X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Evell ja też mam takie momenty że mi ręce opadają, staram się jak mogę a ona mi przykrość sprawia ale wszysko przed nami. Jeszcze nie raz nam powiedzą tak że nam w pięty pójdzie ale kochają nas tak jak my je :) ja uwielbiam jak moja śpi zacalowalabym ja na śmierć tego małego diabelka. Trafiły nam się baby z jajami haha :D

Tak ale ona mi mówi czasami,że mnie nie lubi jak jej czegoś zabronie itd wiem,że jest jeszcze mała i nie wie co to znaczy pocieszam się faktem,że w końcu jej to minie .Ona mi porostu tslakim zachowaniem sprawia przykrość. ..

• 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Witaj :) rozgosc się tu jest mega fajnie z tymi dziewczynami :) co do twojej historii ja się nie wypowiem nie przeszłam tyle nie mam takiej wiedzy i pojęcia żeby coś pomóc.
    Dziękuję za odpowiedź

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry my mamy worek na dwa, trzy dni. Ale oprócz tego często wynosimy coś osobno, to co segregujemy. Mój mąż jest logistykiem w firmie wywozacej śmieci więc zwraca duża uwagę żebyśmy segregowali wszystko co jest możliwe :)

3132154 witaj. Niestety też nie potrafię Ci pomóc, ale skoro masz wątpliwości to może nie do końca ufasz swojemu lekarzowi i warto jeszcze poszukać innego fachowca.

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh takie są dzieci .Musimy wierzyć że w końcu im to minie.Teraz ona śpi a ja leżę obok i mam wyżuty sumienia ze na nią nakrzyczałam :(

Zozo a może ona chce żebyście znów byli razem ty i jej tata ? Może to dla niej ciężka sytuacja ?

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę :-) Jeszcze jedna taka i zwariuję :-)
    heheh a co chłop ma powiedzieć z wami wszystkimi :D istny armagedon! :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wiem,źle zrobiłam i mam teraz żal do siebie czasami mi się wydaje ze ja się wg nie nadaje na matkę ...w zasadzie to pierwszy raz zdążyło mi się na nią nakrzyczeć ...
    Zozo
    Doskonale Cię rozumiem .
    Teraz ja chcę posłać do przedszkola i boję się jak to będzie jak się tam zaklimatyzuje czy będzie grzeczna ?

Adry lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny, chciałam od dawna Was zapytać. Ile śmieci dziennie wyrzucacie?
    U nas jest to codziennie jeden worek 60 litrowy + reklamówka papierów/plastików. A jak sprzątam to potrafię wynieść do 3 razy tyle. Mam wrażenie, że strasznie z nas smieciuchy. Dlatego ciekawa jestem jak to u Was wyglada.
    łoooo jakbym widziała siebie! :D nie wiem skąd u nas tyle śmieci :/ mąż mówi, że więcej śmieci produkujemy niż coś jemy :P a was jest trójka, a nas tylko 2 dorosłe osoby :D :D :D dramat :/ ale dobrze, że w bloku mieszkamy to mozna wyrzucać do woli, bo w domku było ograniczenie niestety i był z tym mega problem :P

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko macie z dzieciami :( ale moze im przejdzie! Może taki wiek. Myślę, że od małego można dziecku próbować tłumaczyć, że zrobiło przykrość. Bo ono chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Ale wiecie, co ja mogę doradzić. Nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci, powodzenia Życzę

Ty z numerkowym nickiem
    Skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem (najlepiej jakimś poleconym, z kliniki tej samej bądź nawet innej - ale takim który sie typowo zajmuje niepłodnością i popytaj jak to widzą). Są różni lekarze i fakt nie którzy lecą tylko na kasę, więc warto się kilku popytać jak to widzą. Jakie są szanse itp.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety wiem jak to jest bo pracowałam w szkole co prawda nie z dziećmi ale widziałam jak się zachowują obserwowałam czasami powiem Ci ze to jest naprawdę dramat nie wiem czy to wina rodziców czy czegoś innego ... Niechce żeby moje dziecko dorastało w takim świecie gdzie dzieje się źle. Ale niestety nie możemy zmienić świata .

• 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ciężko macie z dzieciami :( ale moze im przejdzie! Może taki wiek. Myślę, że od małego można dziecku próbować tłumaczyć, że zrobiło przykrość. Bo ono chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Ale wiecie, co ja mogę doradzić. Nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci, powodzenia Życzę

Ty z numerkowym nickiem
    Skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem (najlepiej jakimś poleconym, z kliniki tej samej bądź nawet innej - ale takim który sie typowo zajmuje niepłodnością i popytaj jak to widzą). Są różni lekarze i fakt nie którzy lecą tylko na kasę, więc warto się kilku popytać jak to widzą. Jakie są szanse itp.
    Dzięki. Wiesz co nie bardzo wiem do kogo mam się udać i gdzie szukać jakiejś porady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż padł, bo dziś miał "męski" wieczór, a ja jakoś siedzę, bo spać mi się nie chce. Dziś mi się bardzo podobało na zajęciach :) ale czuję się też zmęczona.. Jakoś oklapłam..

Krystyna123, Adry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę spać i mi się juz odechciało z tego wszystkiego ....

Laski jesteście w dechę dzięki za wyrozumiałość naprawdę czasami potrzebuje mocnego plaskacza w gębę. Otwieracie mi oczy na wiele spraw .

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to od jutra będziesz się znowu cieszyć Twoim Facetem :)

Evell to racja, mądre kobity tutaj :)

Evell, Adry lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3132154 wrote:
    Dzięki. Wiesz co nie bardzo wiem do kogo mam się udać i gdzie szukać jakiejś porady.
    wiesz co ja zanim poszłam do kliniki to też nie miałam pojęcia do kogo, bo to był jeszcze czas gdzie mało kto wiedział o naszych staraniach więc nawet nie miałam kogo spytać kto jest dobry, bo jak wiadomo to jest temat tabu dla ludzi. Więc ja szukałam tutaj na forum i dziewczyny polecały różnych lekarzy. Poczytałam opinie, przeszukałam internet i znalazłam moją doktor :) poszukaj w wątkach tutaj na ovufriend, wpisz w wyszukiwarkę skąd jesteś coś typu "poznań klinika" i poszukaj tematów, poczytaj . Ja w ten sposób znalazłam baaaardzo dobrego lekarza i się go będę trzymać. Oczywiście zajęło mi to czytanie kilka dobrych dni, a może i nawet tygodni, ale w końcu znalazłam i wiem, że jestem w dobrych rękach :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo jestem z okolic Warszawy

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Tez nie spie, bo drzemke zaliczylam po robocie.
    Dzieci. Rozne widzialam, z roznymi pracowalam. I szczerze wqwia mnie, jak sie za cale zlo wini szkole. Kazda szkola jest w zasadzie taka sama, te same reguly i zasady, a to dzieci przychodza rozne. Sa z roznych domow, wiec sie roznie zachowuja. Nie macie pojecia jaki wplyw macie na te male czlowieczki jako rodzice. Co zasiejecie, to zbierzecie. Taki delikatny przyklad na dobranoc:
    Dziewczynka lat 8 z dobrej, katolickiej, wielodzietnej, wielopokoleniowej i bogatej rodziny. Matka szefowa wielkiej firmy, bardzo sympatyczna kobieta, za dzieci da sie pokroic zywcem. Dzieci grzeczne, madre, dobrze wychowane. Matka jedzie w delegacje. Dziewczynka lat 8 przestaje bawic sie z rowiesnikami, szuka towarzystwa doroslych. Wraca matka, dziewczynke nagle boli brzuszek, matka odbiera ja natychmiast ze szkoly. Na drugi dzien mala znowu boli brzuszek, tym razem odbiera ja Tata. Poniewaz dziewczynka liczyla, ze znowu przyjdzie mama i spedza razem popoludnie, a tu "tylko" Tata, brzuszek magicznie bolec przestaje i dziecko znika w zabawie z rowiesnikami.
    Zostawie otwarte, bez interpretacji, bo kazda z was juz wie, po co ta historyjka.
    oj podpisuję się pod tym nogami i rękami!

Krystyna123 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry u nas też tony śmieci, dziennie jest worek 60 a nawet 1,5.

Kurde co na zgagę w ciąży? Zjadłam trochę migdałów to ciut lepiej. Dziś już nawet mniej poduszek podkładałam pod tyłek bo wszystko się cofa. :/ Mąż się śmieje że zaraz sobie telewizor podłożę. :D

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    wiesz co ja zanim poszłam do kliniki to też nie miałam pojęcia do kogo, bo to był jeszcze czas gdzie mało kto wiedział o naszych staraniach więc nawet nie miałam kogo spytać kto jest dobry, bo jak wiadomo to jest temat tabu dla ludzi. Więc ja szukałam tutaj na forum i dziewczyny polecały różnych lekarzy. Poczytałam opinie, przeszukałam internet i znalazłam moją doktor :) poszukaj w wątkach tutaj na ovufriend, wpisz w wyszukiwarkę skąd jesteś coś typu "poznań klinika" i poszukaj tematów, poczytaj . Ja w ten sposób znalazłam baaaardzo dobrego lekarza i się go będę trzymać. Oczywiście zajęło mi to czytanie kilka dobrych dni, a może i nawet tygodni, ale w końcu znalazłam i wiem, że jestem w dobrych rękach :)
    Właśnie dzięki przeszukiwaniu internetu trafiłam do kliniki Novum w Warszawie. Zapisałam się na pierwszy wolny termin, chciałam jak najszybciej.no i trafiłam do losowego lekarza. Generalnie wizyta chyba ok tylko na koniec mni lekarz zaskoczył i dlatego się waham. Bo na początku powiedział od razu in vitro. Jak zapytałam że łzami w oczach czy nie ma innej możliwości to powiedział, że przy mojej wadzie to i z in vitro będzie baaardzo ciężko. Ale na koniec powiedzial, że po histeroskopii zdecydujemy czy inseminacja czy in vitro... Więc po co mnie straszył na początku...

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3132154 wrote:
    Właśnie dzięki przeszukiwaniu internetu trafiłam do kliniki Novum w Warszawie. Zapisałam się na pierwszy wolny termin, chciałam jak najszybciej.no i trafiłam do losowego lekarza. Generalnie wizyta chyba ok tylko na koniec mni lekarz zaskoczył i dlatego się waham. Bo na początku powiedział od razu in vitro. Jak zapytałam że łzami w oczach czy nie ma innej możliwości to powiedział, że przy mojej wadzie to i z in vitro będzie baaardzo ciężko. Ale na koniec powiedzial, że po histeroskopii zdecydujemy czy inseminacja czy in vitro... Więc po co mnie straszył na początku...
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ginekolodzy-endokrynolodzy-warszawa,420.html

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/novum-warszawa,3883.html

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/invimed-warszawa,4034.html

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gameta-warszawa,15604.html

poczytaj sobie te wątki tam dziewczyny polecają konkretnych lekarzy

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a potem jak zobaczysz który lekarz sie najczęściej powtarza to wpisz w google nazwisko np. dr kowalski warszawa opinie, albo dr kowalski warszawa ovufriend i poczytaj opinie o samym lekarzu ;) ja w ten sposób szukałam i jestem u jednej z lepszych doktorek w Polsce w leczeniu niepłodności, a przynajmniej mam takie poczucie :) tak czy siak na pewno jest świetna w tym co robi ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ