Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Nie wiem właśnie. Boję się jej powiedzieć
Nie wiem czemu. Może, że wywrócę jej świat do góry nogami. Dziś teściowa pytała co by chciała, brata czy siostre to stwierdziła, że "chłopaków nie da się lubić i ja lubę tylko dziewczyny"
Ale ogólnie to raczej nie chciała rodzeństwa. Ona lubi być w centrum uwagi
Ostatnio odkryliśmy, że jest zazdrosna o męża. Ja mogę brać siostrzeńca na ręce, ale jak mąż go wziął to miała nietęgą minę i krzyknęła: "Ej! To mój tata!".
Myślę, że niedługo z nią pogadamy.
Ona w ogóle może coś podejrzewa bo ostatnio ciągle pcha lalkę pod bluzkę i mówi, że ma dziecko w brzuchu. Nie wiem czy to przypadek i z jakiejś bajki czy tv czy coś wiePrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Czekamy
Ty dziś byłaś u Rubisza? To dobrze że nic nie znalazł.
Z tym hsg to też pomysł. Zawsze mniejsza ingerencja.
Evell
Heh ja mam 2 pracę w życiu hih zero doświadczenia z cvPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multiwitamina wrote:Czekamy. W sumie ..jakbyś potem znów miała czekać pół roku, to ja już wolałabym z lapro jechać.
[/IMG][/URL]jeszcze pogadam z moją doktorką w klinice, ale ona uważa, że lepiej od razu na laparo+histero, żeby się nie bawić w hsg, w razie czego żeby potem być pewnym, że wszystko zostało sprawdzone i można robić spokojnie inseminacje/in vitro.
Multiwitamina, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyDzien dobry! U nas wczoraj wyluzowanie - włączyliśmy głupi film z pięknymi widokami brazylijskich plaz do tego wino a potem malibu z mlekiem i jakos to wszystko ze mnie opadło.
Pięknie sie wzruszacie w ciążytez mam nadzieje, ze przyjdzie czas i na moje ciążowe nowiny
poki co ciesze sie wolnym i życiem takim jakie jest a na zmiany przyjdzie czas.
Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was? -
malutka_mycha wrote:Czekamy to w sumie dobre wieści
Idziesz sprawdzić czy pęcherzyk pękł?
a wizyta w klinice za 2 tygodnie. Eh... Ja sobie zły nick nadałam jak się tutaj rejestrowałam, bo zgodnie z nickiem ciągle tylko "czekam" i szlag mnie już trafiaa potem znowu bede czekać na laparo
moje życie to ciągłe czekanie od czasu starań. OMG
miłego dnia dziewczyny! U mnie dziś pracowity dzień. Pozdrawiam!malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ag1988 wrote:Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was?
nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki comiłego dnia!
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Cześć dziewczyny witam sie w 21 tc
za dwa tyg usgdo ciekawe co u maluszka ile juz wazy
wczoraj mialam jakies dziwne klucie , bolesne klucie w miejscu nacięcia cc albo gdzies w okolicach .. moze szyjka? W ciagu dnia bylo ich kilka i wieczorem jak sie polozylam to tez moze maly gdzies kopal po szyjce? W sumie troche mnie to wystraszylo bo raczej do rozciagniec bym to nie zaliczyla .mam nadzieję ze dzis juz tego nie bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:14
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Arienkas83 wrote:Leżę że aż mi flaki do góry idą. Z poduchami pod tyłkiem jakoś lepiej psychicznie i Synek tak nie kopie w dole. Teraz wkładałam lutkę to poczułam tego pessara o wiele wyżej może w końcu coś podniósł bo wcześniej miałam wrażenie że jest od razu przy wejściu, a teraz go ledwo dosięgłam.
Leże poza kibelkiem czy jedzeniem. Prysznic raz na 3,4 dni całościowy, jedynie zawieszenie codziennie.Czasem pranie powieszę na raty na suszarce stojącej jak mąż wypierze. Niestety jeść na leżąco nie umiem. Mąż wstawia zmywarke pranie zakupy kąpie synka. Obiady daje teściowa i moja mama.
Oby to ujście wewnętrzne się z czasem zmniejszyło.
Ja to mam dopiero starcha bo w poprzedniej ciazy szyjka mega sie skaracala a w tej nie mam pojecia juz od 6 tyg jaka jest .. dobrze ze mam usg za dwa tyg poprosze zeby mi zrobili jesli tu w ogole cos takiego robia .. kazda z nas sie martwi .. trzymam kciuki żeby bylo dobrze.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:DOktor mówiła, że na nfz spokojnie możemy to zrobić. No chcemy jechać do kliniki i tam zrobić. U mnie na zadupowiu też robią, ale nie ufam tutaj sprzetowi
nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki comiłego dnia!
Ja też mam bardzo bolesne miesiączki.. też powinnam pod kątem endometriozy się zbadać, ale jakoś jeszcze do tego nie doszłam.. W takim razie zrób od razu laparoskopię i będziesz miała czarno na białym. Tak myślę.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę
Jeszcze jedna taka i zwariuję
Czarnulka - mnie też tak kłuje w okolicy blizny po cc. Niby to od rośnięcia macicy. Szyjka narazie 3,8cm. Niby ok. Mnie to też wkurza. Ciągle mnie tam coś ciągnie i kłuje. Wiadomo, że to powoduje stres i przez to ciężko się cieszyć tym stanem.Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre
Nie czytałam o tym,jakoś nie przepadam za mamąginekolog chociaż mam ją na insta... Nie rozumiem jak można dać na imię dziecku gilbert Roger jeszcze ujdzie ale gilbert ? Cóż to nie moja sprawa ale ja bym tak dziecku nie dała.
Ogólnie czasami jak czytam jej posty to mi się śmiać chce.Adry, Frida91 lubią tę wiadomość