X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz... można zatkać nos i szybko wypić :-) U mnie już potem szło bez problemu. Popijałam to jak herbatkę. Człowiek się do wszystkiego przyzwyczai ;-)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta mieszanka uratowała mi tyłek - DOSŁOWNIE :-D haha

Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka też jak się dowiedziała że pije sok z buraków ( z dodatkami) to powiedziała że bardzo dobrze bo nie będę miała problemów z zaparciami. I faktycznie oprócz 3 dni na początku to się w ogóle z tym nie meczylam. Mama mi robi gar na cały tydzień, w lodówce daje rade i codziennie jedna szklankę wypijam

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

do tych ilości są własnie różne teorie. Ja gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży nie powinny za dużo siemienia pić..

"Siemię lniane wiąże wodę, więc należy pamiętać, by podczas stosowania nasion lnu odpowiednio nawadniać organizm. Kobiety w ciąży siemię lniane mogą stosować przez cały ten okres, jednak wyłącznie w niewielkich ilościach – do 1 łyżeczki dziennie lub 1 łyżki na około 2 dni. Zawiera ono linamarynę – związek, który może przyspieszać poród."
    Wiesz co... nie wiem. Wiem, że mi i siostrze nie zaszkodziło. Jeśli nie mielisz siemienia to mało tych związków przyswajasz. Tu raczej chodzi o ten śluz i o taki swoisty piling jelit tymi ziarenkami. Dlatego na zaparcia się go nie mieli. Jak chcesz przyswoić wiecej tych substancji to musisz świeżo zmielone pić. Ja np. teraz piję zmielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 12:55

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Moja lekarka też jak się dowiedziała że pije sok z buraków ( z dodatkami) to powiedziała że bardzo dobrze bo nie będę miała problemów z zaparciami. I faktycznie oprócz 3 dni na początku to się w ogóle z tym nie meczylam. Mama mi robi gar na cały tydzień, w lodówce daje rade i codziennie jedna szklankę wypijam
    Ja piłam kiszony barszcz :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też olej lniany nie smakuje, zalatuje mi takim tranem... W sałatkach go czuję, więc nieraz po prostu zatykam nos i piję łyżkę. Ewentualnie na kanapkę zamiast masła jak daję i na to dodatki normalnie to nie czuć go :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jakoś się zmuszałam i już teraz mnie aż tak nie cofa. Ale to moja 3 butelka :P No i fakt, że nie zawsze o nim pamiętam, żeby to dziadostwo pić. Ale dodaję go o surówek, do pesto jak robię i ogólnie takich intensywnych smaków, np. z czosnkiem i to trochę zabija ten obleśny posmak ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo czytałam że ma najwięcej kwasów omega-3 a one działają przeciwzapalnie na jelita i ogólnie podobno też na hormony. Tak że głównie ze względów na te kwasy i ich działanie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siwmienia nigdy nie mogłam przełknąć. Na szczęście teraz nie mam zaparć ale jakby co to chyba na te buraki postawię.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre możesz spróbować bezbarwną hennę do włosów, np. khadi. Ja używam zwykłej barwiącej, ale ja mam naturalnie rude włosy, więc dla mnie to na plus na podkręcenie koloru :) Też miód super działa na włosy, żeby błyszczaly, nawilża. Możesz dodać łyżeczkę do zwykłej maski do włosów i potem spłucz. U mnie fajnie się to sprawdzało. I polecam też olejowanie :) Ja lubię te indyjskie olejki, np. Sesa. Kiedyś często używałam, ale teraz jak mam takie słabe to przestałam, bo natłuszczenie skóry wzmaga u mnie wypadanie, dlatego nie mogę jej olejować i muszę częściej myć. Ale ogólnie polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:45

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miód fajny i szybko działa, to naturalny humektant, czyli zatrzymuje wodę we włosach więc są nawilżone ;) Ocet jabłkowy też fajny i płukanka z piwa też spoko z takich naturalnych sposobów :) A z henną to nieprawda, ja robiłam potem i farbą i nigdy zielone nie było. Ważne, żeby to była naturalna henna, tj sproszkowane liście, a nie jakaś drogeryjna farba z dodatkiem henny. Jakiś kosmiczny efekt może wyjść jedynie jeśli hennowane włosy potraktujemy rozjaśniaczem. No ale jak się boisz to nie ma co ryzykować,nie u każdego się sprawdza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:55

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mogłabym zrobić ;) To zależy która, bo są różne odcienie, bezbarwna, odcienie rudości, brązy i czernie i każdą trochę inaczej się robi... Trochę jest to skomplikowane, trzeba odstawić na parę godzin, potem ciężko się to rozprowadza, bo to jednak sproszkowane liście a nie gładkie jak farba... Potem się trzyma na głowie z 2h :P To minusy. Ale efekty fajne, kolor trwały, rzeczywiście włosy pogrubione i nie niszczy włosów, wręcz wzmacnia. Ale nie każdemu musi pasować babranie się w tym :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam henne, byłam zachwycona jak stosowałam. Chyba muszę do tego wrócić. Ja kupiłam taka, że mahoniowy kolor na moich ciemnych wychodził. I jak później farbowalam to kolor wychodził taki jak planowałam :)

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Wróbel :) A Ty już ostatnie dni bycia panienką ;D :D Jest stresik? czy luzik? :)
    Chwilami trochę stresu jest a chwilami luzik zupełny. Ostatnie przygotowania już.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre z bezbarwną nie ma ryzyka że coś wyjdzie nie tak, więc na pewno byś sobie poradziła ;) Ja polecam tą khadi i na ich stronie jest dużo porad, jak to się robi itd.
    A z wiertarką zapamiętam w razie czego ;D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się farbuje. Henną też kiedyś ale potem wróciłam do tradycyjnej (i wyszły zielone bo tak nie wolno robić).

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, to jeszcze nie jest pewne... Babka z kateringu obiecała namawiać kucharza ale zobaczymy.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Nigdy nie idzie dokładnie tak jak miało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:30

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Nefre a nie masz kogo poprosić o pomoc w tej sprawie? :D Długie masz włosy w ogóle?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mierzyłam suknie i wiecie, jakby ślub był za 2 tygodnie bym już w nią nie weszła

npV2p1.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ