X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprawdzałam czy ciemnieje :) bardzo się stresowałam. Ale wtedy już za dużo się tutaj naczytalam i wiedziałam co może pójść źle. Za dużo informacji to też niedobrze. A koleżanka kilka miesięcy przede mną zrobiła dwa testy ( bo w pierwszy nie potrafiła uwierzyć, złoty strzał), raz zrobiła betę i tyle. Ode mnie się dowiedziała że w sumie sprawdza się po 48 godz czy przyrastac. Jej lekarz nic takiego nie powiedział :)

Zozo lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze jest szansa na relacje z hsg ale będziecie ze mną? Jak cos... heh, poki co to ok, ale pewnie dzien przed bedzie stres...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ;) jeszcze nie licząc dzis 4 dni!

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam farta bo krecha była grubaśna i nie budziła wątpliwości. Beta robiona tylko raz zgodnie z zaleceniem lekarza. A i tak lekarka się ze mnie śmiała że kto tak wcześnie robi testy ciążowe (1 dzień po terminie miesiączki).

Multiwitamina lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi taka trochę starej daty, nie wiele młodsza od mojej mamy. Kiedyś była ordynatorem w szpitalu.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano zmienił, jakby zobaczyła co tu się wyprawia to by w szoku była.

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry z tą ulotka to się zgadzam, ludzie nie czytają ulotek, regulaminów, umów itd. Bo w większości ich nie rozumieją :/ mój mąż uważa że większość populacji przerasta rozkład jazdy :D

Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:14

Adry, Zozo lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    No ja miałam farta bo krecha była grubaśna i nie budziła wątpliwości. Beta robiona tylko raz zgodnie z zaleceniem lekarza. A i tak lekarka się ze mnie śmiała że kto tak wcześnie robi testy ciążowe (1 dzień po terminie miesiączki).
    Z córą też miałam od razu 2 grube krechy, ale też robiłam po terminie @. W drugiej 2 grube w dzień @. W trzeciej robiłam test tylko 12dpo z powodu tego, że miałam brać antybiotyk i był bladzioch. Potem już nie robiłam. Antybiotyk musiałam odstawić :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam po nocce i obudził mnie kurier. Zabić ich to za mało. Zawsze kurier lub listonosz jak śpię... albo świadkowie Jehowy chcą o armagedonie rozmawiać hihi.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaszalałqm i wzięłam na cały przyszły tydzień urlop :-D Mam jeszcze zaległy z tamtego roku. Dziś na nocce miałam takie mdłości, że myślałam że umrę. Podnosiło mi się co chwilę, a miałam pusty żołądek.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell
    chodzi mi o to, że objawy nie mają znaczenia. Bo może Cię nic nie kłuć i owulujesz, albo kłuć jak cholera i nic z tego.
    Nie analizuj tego
    Ja Ci zawsze dobrze życzę :*

Ja mam np. mega płodny sluz teraz
    nei pamiętam kiedy miałam ostatnio taki "zalew" haha
    Prawdziwy płodny, książkowy wprost.
    Powinnam męża gwałcić z tej okazji. A tu zonk.

Nefre
    Ty mój wariatku; ) ja to w żartach napisałam wiem,że chcesz mi pomóc ale co mam robić jak nawet widać ze stymulacja nie pomaga bo pęcherzyki zamiast mi rosnąć to na jakimś etapie się zatrzymują.Zobacz w tamtym cyklu miałam 13 mm jakoś koło 13 dc a 16 byłam na wizycie i dalej było 13 mm... Niby miałam ten służy płodny i endo też fajne było a teraz mam sucho i dupa z tego będzie wielka.

Zastanawiam się co dalej robić bo naprawdę nie widzę sensu z tą stymulacją :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tą laską wg co niby zaśmieca forum ? Coś tam czytałam co pisała haha.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, humor mam dobry, ale nie myśl sobie, że czasami nie mam schizów, że coś się stanie z dzieckiem znowu. W końcu ja to ja :-D Zwłaszcza jak mam dni, że nagle mi wszystkie objawy przechodzą. W takich momentach uspokajam się i odganiam to od siebie. Staram się być pozytywna. Co ma być to i tak będzie. Moja lekarka mówi, że ciąża to zawsze trochę stres, a po poronieniu to już w ogóle ciężej. Ja np. denerwuje się jak mąż snuje plany gdzie ulokujemy dziecko albo jak je nazwiemy. Zawsze mu mówię, że musimy poczekać bo jeszcze nie wiadomo co będzie. Ja się boję planować. Żyję z dnia na dzień :-)

A urlop to taki spontan. Czułam się tak źle, że stwierdziłam, że przeczekam te najgorsze mdłości w domu. Przeważyło też, że mam chyba z 2 nocki, a ja teraz źle to znoszę. No ale wrócę jeszcze do roboty. Nie mogę się doczekać 2. trymestru gdy energia wróci i mdłości miną.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - ja najczęściej owulacji nie czuję. Czasem kilka dni przed czuję jajnik i tyle. Nie musi nic boleć, a nawet kiedyś czytałam, że nie powinno boleć u zdrowej kobiety.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 udanego urlopu! Wypocznij w domku! Ja to jutro chyba skocze na betę... pójdziemy z Zozo i sie bedziemy nakręcać.. bo jak nic z tego to sie juz w weekend winkiem upije i to jakos przetrawie.. a tak to taka niepewność.. nie lubię czekać, ale i tak dłużej wytrzymałam niz w zeszłym cyklu ;)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Evell lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Lavende86 udanego urlopu! Wypocznij w domku! Ja to jutro chyba skocze na betę... pójdziemy z Zozo i sie bedziemy nakręcać.. bo jak nic z tego to sie juz w weekend winkiem upije i to jakos przetrawie.. a tak to taka niepewność.. nie lubię czekać, ale i tak dłużej wytrzymałam niz w zeszłym cyklu ;)
    Ja bym się napiła zimnego piwa :-D Mmmm mam smaki. Dziś w nocy stwierdziłam, że muszę zjeść pasztet z żurawiną. U nas w mięsnym koło domu jest taki lepszy, pieczony. Te zachcianki :-)

Beta prawdę Ci powie jak mawiają :-) Ja tam zawsze czekałam na @.

Ag1988, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja bym się napiła zimnego piwa :-D Mmmm mam smaki. Dziś w nocy stwierdziłam, że muszę zjeść pasztet z żurawiną. U nas w mięsnym koło domu jest taki lepszy, pieczony. Te zachcianki :-)

Beta prawdę Ci powie jak mawiają :-) Ja tam zawsze czekałam na @.
    Właśnie! Takze jutro na żywo mamy 2 testujące ;) ciekawe jaki wynik! Oby 2:0 dla ciąż ;)

Nefre_ ms, Evell lubią tę wiadomość

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ