X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda niekiedy dobrze prawi,

Opowiem wam śmieszną sytuację...Raz weszłam na insta pacze się co ona tam nabazgrala a ta pisze,że babki jej napisały ze ona udaje i w żeczywistosci nie jest mamąginekolog tylko jakąś najkolką haha ze rzeczywiście robi w warzywniaku i tak się żaliła i wtedy się rozpętała gownoburza.
    Posty ma niektóre dobre ale to nie oznacza ze ja lubię ot tyle ....

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to ja mam podobne odczucia ;) Ale takich nie można nigdy skrytykowac albo nie zgodzić się, bo jej fanki Cie zlinczują w komentarzach :P

Evell lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Evell to ja mam podobne odczucia ;) Ale takich nie można nigdy skrytykowac albo nie zgodzić się, bo jej fanki Cie zlinczują w komentarzach :P

Ja tam nigdy się nie udzielałam w jej postach i szczerze mówiąc nie zamierzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Adry udanego dnia urlopowego ;) U nas też urlopik i bardzo sobie chwalimy :D taki jeden dzień a dużo można odpocząć i oderwać myśli :)

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ona sama źle znosi krytyke i blokuje osoby, które się z nią nie zgadzają. No więc chociażby za to duży minus

No też właśnie zauważyłam ona chyba nie lubi jak jej się pisze coś nie tak ....

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę :-) Jeszcze jedna taka i zwariuję :-)

Czarnulka - mnie też tak kłuje w okolicy blizny po cc. Niby to od rośnięcia macicy. Szyjka narazie 3,8cm. Niby ok. Mnie to też wkurza. Ciągle mnie tam coś ciągnie i kłuje. Wiadomo, że to powoduje stres i przez to ciężko się cieszyć tym stanem.

Mbie tak kłuło w okolicy cięcia następnego dnia po założeniu pessara. Gin to zlał mówił żeby zwracać uwage na twardnienia.
    Lavende uważaj z tą szyjką bo na Twoim etapie miałam 48 mm (badanie ręczne). W 17 czy 18 miałam już 36 (usg) i ginowi się lampka zaświeciła. No a pod koniec 20 już 21 mm.
    Na wizycie poproś o usg wewnętrzne żeby ginka zobaczyła.

A wstaję z wyra ogarnąć się śniadanie i idę leżeć do pokoju.
    Śniło mi się pełno jakiegoś żarcia na stołach a głodna nie jestem. Jakieś makarony czy ziemniaki zapiekane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:33

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to niech się zacznie dziać po Twojej myśli :)

U nas totalny luzik :D chociaż zdążyłam pranie zrobić i wyczyścić wc taki urlopik :D ale po południu jadę spotkać się z Koleżankami, a potem siłownia. Mąż też ma męskie spotkanie, to każdy na tym skorzysta :)

Adry lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej artykuły lubię (sporą większość), nie ze wszystkim się zgadzan np. to sławne wietrzenie w moim wypadku kończy się zap. pęcherza więc cóż.... Imiona dziecka jakoś mnie nie ruszają. Każdy ma swój gust. Instagrama nie mam więc nie wiem co na nim wypiuje. A czy ją lubię to nie jestem w stanie stwierdzić bo jej nie znam. Mam koszulkę od niej i jest naprawdę fajna.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry na ile jedziecie do rodziców bo chyba nie czytałam urlop masz długo ? Miłej podróży :)

Adry lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na instagrama nigdy nie zagladalam ani nie udzielalam sie w postach ale bardziej z obserwacji to mówię. Imiona też mam gdzieś :P Te ceny to też dla mnie kosmos na jej produktach, chyba 80zł za jakiś segregator to dla mnie są jaja. Ale czasami można sie czegoś dowiedzieć np.o badaniach prenatalnych i innych nieprawidłowościach.
    Ale co do komentarzy to tak samo ta Gosia z blogu qchenne inapiracje. Raz do niej napisałam prywatną wiadomość bo te jej diety to moim zdaniem kpina, na odwal zrobione kopiuj wklej. Napisałam kulturalnie że nie jestem do końca zadowolona i podałam argumenty a ona zjechała mnie chamsko. Wszystkie negatywne komentarze też usuwa i nie ma u niej możliwości wystawienia oceny czy opinii.. To też o czymś świadczy.

Adry, Evell lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też zupełnie nie znam jej sposobu odnoszenia się do ludzi. Artykuły czytałam w dużej ilości, te dotyczące ciąży wszystkie. Na wszelki wypadek nie będę jej nigdy obserwować na instagramie hi hi hi

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Mbie tak kłuło w okolicy cięcia następnego dnia po założeniu pessara. Gin to zlał mówił żeby zwracać uwage na twardnienia.
    Lavende uważaj z tą szyjką bo na Twoim etapie miałam 48 mm (badanie ręczne). W 17 czy 18 miałam już 36 (usg) i ginowi się lampka zaświeciła. No a pod koniec 20 już 21 mm.
    Na wizycie poproś o usg wewnętrzne żeby ginka zobaczyła.

A wstaję z wyra ogarnąć się śniadanie i idę leżeć do pokoju.
    Śniło mi się pełno jakiegoś żarcia na stołach a głodna nie jestem. Jakieś makarony czy ziemniaki zapiekane.
    Ale jak określił Ci długość w badaniu ręcznym? Nie czaję. Mi badali przez usg dopochwowe. Mówił, że jest ok. Zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie. Na tym etapie i tak co mogę zrobić...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende sama się zastanawiam. :D Mówił że długa a na karcie wpisał 48 mm,może zmierzył mniej wiecej przez brzuch jak badał Malucha.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Lavende sama się zastanawiam. :D Mówił że długa a na karcie wpisał 48 mm,może zmierzył mniej wiecej przez brzuch jak badał Malucha.
    Tak ponoc sie nie da zmierzyć szyjki. Musi być dopochwowo. Może wpisał coś pi razy oko żeby było.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:41

Lavende86, Nefre_ ms, Frida91, Zozo, Arienkas83, IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - teraz patrzyłam na wypis i niby szyjka 40mm. Będę to kontrolować. W pierwszej ciąży miałam etap, że tak samo jak teraz mi się zachowywała macica. Leżałam 3 dni w szpitalu bo spanikowałam i okazało się, że jest ok. Moja szyjka do końca wytrzymała. Oby teraz też tak było. Może faktycznie ja tak to odczuwam intensywnie wszystko.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie na spacerze bo tak pięknie słońce świeci i ledwie żyję :P Zmeczylam się a trzeba wstać i obiad robić ;)

Evell, Multiwitamina, Zozo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie byłam na spacerze z małą świetna pogoda :) chyba idzie wiosna

Adry zrobiłam dla Ciebie zdjęcie bo już zaczyna pąki wypuszczać :)
    PS.
    Tak wiem paznokcie najwyższy czas zrobić nowe ... 37e08143dee35001med.jpg

Frida91, Multiwitamina, Adry, Zozo, Ag1988 lubią tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Arienka - teraz patrzyłam na wypis i niby szyjka 40mm. Będę to kontrolować. W pierwszej ciąży miałam etap, że tak samo jak teraz mi się zachowywała macica. Leżałam 3 dni w szpitalu bo spanikowałam i okazało się, że jest ok. Moja szyjka do końca wytrzymała. Oby teraz też tak było. Może faktycznie ja tak to odczuwam intensywnie wszystko.

Po prostu zwróć uwagę lekarzowi żeby robił pomiar. Mój gin mówił w tym 17 czy 18 tc że tak od 40 mm na tym etapie jest ok, miałam 36 więc te 4mm mniej już trochę mu się nie podobały.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell

wiosna idzie :D

dzisiaj czytalam na qczaju fajny tekst :P

Już prawie mamy wiosne, a majtki dalej ciosne :D :D :D

Hahaha hehe jebłam ze śmiechu i oplułam tel kawą Nefre przez ciebie hihi

Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ