X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to?

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten qczaj?

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk prawie 2 cm. Rosnie zgodnie z planem. Po wynikach lh i estradiolu decyzja kiedy ovitrelle.

To czeka nas pracowity weekend.

Oddalam dzisiejszy dyzur. W koncu priorytety priorytety.
    Czytam was regularnie ale brak czasu by coś wiecej napisać;)

Evell, Frida91, Adry, Zozo, Multiwitamina, IssaMelissa, Ag1988, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Promyk to powodzenia! ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ale dlaczego się nie zgodzila?? Dziwne...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    malutka_mycha wrote:

Zozo a Ty clo nie miałaś zlecony właśnie ze względu na brak własnej owulacji? Kiedy to się nie udało, na cyklu z clo czy w przerwie? Nawet jeżeli owulacje będziesz miała w tygodniu to plemniki jednak sobie troszkę pływają. Nie jest powiedziane że w waszym przypadku owulacja tylko w weekend.

Ja nie wiem malutka_mycha czy miałam swoja owulacje czy nie. Jeden lekarz mówił że nie i dał clo. A drugi mój nic nie mówił dopiero może będzie miał zamiar mnie stymulować. Tylko raz w grudniu wzięłam clo to mi się "prawie" udało bo były 2 kreseczki ale styczeń i luty mam cykl bez clo marzec chyba też.. Umowie się zobaczymy co dalej :)
    To nie miałaś monitoringu robionego? Ja wiem ze 100% dowodem że była owulacja jest ciąża ale jednak są pewne przesłanki. Ten cykl z clo i biochemiczna daje jednak dużo nadziei że nie ma większych przeciwwskazań żebyś zaszła.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Miałam robione usg bez clo ale przypadkiem blisko owu i była kicha. A tak mnie nikt nie badal pod kontem owu czy jest czy nie. Jeden lekarz stwierdził na podstawie hormonów że moze być problem z owu i dał wlansie clo. Dopiero przy clo miałam prawdziwy monitoring a tak to wiesz próbować i wyluzowac ehhh :/
    To trochę po lekach, najpierw powinien być porządny monitoring bez clo a później ewentualnie wdrażanie leków. A na clo podobno to endometrium słabnie więc może poczytaj czym możesz je wspomóc (Orzechy, wino, jakieś suple) bo dziewczyny się skarzyly że uposledzone miały endo.

f1d9680377.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    W ogóle muszę się wam pochwalić, bo pierwszy raz w trasie zamiast standardowo hot doga na stacji albo innej kanapki wzięłam sobie jogurt z musli. Normalnie taka byłam obrzydzona i stęskniona za jakimś fast foodem, że zjadłam tylko połowę, bo apetyt straciłam. Hahaha. A zamiast coli piłam wodę :) warto to zapisać, bo nigdy ale to nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało
    Takie posiłki wyjazdowe są najgorsze. Wszystkie te Hot dogi czy hamburgery tak pysznie smakują, pachną i wyglądają, kuszą do grzechu. W domu jak tego nie masz to logiczne że trudniej zgrzeszyc. Szacun :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to całe szczęście że możesz nabiał itd. Bo najgorzej to jak nie można nabiału, glutenu itp.a zgłodniejesz gdzieś na mieście :P

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to już w ogóle przerąbane :P
    Z sokami to nie wiem... Pić parę dni to praktycznie jak głodówka a na temat glodowek zdania już są podzielone...

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Laski lubicie Qczaja?

Ja mam tylko fb, wiec nie wiem co wyprawia na instagramie :D

Uwielbiam gościa. :) Podejście do kobiet ma super. :) Niby dlatego że się wychowywał z siostrami. Fizycznie nie mój typ ale charakter fajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:44

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to niby można ale w sumie co ma to dać? :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Frida. Nadzieję na lepsze jutro :P
    Wypije, zasram się i wystawie opinie jak bylo :)
    Haha koniecznie udostępnij nam live z całego tego procesu :D

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 mały worek dziennie. Ale u was pewnie inaczej bo pieluchy itp.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie! to tylko żaluzja. a Twoja Mała ile ma lat?

Witam się po treningu na siłowni :D Na ten tydzień plan żeby chodzić 2 razy w tygodniu wykonany :D zastanawiam się nad tym czy nie chodzić 3 razy.. ale zobaczymy, oby mi nie zabrakło motywacji!!!

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, fiu fiu :D to nieźle. Ja bym chciała (tak jak pisałam już nóżki i bioderka wyszczuplić) na reszcie mi nie zależy, dupę zawsze miałam, także chyba jakieś murzyńskie korzenie mam :D

Właśnie Promyk89 powodzenia! kciuki!!! działajcie, pamiętaj, że miejsce przy Isla jest jeszcze wolne :D to ładnie go zapełnij ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 21:26

Adry lubi tę wiadomość

• 3132154 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny. Jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość. Jestem załamana. ;( Mam macicę jednorozna, jednej jajnik i drożny jajowód. Drugi usunięty przez s.p prof. Dębskiego jajnik był źle rozwinięty. On mi powiedział, że z tą wada spokojnie mogę zajść w ciążę. Później była próba leczenia u dr. Szymańskiej w instytucie rodziny (naprotechnologia) ale wątpię w skuteczność tej metody. Wybrałam się więc do dr. Czerwińskiego do Novum. Pokazałam wszystkie dotychczasowe wyniki badan a on od razu , ze in vitro a i tak watpi że i w ten sposób zajde w ciążę. Dodam jeszcze że mój mąż ma słabe nasienie. Myślicie, że ten w Novum chce nas naciągnąć na kasę? Kurde nie wiem już co robić a nie chce chodzić od lekarza do lekarza ;((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A u mnie płaska jak deska dopiero jak wycwicze ale uda też muszą się wyszczuplic i brzuuuuch :/ do lata trochę czasu może się uda. Kurła znowu to samo a już byłam taka szczupła :D

Zozo ja to samo! byłam taka fit ale nie jakoś przechudzona.. a teraz dupa, znowu muszę zrzucać kilogramy.. ale damy radę, na zdrowie! :)

Złożyłam dziś dokumenty, do 15go jest czas na to, więc jeszcze trochę do konkursu poczekam.. ale może przynajmniej mi to nie będzie kolidowało z hsg :)

Także plan zmian wdrożony na maxa :D

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja wiem,ale ja ją tyle razy upominam i proszę żeby tak nie robiła itd a ona jest nie miła dla mnie czasami . Gdzie popełniłam błąd ? :( Kocham ją nad życie i chce dla niej dobrze ale czasami nie mam sił nie wiem czy taki bunt czy co ?

W czerwcu skończy 4 latka.

• Zozo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja też mam takie momenty że mi ręce opadają, staram się jak mogę a ona mi przykrość sprawia ale wszysko przed nami. Jeszcze nie raz nam powiedzą tak że nam w pięty pójdzie ale kochają nas tak jak my je :) ja uwielbiam jak moja śpi zacalowalabym ja na śmierć tego małego diabelka. Trafiły nam się baby z jajami haha :D

Evell lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ