Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZozo wrote:Evell ja też mam takie momenty że mi ręce opadają, staram się jak mogę a ona mi przykrość sprawia ale wszysko przed nami. Jeszcze nie raz nam powiedzą tak że nam w pięty pójdzie ale kochają nas tak jak my je
ja uwielbiam jak moja śpi zacalowalabym ja na śmierć tego małego diabelka. Trafiły nam się baby z jajami haha
Tak ale ona mi mówi czasami,że mnie nie lubi jak jej czegoś zabronie itd wiem,że jest jeszcze mała i nie wie co to znaczy pocieszam się faktem,że w końcu jej to minie .Ona mi porostu tslakim zachowaniem sprawia przykrość. .. -
Adry my mamy worek na dwa, trzy dni. Ale oprócz tego często wynosimy coś osobno, to co segregujemy. Mój mąż jest logistykiem w firmie wywozacej śmieci więc zwraca duża uwagę żebyśmy segregowali wszystko co jest możliwe
3132154 witaj. Niestety też nie potrafię Ci pomóc, ale skoro masz wątpliwości to może nie do końca ufasz swojemu lekarzowi i warto jeszcze poszukać innego fachowca.Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavende86 wrote:Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę
Jeszcze jedna taka i zwariuję
istny armagedon!
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyAdry wiem,źle zrobiłam i mam teraz żal do siebie czasami mi się wydaje ze ja się wg nie nadaje na matkę ...w zasadzie to pierwszy raz zdążyło mi się na nią nakrzyczeć ...
Zozo
Doskonale Cię rozumiem .
Teraz ja chcę posłać do przedszkola i boję się jak to będzie jak się tam zaklimatyzuje czy będzie grzeczna ?
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Dziewczyny, chciałam od dawna Was zapytać. Ile śmieci dziennie wyrzucacie?
U nas jest to codziennie jeden worek 60 litrowy + reklamówka papierów/plastików. A jak sprzątam to potrafię wynieść do 3 razy tyle. Mam wrażenie, że strasznie z nas smieciuchy. Dlatego ciekawa jestem jak to u Was wyglada.nie wiem skąd u nas tyle śmieci
mąż mówi, że więcej śmieci produkujemy niż coś jemy
a was jest trójka, a nas tylko 2 dorosłe osoby
dramat
ale dobrze, że w bloku mieszkamy to mozna wyrzucać do woli, bo w domku było ograniczenie niestety i był z tym mega problem
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ciężko macie z dzieciami
ale moze im przejdzie! Może taki wiek. Myślę, że od małego można dziecku próbować tłumaczyć, że zrobiło przykrość. Bo ono chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Ale wiecie, co ja mogę doradzić. Nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci, powodzenia Życzę
Ty z numerkowym nickiem
Skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem (najlepiej jakimś poleconym, z kliniki tej samej bądź nawet innej - ale takim który sie typowo zajmuje niepłodnością i popytaj jak to widzą). Są różni lekarze i fakt nie którzy lecą tylko na kasę, więc warto się kilku popytać jak to widzą. Jakie są szanse itp.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyNo niestety wiem jak to jest bo pracowałam w szkole co prawda nie z dziećmi ale widziałam jak się zachowują obserwowałam czasami powiem Ci ze to jest naprawdę dramat nie wiem czy to wina rodziców czy czegoś innego ... Niechce żeby moje dziecko dorastało w takim świecie gdzie dzieje się źle. Ale niestety nie możemy zmienić świata .
-
czekamynadzidzie wrote:Ciężko macie z dzieciami
ale moze im przejdzie! Może taki wiek. Myślę, że od małego można dziecku próbować tłumaczyć, że zrobiło przykrość. Bo ono chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Ale wiecie, co ja mogę doradzić. Nie mam pojęcia o wychowywaniu dzieci, powodzenia Życzę
Ty z numerkowym nickiem
Skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem (najlepiej jakimś poleconym, z kliniki tej samej bądź nawet innej - ale takim który sie typowo zajmuje niepłodnością i popytaj jak to widzą). Są różni lekarze i fakt nie którzy lecą tylko na kasę, więc warto się kilku popytać jak to widzą. Jakie są szanse itp.Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
3132154 wrote:Dzięki. Wiesz co nie bardzo wiem do kogo mam się udać i gdzie szukać jakiejś porady.
poszukaj w wątkach tutaj na ovufriend, wpisz w wyszukiwarkę skąd jesteś coś typu "poznań klinika" i poszukaj tematów, poczytaj . Ja w ten sposób znalazłam baaaardzo dobrego lekarza i się go będę trzymać. Oczywiście zajęło mi to czytanie kilka dobrych dni, a może i nawet tygodni, ale w końcu znalazłam i wiem, że jestem w dobrych rękach
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Krystyna123 wrote:Tez nie spie, bo drzemke zaliczylam po robocie.
Dzieci. Rozne widzialam, z roznymi pracowalam. I szczerze wqwia mnie, jak sie za cale zlo wini szkole. Kazda szkola jest w zasadzie taka sama, te same reguly i zasady, a to dzieci przychodza rozne. Sa z roznych domow, wiec sie roznie zachowuja. Nie macie pojecia jaki wplyw macie na te male czlowieczki jako rodzice. Co zasiejecie, to zbierzecie. Taki delikatny przyklad na dobranoc:
Dziewczynka lat 8 z dobrej, katolickiej, wielodzietnej, wielopokoleniowej i bogatej rodziny. Matka szefowa wielkiej firmy, bardzo sympatyczna kobieta, za dzieci da sie pokroic zywcem. Dzieci grzeczne, madre, dobrze wychowane. Matka jedzie w delegacje. Dziewczynka lat 8 przestaje bawic sie z rowiesnikami, szuka towarzystwa doroslych. Wraca matka, dziewczynke nagle boli brzuszek, matka odbiera ja natychmiast ze szkoly. Na drugi dzien mala znowu boli brzuszek, tym razem odbiera ja Tata. Poniewaz dziewczynka liczyla, ze znowu przyjdzie mama i spedza razem popoludnie, a tu "tylko" Tata, brzuszek magicznie bolec przestaje i dziecko znika w zabawie z rowiesnikami.
Zostawie otwarte, bez interpretacji, bo kazda z was juz wie, po co ta historyjka.Krystyna123 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry u nas też tony śmieci, dziennie jest worek 60 a nawet 1,5.
Kurde co na zgagę w ciąży? Zjadłam trochę migdałów to ciut lepiej. Dziś już nawet mniej poduszek podkładałam pod tyłek bo wszystko się cofa.Mąż się śmieje że zaraz sobie telewizor podłożę.
Adry lubi tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:wiesz co ja zanim poszłam do kliniki to też nie miałam pojęcia do kogo, bo to był jeszcze czas gdzie mało kto wiedział o naszych staraniach więc nawet nie miałam kogo spytać kto jest dobry, bo jak wiadomo to jest temat tabu dla ludzi. Więc ja szukałam tutaj na forum i dziewczyny polecały różnych lekarzy. Poczytałam opinie, przeszukałam internet i znalazłam moją doktor
poszukaj w wątkach tutaj na ovufriend, wpisz w wyszukiwarkę skąd jesteś coś typu "poznań klinika" i poszukaj tematów, poczytaj . Ja w ten sposób znalazłam baaaardzo dobrego lekarza i się go będę trzymać. Oczywiście zajęło mi to czytanie kilka dobrych dni, a może i nawet tygodni, ale w końcu znalazłam i wiem, że jestem w dobrych rękach
-
3132154 wrote:Właśnie dzięki przeszukiwaniu internetu trafiłam do kliniki Novum w Warszawie. Zapisałam się na pierwszy wolny termin, chciałam jak najszybciej.no i trafiłam do losowego lekarza. Generalnie wizyta chyba ok tylko na koniec mni lekarz zaskoczył i dlatego się waham. Bo na początku powiedział od razu in vitro. Jak zapytałam że łzami w oczach czy nie ma innej możliwości to powiedział, że przy mojej wadzie to i z in vitro będzie baaardzo ciężko. Ale na koniec powiedzial, że po histeroskopii zdecydujemy czy inseminacja czy in vitro... Więc po co mnie straszył na początku...
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/novum-warszawa,3883.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/invimed-warszawa,4034.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gameta-warszawa,15604.html
poczytaj sobie te wątki tam dziewczyny polecają konkretnych lekarzyPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
a potem jak zobaczysz który lekarz sie najczęściej powtarza to wpisz w google nazwisko np. dr kowalski warszawa opinie, albo dr kowalski warszawa ovufriend i poczytaj opinie o samym lekarzu
ja w ten sposób szukałam i jestem u jednej z lepszych doktorek w Polsce w leczeniu niepłodności, a przynajmniej mam takie poczucie
tak czy siak na pewno jest świetna w tym co robi
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱