X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:40

Krystyna123 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nie wiem właśnie. Boję się jej powiedzieć :-D Nie wiem czemu. Może, że wywrócę jej świat do góry nogami. Dziś teściowa pytała co by chciała, brata czy siostre to stwierdziła, że "chłopaków nie da się lubić i ja lubę tylko dziewczyny" :-D Ale ogólnie to raczej nie chciała rodzeństwa. Ona lubi być w centrum uwagi :-) Ostatnio odkryliśmy, że jest zazdrosna o męża. Ja mogę brać siostrzeńca na ręce, ale jak mąż go wziął to miała nietęgą minę i krzyknęła: "Ej! To mój tata!".

Myślę, że niedługo z nią pogadamy.
    Ona w ogóle może coś podejrzewa bo ostatnio ciągle pcha lalkę pod bluzkę i mówi, że ma dziecko w brzuchu. Nie wiem czy to przypadek i z jakiejś bajki czy tv czy coś wie :-D
    myśle, że musicie sie przygotować na dłuuugie rozmowy. Jedna rozmowa tu nie załatwi sprawy. Więc im wcześniej zaczniecie tym lepiej. Bo chyba będzie potrzebowała czasu na oswojenie się z nową sytuacją.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

Ty dziś byłaś u Rubisza? To dobrze że nic nie znalazł.

Z tym hsg to też pomysł. Zawsze mniejsza ingerencja.

Evell
    Heh ja mam 2 pracę w życiu hih zero doświadczenia z cv
    tak byłam! Fajny taki młody doktor, ale widać, że zna się na rzeczy :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czekamy. W sumie ..jakbyś potem znów miała czekać pół roku, to ja już wolałabym z lapro jechać.
    [/IMG][/URL]
    otóż to... i tu jest chyba klucz. Poza tym hsg nie wykluczy mi ognisk endometriozy, które on podejrzewa, że mogę mieć jakieś małe, albo w miejscach gdzieś przy nerwach. Więc musze sie zastanowić czy patrzeć tylko pod kątem ciąży czy już całościowo jechać w razie czego. W sumie jak się z tym nic nie zrobi to za kilka lat moge mieć problemy z zajściem w kolejną ciążę... :/ jeszcze pogadam z moją doktorką w klinice, ale ona uważa, że lepiej od razu na laparo+histero, żeby się nie bawić w hsg, w razie czego żeby potem być pewnym, że wszystko zostało sprawdzone i można robić spokojnie inseminacje/in vitro.

Multiwitamina, Frida91 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U nas wczoraj wyluzowanie - włączyliśmy głupi film z pięknymi widokami brazylijskich plaz do tego wino a potem malibu z mlekiem i jakos to wszystko ze mnie opadło.
    Pięknie sie wzruszacie w ciąży :) tez mam nadzieje, ze przyjdzie czas i na moje ciążowe nowiny ;) poki co ciesze sie wolnym i życiem takim jakie jest a na zmiany przyjdzie czas.

Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was?

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy to w sumie dobre wieści :) Idziesz sprawdzić czy pęcherzyk pękł?
    Tak, we wtorek ;)
    a wizyta w klinice za 2 tygodnie. Eh... Ja sobie zły nick nadałam jak się tutaj rejestrowałam, bo zgodnie z nickiem ciągle tylko "czekam" i szlag mnie już trafia :P a potem znowu bede czekać na laparo :P moje życie to ciągłe czekanie od czasu starań. OMG :P

miłego dnia dziewczyny! U mnie dziś pracowity dzień. Pozdrawiam!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was?
    DOktor mówiła, że na nfz spokojnie możemy to zrobić. No chcemy jechać do kliniki i tam zrobić. U mnie na zadupowiu też robią, ale nie ufam tutaj sprzetowi :/ nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
    No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki co :) miłego dnia!

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, już postaram się nie marudzić. Może to hormony. Mała mnie obudziła o 6:30 z płaczem i mi też się ryczeć chciało. No cyrk. Obie płaczliwe :-D Chciałabym żeby mąż był więcej w domu. Na szczęście dziś kończy o 14:00.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie w 21 tc :) za dwa tyg usgdo ciekawe co u maluszka ile juz wazy :) wczoraj mialam jakies dziwne klucie , bolesne klucie w miejscu nacięcia cc albo gdzies w okolicach .. moze szyjka? W ciagu dnia bylo ich kilka i wieczorem jak sie polozylam to tez moze maly gdzies kopal po szyjce? W sumie troche mnie to wystraszylo bo raczej do rozciagniec bym to nie zaliczyla .mam nadzieję ze dzis juz tego nie bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:14

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Leżę że aż mi flaki do góry idą. Z poduchami pod tyłkiem jakoś lepiej psychicznie i Synek tak nie kopie w dole. Teraz wkładałam lutkę to poczułam tego pessara o wiele wyżej może w końcu coś podniósł bo wcześniej miałam wrażenie że jest od razu przy wejściu, a teraz go ledwo dosięgłam.
    Leże poza kibelkiem czy jedzeniem. Prysznic raz na 3,4 dni całościowy, jedynie zawieszenie codziennie. :) Czasem pranie powieszę na raty na suszarce stojącej jak mąż wypierze. Niestety jeść na leżąco nie umiem. Mąż wstawia zmywarke pranie zakupy kąpie synka. Obiady daje teściowa i moja mama.
    Oby to ujście wewnętrzne się z czasem zmniejszyło.
    Arienka pessar jest jakby ruchliwy i mozesz czesto na zmiane czuc go nizej lub wyzej , nie martw sie masz dodatkowe zabezpieczenie bedzie dobrze .
    Ja to mam dopiero starcha bo w poprzedniej ciazy szyjka mega sie skaracala a w tej nie mam pojecia juz od 6 tyg jaka jest .. dobrze ze mam usg za dwa tyg poprosze zeby mi zrobili jesli tu w ogole cos takiego robia .. kazda z nas sie martwi .. trzymam kciuki żeby bylo dobrze.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    DOktor mówiła, że na nfz spokojnie możemy to zrobić. No chcemy jechać do kliniki i tam zrobić. U mnie na zadupowiu też robią, ale nie ufam tutaj sprzetowi :/ nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
    No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki co :) miłego dnia!

Ja też mam bardzo bolesne miesiączki.. też powinnam pod kątem endometriozy się zbadać, ale jakoś jeszcze do tego nie doszłam.. W takim razie zrób od razu laparoskopię i będziesz miała czarno na białym. Tak myślę.

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Krystyna123 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę :-) Jeszcze jedna taka i zwariuję :-)

Czarnulka - mnie też tak kłuje w okolicy blizny po cc. Niby to od rośnięcia macicy. Szyjka narazie 3,8cm. Niby ok. Mnie to też wkurza. Ciągle mnie tam coś ciągnie i kłuje. Wiadomo, że to powoduje stres i przez to ciężko się cieszyć tym stanem.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki .

Laski od czasu tej owulacji mam mega dużo śluzu takiego gęstego aż szok bo nigdy tak nie miałam serio musze bieliznę zmieniać przez dzień i myć się bo wkładek nie mam :/ jakieś rady ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj kupie ;p

Nie no w szoku jestem bo ja nigdy go nie miałam a przynaj mniej tak dużo .
    Nefre
    Może nam ta meta pomaga i zaczyna na nas działać ? :)) ja tak dalej jestem w szoku ze mi taki duży gigant urósł ...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:41

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre

Nie czytałam o tym,jakoś nie przepadam za mamąginekolog chociaż mam ją na insta... Nie rozumiem jak można dać na imię dziecku gilbert Roger jeszcze ujdzie ale gilbert ? Cóż to nie moja sprawa ale ja bym tak dziecku nie dała.
    Ogólnie czasami jak czytam jej posty to mi się śmiać chce.

Adry, Frida91 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie przepadam za nią ale niektóre artykuły ma ciekawe, to fakt :) Ale tez nie ze wszystkim się zgadzam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ