X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo do beta hcg nie musisz być na czczo :) testy może sie różnią. Ja bym ba Twoim miejscu zrobiła betę i sprawdzila po 48h czy rosnie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo ale na betę nie musisz byc naczczo .. a robisz te same testy czy rożnej firmy itd? Mi lekarz powiedział, ze beta, bo testy sa do niczego - poza tym mi po pregnylu (tam jest beta hcg) wyszła ledwo ledwo widoczna druga kreska- cień cieni, a Maz w ogóle nie widział, to tez pokazuje jak to z tymi testami jest. Smigaj na betę i bedziemy za Ciebie tutaj mocno dalej trzymam kciuki za pozytywna betę!!! A ja sie przyłączam do petycji o wiosnę!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    W takim razie
    @Lavende
    @Frida
    Co stosowałyście? Ratujcie moją cere ;)

Ag1988 to trzymam kciuki! A na monitoringu jajeczko jedno czy więcej?
    1 ale za to „piękny” jak to Lekarz moj kochany powiedział! Zobaczymy! Ja kupuje z biochemii urody rzeczy, polecam peeling enzymatyczny! Do tego olejek tamanu punktowo na pryszcze, zaczerwienienia itd. Do tego ja mam teraz na noc serum sos odbudowujące ale ono bardziej regeneruje. Ja mam albo duże podskórne dziady i czoło wysypane takimi przezroczystymi ... zawsze pomagało mi wyciśnięcie dziada, potem maseczka punktowa z maści benzacne 10% z apteki potem zmywalam i effaclar duo krem na to szedł i tak było ok. Tylko nie wiem czy w ewentualnej ciąży mozna te rzeczy stosować, wiec zostaje do okresu z tym co mam. A i jeszcze pasta cynkowa punktowo i maseczki z glinki wymiennie z maseczkami ze spiruliny. Mozna tez maseczkę z siemienia lnianego robić i próbować z przemywaniem rumiankiem.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Jaki się ten kanał plodny zrobił =) masakra
    mogło by i nas objąć :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    1 ale za to „piękny” jak to Lekarz moj kochany powiedział! Zobaczymy! Ja kupuje z biochemii urody rzeczy, polecam peeling enzymatyczny! Do tego olejek tamanu punktowo na pryszcze, zaczerwienienia itd. Do tego ja mam teraz na noc serum sos odbudowujące ale ono bardziej regeneruje. Ja mam albo duże podskórne dziady i czoło wysypane takimi przezroczystymi ... zawsze pomagało mi wyciśnięcie dziada, potem maseczka punktowa z maści benzacne 10% z apteki potem zmywalam i effaclar duo krem na to szedł i tak było ok. Tylko nie wiem czy w ewentualnej ciąży mozna te rzeczy stosować, wiec zostaje do okresu z tym co mam. A i jeszcze pasta cynkowa punktowo i maseczki z glinki wymiennie z maseczkami ze spiruliny. Mozna tez maseczkę z siemienia lnianego robić i próbować z przemywaniem rumiankiem.
    muszę zapamiętać ten sposób na pryszcza :P też kupiłam ten peeling z biochemii urody, bede go próbować :) a wczoraj zrobiłam wreszcie swoje kremy (chyba z dwa miesiace na to czekały w opakowaniu, aż się nimi zajmę :P )

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    My mamy 1 dużą kołdrę, dostaliśmy w prezencie ślubnym . Lepiej dla mnie niż pod dwoma.
    a ja wolę dwie, bo mój mi w nocy zawsze zabiera i sie budzę "goła" :/ kiedyś ja mu zabierałam, ale teraz się już tak wyszkolił, że ja nie mam szans :D dlatego mamy dwie osobne :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam testy ciążowe nigdy nie oszukały.

Robię sobie śniadanko i do wyrka :-)
    Nie lubię nocek, ale lubię poranki po nockach :-) Wszyscy do pracy a ja w łóżeczku relaks.

Zozo - to może poczekaj jeszcze z dzień lub dwa i znowu test. Powinna kreska ciemnieć w końcu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spimy juz pod dwiema bo ja zawsze zabieram i tez pol koldry zawijam sobie miedzy nogi hehe ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:14

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 trzymam kciuki za Poznań! Podobno bardzo pięknie miasto, na pewno sie Wam tam dobrze poukłada! Biochemia urody jest ekstra, wykupilabym wszystko gdyby budżet pozwalał! A i zrób sobie krem tez polecam!!!

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna kołdra i ja sie wtulam, obłapiam i obściskuje męża (poza tym jak mam uderzenia gorąca, to wtedy żadna kołdra!)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 - jestem dużą fanką biochemii urody. Uwielbiam hydrolaty. Teraz mam z lipy i super łagodzi. Mój hit u nich to serum lemon. Ostatnio miałam booster z wit. C i też fajny tylko szybko mi się skończył bo mało go było. Olej tamanu też ekstra na ranki czy wypryski. Potrafi wygoić w jedną noc. Teraz w ciąży boję się stosować kwasy i ubolewam bo jestem uzależniona od kosmetyków z kwasami. Obecnie smaruję się tylko Jeju Aloe z Skin79. Lekki, naturalny i tez działa cuda u mnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna kołdra. Mama pyta czemu nie mamy 2, a ja na to, że dla mnie to pierwszy krok w złym kierunku :-D Najpierw 2 kołdry, a potem spanie osobno bo wygodniej :-D Oczywiście żartuję bo wiem, że wiele osób tak śpi.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.U nas biało i śnieg dalej pada,dziś mam w planach wziąść dziecko na sanki .

U mnie chyba nici z tej owulacji bo nic nie czuje nawet żeby była nic nie kuje i nie boli ehhh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 ja sie czaje na serum odbudowujace, jak zużyje to sos, bo chce nawilżyć porządnie, liczę ze trądzik sie skończy po odstawieniu teraz wszystkiego! A to Twoje serum tez nawilża? To różane tez kusi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie.U nas biało i śnieg dalej pada,dziś mam w planach wziąść dziecko na sanki .

U mnie chyba nici z tej owulacji bo nic nie czuje nawet żeby była nic nie kuje i nie boli ehhh.
    Mnie tez nic nie bolało ani kłuło a miałam owulacje i to dwa cykle, wiec głowa do gory!

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:14

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo może nie przyszło mi do głowy że kolor kreski nie ma znaczenia?? O taka moja głupota widzisz a nie lekcewazace podejście. Pierwszy raz mam ztycznosc z jakimiś cieniami cienia gdzie dla mnie zawsze test to był test wyraźny. Dlatego moje zwątpienie bo pomyślałam że im ciaza starsza tym większe stężenie w moczu i powinno byc to widać wyraźnie a nie się domyślać czy coś tam jest czy nie.

Adry lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy, testy ... a mnie cos brzuch zaczyna pobolewac, takze teraz bedzie bieganie do toalety i sprawdzanie czy czerwono... najgorsza cześć cyklu!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evel

Mnie kłuje i boli i wierz mi, że ciąży z tego nie będzie :P

Dzięki za wsparcie ...

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ