X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Lavende przejelabym z chęcią twoje objawy może wymiotować dzień w dzień aby tylko się udało zajść :)
    W takim razie życzę Ci tego :-D Cały czas czekam kto będzie następny...

Zozo, Ag1988 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Lavende, a kiedy chcecie powiedzieć małej o braciszku lub siostrzyczce? Macie jakiś pomysł? Jak myślisz, jaka będzie reakcja?

Arienka, a jak Was syn zareagował na wiadomość o braciszku ?

Czarnulka, Ciebie nie pytam, bo pewnie za wcześnie jeszcze na jakieś konkretniejsze emocje u takich maluchów :)
    Nie wiem właśnie. Boję się jej powiedzieć :-D Nie wiem czemu. Może, że wywrócę jej świat do góry nogami. Dziś teściowa pytała co by chciała, brata czy siostre to stwierdziła, że "chłopaków nie da się lubić i ja lubę tylko dziewczyny" :-D Ale ogólnie to raczej nie chciała rodzeństwa. Ona lubi być w centrum uwagi :-) Ostatnio odkryliśmy, że jest zazdrosna o męża. Ja mogę brać siostrzeńca na ręce, ale jak mąż go wziął to miała nietęgą minę i krzyknęła: "Ej! To mój tata!".

Myślę, że niedługo z nią pogadamy.
    Ona w ogóle może coś podejrzewa bo ostatnio ciągle pcha lalkę pod bluzkę i mówi, że ma dziecko w brzuchu. Nie wiem czy to przypadek i z jakiejś bajki czy tv czy coś wie :-D

Ag1988, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko rozumiem Cię, że się stresujesz. To okropne bać się najgorszego w ciąży. Ja pod koniec ciąży w córką przeszłam takie nerwy. Ryczałam dzień w dzień w szpitalu i chodziłam tam do psychologa. Powiem Ci z doświadczenia, że strach ma wielkie oczy i najczęściej te czarne wizje się nie spełniają. Moja kuzynka przetrwała większość ciąży ze szwem leżąc. Potem bez szyjki długo chodziła i przenosiła małego. Sprobuj może wkręcić się w jakiś serial lub książkę. Zajmij czymś myśli. Wiem, że to trudne, ale musisz dać radę! Trzymam kciuki.

Arienkas83, Ag1988 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę że aż mi flaki do góry idą. Z poduchami pod tyłkiem jakoś lepiej psychicznie i Synek tak nie kopie w dole. Teraz wkładałam lutkę to poczułam tego pessara o wiele wyżej może w końcu coś podniósł bo wcześniej miałam wrażenie że jest od razu przy wejściu, a teraz go ledwo dosięgłam.
    Leże poza kibelkiem czy jedzeniem. Prysznic raz na 3,4 dni całościowy, jedynie zawieszenie codziennie. :) Czasem pranie powieszę na raty na suszarce stojącej jak mąż wypierze. Niestety jeść na leżąco nie umiem. Mąż wstawia zmywarke pranie zakupy kąpie synka. Obiady daje teściowa i moja mama.
    Oby to ujście wewnętrzne się z czasem zmniejszyło.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szwu to chyba bym się czuła pewniej ze szwem bo on od razu zamyka ujście wewnętrzne i wydłuża szyjke. Przynajmniej z tego co czytałam. Ale z drugiej strony jest ryzyko przebicia pęcherza płodowego. Mam nadzieję że ten mój gin wie na 100% co robi. Niby z jego pacjentek tylko jedna potrzebowała szwu dodatkowo a tak to ładnie krążek trzymał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:45

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka będzie dobrze musi! :)

A następna może właśnie Zozo :) Bierzesz w tym cyklu clo? (wybacz jak już pytałam) u mnie to ostatnio jakaś gonitwa myśli i nie zapamiętuję.. :( Pogadałam z Mężem- póki co twierdzi, że ma luz - szczerze to Mu tego zazdroszczę, bo ja już dziś miałam taką panikę, że szok.. Stwierdził, że póki co żyjemy normalnie, a jak będzie miał wypowiedzenie, to będzie wtedy szukał nowej pracy.. Ok, a ja jutro składam dokumenty do tej (mam nadzieje, mojej nowej pracy!)Mam nadzieję, że wygram ten casting! :D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo poproszę :D ja sobie za chwilę wpiszę w "zainteresowaniach" zielarstwo :D medycyna niekonwencjonalna :D

Nowa praca, nowa ja (- tak z 5-10 kg) , nowa ciąża :D taki schemacik piękny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo a może właśnie byś miała stymulacje w tym cyklu co Ci owulacja wypada w weekend, to właśnie może w marcu? bo masz rację bez sensu łykać tabsy jak z tego nic nie będzie, bo faceta w domu brak... A to jednak jest świństwo..

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja już po wizycie :) na szczęście wygląda wszystko ok :) pęcherzyk jeszcze nie pękł, ma 23mm więc powinien dac radę tuż tuż :) serduszko dziś rano, a jak ;) więc co doktor powiedział: raczej nie ma żadnych zrostów, ale wywiad typowo ku endometriozie faktycznie, może być w niewielkim stadium, mimo wszystko najpierw poleca hsg a potem dopiero laparo. W zależnosći co wyjdzie. NO nic, zobaczymy co w klinice powiedzą... ech już sama nie wiem, mam mętlik w głowie. Czy najpierw hsg czy jednak zrobic od razu laparo na porządnie a nie bawić się w hsg ;)

Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w ogóle powiedział, że to dziwne, ze tyle sie staramy a drożności jeszcze nie było :/ że spokojnie mozna bylo zwykłe hsg zrobić po pół roku starań, a nie czekać tyle czasu :/ bo możliwe, że staramy się na marne przez tyle czasu :/ ja pitole :/

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie chodź na hsg! "razem sobie pójdziemy" a co! może to wystarczy ;)

Zozo - może być różnie, bo nawet jak się wstrzeliliście w dni płodne to jeszcze mnóstwo innych czynników może być, które przeszkadzają..

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

Trzymam kciuki za wszystkie trzy =) Ciebie Zozo i Evell

Niemożliwe żeby Was nie chcieli =)
    Moze napiszemy Wam referencje? Heh

Nefre bardzo chętnie od razu widać,że jesteś taka obcykana babeczka więc pościemniaj trochę za mnie i napisz mi ;*;(

kuwa zaś mnie boli ząb i całe dziąśło czy może boleć skoro jest ząb zatruty ?

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:40

Evell, Arienkas83, czarnulka24 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj hormony działają i to mocno. Jak byłam na kontroli we wtorek po założeniu pessara w szpitalu to akurat usg mają prz bloku porodowym. Mój gin cc robił więc czekałam na niego z pół h tam leżąc bo tam to takie siedzenia kanapy jak w pociągach. I oczywiście słyszałam płacze noworodków i płakałam razem z nimi. Jak będę tam kiedyś jeszcze to biorę zatyczki do uszu! W czerwcu jak czekałam na usg z pustym pęcherzykiem tam to słyszałam ktg na cały korytarz no nie fajnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:08

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko, kotuś będzie dobrze. Leżysz, nie przemęczasz się, pessar na miejscu, nie plamisz, więc musi być lepiej. Zobaczysz że 18-go będziesz nam ćwierkać że jest lepiej.

Czekamynadzidzie ja proponuję od razu laparo. Sprawdzą cię wzdłuż i wszerz i będziesz wiedzieć co w trawie piszczy. A poza tym jak się kłaść na stół to lepiej raz, a nie parę razy co pół roku.

Adry udanego wypoczynku. Życzę ci tyle lenistwa żeby cię od tego dupa rozbolała.

Nefre a ty kiedy masz ten zabieg? Przepraszam, ale mi umknęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ja się wpraszam na gołąbki ;-) Zrobimy sobie imprezkę z twoją ekipą :-P

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka żadne poronienie, co za bzdury. Pięknie leżysz więc wylezysz. Choćby miała następne 16 tygodni lezec. Wszystko będzie cacy.

Zozo a Ty clo nie miałaś zlecony właśnie ze względu na brak własnej owulacji? Kiedy to się nie udało, na cyklu z clo czy w przerwie? Nawet jeżeli owulacje będziesz miała w tygodniu to plemniki jednak sobie troszkę pływają. Nie jest powiedziane że w waszym przypadku owulacja tylko w weekend.

Czekamy to w sumie dobre wieści :) Idziesz sprawdzić czy pęcherzyk pękł?

Ja też dziś płakałam - 3 razy. Raz jak się poklocilam z mężem i dwa razy podczas seksu. Wariatka ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 01:54

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle chyba źle znoszę siedzenie w domu. Tęsknię za pracą :-/ W domu dostaję depresji. Codziennie to samo. Jeszcze dziecko miało być w przedszkolu, a ja miałam odpocząć, a jest tak że od świtu skaczę koło niej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ