że wcale się nie wkurzę i lepiej jechać nawet na darmo i wydać kasę na darmo ale wyjdzie dobrze, niż przecież żeby wyszło źle. I niech nie marudzi, bo ja co chwilę latam na badania i to gorsze moim zdaniem i nie narzekam, o!

Nefre_ ms, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym nic nie jeść przez cały dzień. W sumie spoko, bo mam zawsze apetyt.

Lavende a z czego jej robisz inhalacje? Te przeciwzapalne typu Pulmicort? Jak ma świsty to może by trzeba było chociaż na rozszerzenie oskrzeli np Berodual?

Ja wczoraj odpadłam o 21 zasnęłam w salonie pod kołderką. Ale potem syna zagonić to dramat, ciągle się budził bo w końcu wyspał się 2h w przedszkolu. Więc ostatecznie zasnęłam znowu po 22giej, ale mogłabym spać i spać.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

ja wczoram poszłam pobiegać :) znalazłam nową trasę, grzecznie po chodniczku, oświetloną.. :)
    Dopóki nie będzie smogu to będzie całkiem przyjemnie się biegało :)

I wracałam, to zamknęli mi przejazd i jeszcze z 500 m dodatkowych przebiegłam niż planowałam, ale co.. miałam stać pod tym przejazdem kolejowym :)
    No tak, pewnie ;) Bieganie też jest spoko. Gorzej jak pada albo zimno, wtedy nie lubię... Ale podziwiam ludzi, którzy biegają regularnie niezależnie od pogody :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam regularnie biegać już 3/tydzień po godzinie- to sobie pobiegałam. :D Od końca sierpnia stopniowo biegałam.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram przynajmniej 3 razy w tygodniu chodzić na siłownię :) Nie lubię zimna, więc u mnie tylko latem bieganie się sprawdzało. Lubię też fitness :) Pływanie też fajne, ale też zimą nie cierpię tego suszenia no i mam teraz schizę z tymi włosami, to nie chcę ich jeszcze traktować chlorem i suszarką. Ale każda aktywność daje kopa, jak udaje mi się ćwiczyć regularnie, to widzę efekty, co też poprawia humor a ogólnie to sama aktywność dodaje tak energii na co dzień i poprawia nastrój.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jak ja dawno na siłowni nie byłam, aż się łezka zakrecila. Jak się na fajnych ludzi trafi i fajna atmosferę to super sprawa. Każdy pomoże, doradzi. Kiedyś na pewno tam wrócę :)

f1d9680377.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ