X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak masz racje. Balam sie bardzo ze bedzie za niski bo 33lata koncze

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    No tak masz racje. Balam sie bardzo ze bedzie za niski bo 33lata koncze

W pełni rozumiem Twoje obawy. W końcu każda z nas chciałaby być zdrowa, mieć idealne wyniki badań, móc szybko zajść w ciążę i nie latać od lekarza do lekarza :(

KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic, a nic mnie nie bolą piersi przed okresem. A zawsze dają znać o sobie. Nie bolą i nie są ani trochę pełniejsze.

KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:31

KoniczynkaNaSzczęście, Plamka_92, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Mmm brak pmsu to dobry znak ;p

Pewnie sobie tym postem wywołam i jutro zaczną boleć :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Pewnie sobie tym postem wywołam i jutro zaczną boleć :p

Hehe znam to..
    Tak czy siak 3mam kciuki

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe znam to..
    Tak czy siak 3mam kciuki

<3

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kobietki :*co u was słychać jak minął dzień ? u mnie dziś nerwowo nie wiem moze przez te hormony a pogoda też do dupy jakaś spać się chce

Adry lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym chciała zeby @ przyszła o czasie, już jest spóźniona o owulacji ani widu ani slychu.

Koniczyna w sumie też nie robiłam to się nie znam, ale czytałam że jak już jest pod górna granice to faktycznie może to wskazywać na Pcos. Ale to też nie jest wyrok. Ja prawdopodobnie to mam ale jeszcze się nie wczytywalam w temat.

Plamka patrząc na Twój wykres nasunal mi się też innym powód braku pms lecz niestety bardziej pesymistyczny. Może stężenie progesteronu jest za niskie żeby je wywołać?

I żeby nie było że jestem taka ponura osoba która wszędzie widzi tylko gorszy scenariusz, to nie jestem :)

Mój dzień jakoś tak migiem przeleciał, nawet nie wiem kiedy. A w sumie nic konkretnego się nie działo. Czekam już na weekend, dwie imprezy się szykują :) Ale chyba przez ten brak owulki mi się te dni duża, już bym chciała zacząć nowy cykl, iść na monitoring. Czuć że coś się dzieje

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha..ja zawsze patrze realistycznie...skoro mialam owulacje potwierdzone monitoringiem to chyba jest ok...fakt raz mialam podejrzenie PCO ale potem po paru dniach poznikaly te drobne pecherzyki i byl 1duzy...nie wiem nie znam sie....to tylko badania i tak naprawde nigdy nie ma 100% pewnosci ze cos sie ma lub nie...

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oj jak ja bym chciała zeby @ przyszła o czasie, już jest spóźniona o owulacji ani widu ani slychu.

Koniczyna w sumie też nie robiłam to się nie znam, ale czytałam że jak już jest pod górna granice to faktycznie może to wskazywać na Pcos. Ale to też nie jest wyrok. Ja prawdopodobnie to mam ale jeszcze się nie wczytywalam w temat.

Plamka patrząc na Twój wykres nasunal mi się też innym powód braku pms lecz niestety bardziej pesymistyczny. Może stężenie progesteronu jest za niskie żeby je wywołać?

I żeby nie było że jestem taka ponura osoba która wszędzie widzi tylko gorszy scenariusz, to nie jestem :)

Mój dzień jakoś tak migiem przeleciał, nawet nie wiem kiedy. A w sumie nic konkretnego się nie działo. Czekam już na weekend, dwie imprezy się szykują :) Ale chyba przez ten brak owulki mi się te dni duża, już bym chciała zacząć nowy cykl, iść na monitoring. Czuć że coś się dzieje

A to po wykresie widać? :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    A to po wykresie widać? :)

Pewnie kolezance chodzi o spadek temp.
    Ja bym sie tym nie sugerowala

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie kolezance chodzi o spadek temp.
    Ja bym sie tym nie sugerowala

Aaa :) To już wszystko jasne :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Aaa :) To już wszystko jasne :)
    Ale nie sugeruj sie tym bo to żaden wyznacznik

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że nie żaden wyznacznik, piszę tylko to co może jeszcze być przyczyną. Nie uważam żeby to było pewne. Progesteron jest odpowiedzialny za pms. Ale może PSM jeszcze nadejdzie, nie każdy cykl wygląda tak samo.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry znam to...powodzonka☺

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry niestety AMH mam za wysokie

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czemu mi nikt nie powiedział że ja mam diabeł źle napisane w opisie...ot sierota , dopiero zauważyłam. Cała ja hah^^

W woli ścisłości. Dziewczyny ja mam dysortografię, czasami piszę nie spójnie, czasami z błędami, a czasami moja autokorekta na telefonie jest zajebista- więc za wszystkie nieścisłości i bełkot przepraszam
    Wiesz że ja nawet tego nie zauważyłam? :)
    Koniczynka mnie wyszło 4,5. Moja pani doktor powiedziała że jest ok. Ale tam w normach była też mediana do mojego wieku i ta wynosiła okóło 2, więc obstawiam że ciut za wysoki jest mój wynik bo powinien jednak oscylowac wokół 2. Na razie porzuciłyśmy temat póki co. A Twój wynik to górna granica. Masz pcos? Przy pcos są takie wyniki. Chociaż jak mieści się w normach... U mnie norma do 7 była. Nie wiem jak to jest :(

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Kicha po całości. My z mężem na co dzień się nie kłócimy. Zawsze tylko przez teściów. I z każdą kłótnią mój mąż staje się mi bardziej obcy i obojętny. Przytłacza mi ta szara codzienność. Nie mam celu w życiu. Myślałam, że jak będzie dziecko to się zmieni a teraz odwlekam to ivf jak tylko mogę.
    Może to co napiszę będzie trochę brutalne, ale jeśli jest maminsynkiem i nie odciął pępowiny to twoje gadanie i ultumatum nic nie dadzą, a mogą pogorszyć sprawę. Ciężka sytuacja. Samo to, że on chce z nimi mieszkać daje do myślenia. Większość facetów jednak woli iść na swoje. A myślenie, że po dziecku coś się zmieni jest oszukiwaniem siebie bo jedyne co nastąpi to to, że teściowa jeszcze się do dziecka będzie wtrącać i krytykować to jaką jesteś matką i co robisz z dzieckiem, a mąż będzie potulnie słuchał mamusi. Ja bym próbiwała na spokojnie rozmawiać. Stawianie go pod ścianą może cię niemiło zaskoczyć...

Adry, Paula83 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 16 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jest taki kawał, Co to jest ropucha i 20 żabek???
    Teściowa wieszająca firnakę :DDDD
    Ok, czyli jednak jest nadzieja. Przepraszam bardzo, z poprzedniej wypowiedzi zrozumiałam, że mąż nie jest kompletnie zainteresowany staniem po Twojej stronie.
    Wiesz, jak się wprowadzilismy 4 lata temu, to bidet w toalecie był za słabo przykręcony i przy użytkowaniu silikon, ktory go przytwierdzal do sciany "puścił" i musielismy go usunąć...proszę męża od tych 4 lat własnie, aby położył nowy :) oczywiście nie położył :D i mi też mąż dużo obiecywał, ale życie, życiem.
    Najpierw spróbuj z nim szczerze porozmawiać, bo jak od razu każesz mu wbierać, to może go to tylko zdenerwować ... i nic konstruktywnego z tego nie wyniknie...

Dlatego ja nauczyłam robić wszystko sama. Mój tata mnie tego nauczył. Bardzo nie lubię się prosić więc metoda prób i błędów doszłam do wiedzy na temat wielu rzeczy które trzeba zrobić w domu. Teraz już męża nawet nie proszę bo mam większe umiejętności od niego :) chociaż dochodziło z racji tego do wielu sieć - wiadomo, męska dumą :D

Adry, Plamka_92, czekamynadzidzie, Paula83 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ