Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to?

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten qczaj?

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk prawie 2 cm. Rosnie zgodnie z planem. Po wynikach lh i estradiolu decyzja kiedy ovitrelle.

To czeka nas pracowity weekend.

Oddalam dzisiejszy dyzur. W koncu priorytety priorytety.
    Czytam was regularnie ale brak czasu by coś wiecej napisać;)

nick nieaktualny, Frida91, Adry, Zozo, Multiwitamina, nick nieaktualny, nick nieaktualny, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Promyk to powodzenia! ;)

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ale dlaczego się nie zgodzila?? Dziwne...

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    malutka_mycha wrote:

Zozo a Ty clo nie miałaś zlecony właśnie ze względu na brak własnej owulacji? Kiedy to się nie udało, na cyklu z clo czy w przerwie? Nawet jeżeli owulacje będziesz miała w tygodniu to plemniki jednak sobie troszkę pływają. Nie jest powiedziane że w waszym przypadku owulacja tylko w weekend.

Ja nie wiem malutka_mycha czy miałam swoja owulacje czy nie. Jeden lekarz mówił że nie i dał clo. A drugi mój nic nie mówił dopiero może będzie miał zamiar mnie stymulować. Tylko raz w grudniu wzięłam clo to mi się "prawie" udało bo były 2 kreseczki ale styczeń i luty mam cykl bez clo marzec chyba też.. Umowie się zobaczymy co dalej :)
    To nie miałaś monitoringu robionego? Ja wiem ze 100% dowodem że była owulacja jest ciąża ale jednak są pewne przesłanki. Ten cykl z clo i biochemiczna daje jednak dużo nadziei że nie ma większych przeciwwskazań żebyś zaszła.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Miałam robione usg bez clo ale przypadkiem blisko owu i była kicha. A tak mnie nikt nie badal pod kontem owu czy jest czy nie. Jeden lekarz stwierdził na podstawie hormonów że moze być problem z owu i dał wlansie clo. Dopiero przy clo miałam prawdziwy monitoring a tak to wiesz próbować i wyluzowac ehhh :/
    To trochę po lekach, najpierw powinien być porządny monitoring bez clo a później ewentualnie wdrażanie leków. A na clo podobno to endometrium słabnie więc może poczytaj czym możesz je wspomóc (Orzechy, wino, jakieś suple) bo dziewczyny się skarzyly że uposledzone miały endo.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    W ogóle muszę się wam pochwalić, bo pierwszy raz w trasie zamiast standardowo hot doga na stacji albo innej kanapki wzięłam sobie jogurt z musli. Normalnie taka byłam obrzydzona i stęskniona za jakimś fast foodem, że zjadłam tylko połowę, bo apetyt straciłam. Hahaha. A zamiast coli piłam wodę :) warto to zapisać, bo nigdy ale to nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało
    Takie posiłki wyjazdowe są najgorsze. Wszystkie te Hot dogi czy hamburgery tak pysznie smakują, pachną i wyglądają, kuszą do grzechu. W domu jak tego nie masz to logiczne że trudniej zgrzeszyc. Szacun :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to całe szczęście że możesz nabiał itd. Bo najgorzej to jak nie można nabiału, glutenu itp.a zgłodniejesz gdzieś na mieście :P

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to już w ogóle przerąbane :P
    Z sokami to nie wiem... Pić parę dni to praktycznie jak głodówka a na temat glodowek zdania już są podzielone...

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Laski lubicie Qczaja?

Ja mam tylko fb, wiec nie wiem co wyprawia na instagramie :D

Uwielbiam gościa. :) Podejście do kobiet ma super. :) Niby dlatego że się wychowywał z siostrami. Fizycznie nie mój typ ale charakter fajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:44

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to niby można ale w sumie co ma to dać? :P

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Frida. Nadzieję na lepsze jutro :P
    Wypije, zasram się i wystawie opinie jak bylo :)
    Haha koniecznie udostępnij nam live z całego tego procesu :D

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 mały worek dziennie. Ale u was pewnie inaczej bo pieluchy itp.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie! to tylko żaluzja. a Twoja Mała ile ma lat?

Witam się po treningu na siłowni :D Na ten tydzień plan żeby chodzić 2 razy w tygodniu wykonany :D zastanawiam się nad tym czy nie chodzić 3 razy.. ale zobaczymy, oby mi nie zabrakło motywacji!!!

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, fiu fiu :D to nieźle. Ja bym chciała (tak jak pisałam już nóżki i bioderka wyszczuplić) na reszcie mi nie zależy, dupę zawsze miałam, także chyba jakieś murzyńskie korzenie mam :D

Właśnie Promyk89 powodzenia! kciuki!!! działajcie, pamiętaj, że miejsce przy Isla jest jeszcze wolne :D to ładnie go zapełnij ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 21:26

Adry lubi tę wiadomość

• 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość. Jestem załamana. ;( Mam macicę jednorozna, jednej jajnik i drożny jajowód. Drugi usunięty przez s.p prof. Dębskiego jajnik był źle rozwinięty. On mi powiedział, że z tą wada spokojnie mogę zajść w ciążę. Później była próba leczenia u dr. Szymańskiej w instytucie rodziny (naprotechnologia) ale wątpię w skuteczność tej metody. Wybrałam się więc do dr. Czerwińskiego do Novum. Pokazałam wszystkie dotychczasowe wyniki badan a on od razu , ze in vitro a i tak watpi że i w ten sposób zajde w ciążę. Dodam jeszcze że mój mąż ma słabe nasienie. Myślicie, że ten w Novum chce nas naciągnąć na kasę? Kurde nie wiem już co robić a nie chce chodzić od lekarza do lekarza ;((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A u mnie płaska jak deska dopiero jak wycwicze ale uda też muszą się wyszczuplic i brzuuuuch :/ do lata trochę czasu może się uda. Kurła znowu to samo a już byłam taka szczupła :D

Zozo ja to samo! byłam taka fit ale nie jakoś przechudzona.. a teraz dupa, znowu muszę zrzucać kilogramy.. ale damy radę, na zdrowie! :)

Złożyłam dziś dokumenty, do 15go jest czas na to, więc jeszcze trochę do konkursu poczekam.. ale może przynajmniej mi to nie będzie kolidowało z hsg :)

Także plan zmian wdrożony na maxa :D

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja wiem,ale ja ją tyle razy upominam i proszę żeby tak nie robiła itd a ona jest nie miła dla mnie czasami . Gdzie popełniłam błąd ? :( Kocham ją nad życie i chce dla niej dobrze ale czasami nie mam sił nie wiem czy taki bunt czy co ?

W czerwcu skończy 4 latka.

• Zozo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja też mam takie momenty że mi ręce opadają, staram się jak mogę a ona mi przykrość sprawia ale wszysko przed nami. Jeszcze nie raz nam powiedzą tak że nam w pięty pójdzie ale kochają nas tak jak my je :) ja uwielbiam jak moja śpi zacalowalabym ja na śmierć tego małego diabelka. Trafiły nam się baby z jajami haha :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ