SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:40

Krystyna123 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nie wiem właśnie. Boję się jej powiedzieć :-D Nie wiem czemu. Może, że wywrócę jej świat do góry nogami. Dziś teściowa pytała co by chciała, brata czy siostre to stwierdziła, że "chłopaków nie da się lubić i ja lubę tylko dziewczyny" :-D Ale ogólnie to raczej nie chciała rodzeństwa. Ona lubi być w centrum uwagi :-) Ostatnio odkryliśmy, że jest zazdrosna o męża. Ja mogę brać siostrzeńca na ręce, ale jak mąż go wziął to miała nietęgą minę i krzyknęła: "Ej! To mój tata!".

Myślę, że niedługo z nią pogadamy.
    Ona w ogóle może coś podejrzewa bo ostatnio ciągle pcha lalkę pod bluzkę i mówi, że ma dziecko w brzuchu. Nie wiem czy to przypadek i z jakiejś bajki czy tv czy coś wie :-D
    myśle, że musicie sie przygotować na dłuuugie rozmowy. Jedna rozmowa tu nie załatwi sprawy. Więc im wcześniej zaczniecie tym lepiej. Bo chyba będzie potrzebowała czasu na oswojenie się z nową sytuacją.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

Ty dziś byłaś u Rubisza? To dobrze że nic nie znalazł.

Z tym hsg to też pomysł. Zawsze mniejsza ingerencja.

Evell
    Heh ja mam 2 pracę w życiu hih zero doświadczenia z cv
    tak byłam! Fajny taki młody doktor, ale widać, że zna się na rzeczy :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czekamy. W sumie ..jakbyś potem znów miała czekać pół roku, to ja już wolałabym z lapro jechać.
    [/IMG][/URL]
    otóż to... i tu jest chyba klucz. Poza tym hsg nie wykluczy mi ognisk endometriozy, które on podejrzewa, że mogę mieć jakieś małe, albo w miejscach gdzieś przy nerwach. Więc musze sie zastanowić czy patrzeć tylko pod kątem ciąży czy już całościowo jechać w razie czego. W sumie jak się z tym nic nie zrobi to za kilka lat moge mieć problemy z zajściem w kolejną ciążę... :/ jeszcze pogadam z moją doktorką w klinice, ale ona uważa, że lepiej od razu na laparo+histero, żeby się nie bawić w hsg, w razie czego żeby potem być pewnym, że wszystko zostało sprawdzone i można robić spokojnie inseminacje/in vitro.

Multiwitamina, Frida91 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! U nas wczoraj wyluzowanie - włączyliśmy głupi film z pięknymi widokami brazylijskich plaz do tego wino a potem malibu z mlekiem i jakos to wszystko ze mnie opadło.
    Pięknie sie wzruszacie w ciąży :) tez mam nadzieje, ze przyjdzie czas i na moje ciążowe nowiny ;) poki co ciesze sie wolnym i życiem takim jakie jest a na zmiany przyjdzie czas.

Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was?

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy to w sumie dobre wieści :) Idziesz sprawdzić czy pęcherzyk pękł?
    Tak, we wtorek ;)
    a wizyta w klinice za 2 tygodnie. Eh... Ja sobie zły nick nadałam jak się tutaj rejestrowałam, bo zgodnie z nickiem ciągle tylko "czekam" i szlag mnie już trafia :P a potem znowu bede czekać na laparo :P moje życie to ciągłe czekanie od czasu starań. OMG :P

miłego dnia dziewczyny! U mnie dziś pracowity dzień. Pozdrawiam!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Czekamy a to hsg / laparoskopię masz miec robiona prywatnie czy na NFZ? Musisz daleko jechac do miejsca gdzie Ci to beda robić ? Ja robie najpierw hsg bo jednak to tylko znieczulenie miejscowe u mnie akurat, wiec lżej niz przy laparoskopii, a poza tym, mam to na NFZ, wiec moge zaryzykować i spróbować czy samo hsg pomoże, a jak nie to potem jeszcze laparoskopię. Przemysl sobie to wszystko na spokojnie. Twój Maz badał nasienie? Mężowie Nefre i Promyka to kojarzę,ze mogą sie dzielić bo maja super wyniki, a u Was?
    DOktor mówiła, że na nfz spokojnie możemy to zrobić. No chcemy jechać do kliniki i tam zrobić. U mnie na zadupowiu też robią, ale nie ufam tutaj sprzetowi :/ nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
    No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki co :) miłego dnia!

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, już postaram się nie marudzić. Może to hormony. Mała mnie obudziła o 6:30 z płaczem i mi też się ryczeć chciało. No cyrk. Obie płaczliwe :-D Chciałabym żeby mąż był więcej w domu. Na szczęście dziś kończy o 14:00.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam sie w 21 tc :) za dwa tyg usgdo ciekawe co u maluszka ile juz wazy :) wczoraj mialam jakies dziwne klucie , bolesne klucie w miejscu nacięcia cc albo gdzies w okolicach .. moze szyjka? W ciagu dnia bylo ich kilka i wieczorem jak sie polozylam to tez moze maly gdzies kopal po szyjce? W sumie troche mnie to wystraszylo bo raczej do rozciagniec bym to nie zaliczyla .mam nadzieję ze dzis juz tego nie bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:14

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Leżę że aż mi flaki do góry idą. Z poduchami pod tyłkiem jakoś lepiej psychicznie i Synek tak nie kopie w dole. Teraz wkładałam lutkę to poczułam tego pessara o wiele wyżej może w końcu coś podniósł bo wcześniej miałam wrażenie że jest od razu przy wejściu, a teraz go ledwo dosięgłam.
    Leże poza kibelkiem czy jedzeniem. Prysznic raz na 3,4 dni całościowy, jedynie zawieszenie codziennie. :) Czasem pranie powieszę na raty na suszarce stojącej jak mąż wypierze. Niestety jeść na leżąco nie umiem. Mąż wstawia zmywarke pranie zakupy kąpie synka. Obiady daje teściowa i moja mama.
    Oby to ujście wewnętrzne się z czasem zmniejszyło.
    Arienka pessar jest jakby ruchliwy i mozesz czesto na zmiane czuc go nizej lub wyzej , nie martw sie masz dodatkowe zabezpieczenie bedzie dobrze .
    Ja to mam dopiero starcha bo w poprzedniej ciazy szyjka mega sie skaracala a w tej nie mam pojecia juz od 6 tyg jaka jest .. dobrze ze mam usg za dwa tyg poprosze zeby mi zrobili jesli tu w ogole cos takiego robia .. kazda z nas sie martwi .. trzymam kciuki żeby bylo dobrze.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    DOktor mówiła, że na nfz spokojnie możemy to zrobić. No chcemy jechać do kliniki i tam zrobić. U mnie na zadupowiu też robią, ale nie ufam tutaj sprzetowi :/ nasienie w miarę. Szału nie ma, ale źle też nie jest, mamy 5% morfologie i aglutynacja, ale aglutynacja mogła być z powodu bakterii, później już nie sprawdzaliśmy nasienia.
    No Ag tez tak myślałam jak Ty, ale u mnie jest podejrzenie, że może być endometrioza. Gdybym nie miała tak bolesnych miesiączek jakie mam to pewnie bym po prostu wzięła i poszła na hsg, a tak to boje sie, że już stwierdza, ze nie potrzeba robić laparo i przegapimy coś istotnego. No musze to przemysleć. Kisiel w głowie póki co :) miłego dnia!

Ja też mam bardzo bolesne miesiączki.. też powinnam pod kątem endometriozy się zbadać, ale jakoś jeszcze do tego nie doszłam.. W takim razie zrób od razu laparoskopię i będziesz miała czarno na białym. Tak myślę.

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Krystyna123 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - nie wiem czy zniosę kolejną babę w domu. Ja marudna, córka zachowuje się jak drama queen. To chorowanie jej padło na głowę :-) Jeszcze jedna taka i zwariuję :-)

Czarnulka - mnie też tak kłuje w okolicy blizny po cc. Niby to od rośnięcia macicy. Szyjka narazie 3,8cm. Niby ok. Mnie to też wkurza. Ciągle mnie tam coś ciągnie i kłuje. Wiadomo, że to powoduje stres i przez to ciężko się cieszyć tym stanem.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki .

Laski od czasu tej owulacji mam mega dużo śluzu takiego gęstego aż szok bo nigdy tak nie miałam serio musze bieliznę zmieniać przez dzień i myć się bo wkładek nie mam :/ jakieś rady ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj kupie ;p

Nie no w szoku jestem bo ja nigdy go nie miałam a przynaj mniej tak dużo .
    Nefre
    Może nam ta meta pomaga i zaczyna na nas działać ? :)) ja tak dalej jestem w szoku ze mi taki duży gigant urósł ...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:41

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre

Nie czytałam o tym,jakoś nie przepadam za mamąginekolog chociaż mam ją na insta... Nie rozumiem jak można dać na imię dziecku gilbert Roger jeszcze ujdzie ale gilbert ? Cóż to nie moja sprawa ale ja bym tak dziecku nie dała.
    Ogólnie czasami jak czytam jej posty to mi się śmiać chce.

Adry, Frida91 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie przepadam za nią ale niektóre artykuły ma ciekawe, to fakt :) Ale tez nie ze wszystkim się zgadzam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ