X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida a może uda Ci się przyspieszyć wizytę? Raczej tragedii nie ma ale będziesz spokojniejsza jak już jakieś leki dostaniesz.

My z mężem to takie sredniaki- ani nie żyjemy ponad stan ani nie mamy jakiś super oszczędności. To co mieliśmy to poszło na remont 3 lata temu i dopiero od tego czasu od nowa oszczędzamy.

Ag1988 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kasy niby na nic nie brakuje, ale daleko nam do jakichś większych oszczędności. Raczej nie ciułamy kasy chociaż trochę odłożonej zawsze jest.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarabiamy średniawo to ciężko coś więcej odłożyć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mycha

każdemu się wydaje , że jest po środku :P

A jeszcze dowcip z mojej męskiej pracy :P rozmawia dwóch chłopaków w kuchni.
    Wiesz, ja mam dobrą żonę, nie wydaje więcej niż zarabia.
    A drugi - ale mniej też nie wydaje?
    Pierwszy - w śmiech. Zapomnij.
    To może nie po środku a pomiędzy :D w sumie racja, nie wiadomo gdzie jest środek :)
    Ale ogólnie wiem że mogłabym bardziej oszczędzać i bardzo się staram :D ale na razie średnio mi wychodzi :D

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Frida a może uda Ci się przyspieszyć wizytę? Raczej tragedii nie ma ale będziesz spokojniejsza jak już jakieś leki dostaniesz.

My z mężem to takie sredniaki- ani nie żyjemy ponad stan ani nie mamy jakiś super oszczędności. To co mieliśmy to poszło na remont 3 lata temu i dopiero od tego czasu od nowa oszczędzamy.
    Raczej nie da rady bo on przyjmuje tylko we wtorki... Najwyżej jak coś mi się pogorszy to pójdę do lekarza rodzinnego...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre u nas sporo pochłania kredyt. Mamy ratę około 1500zł co miesiąc. Plus reszta opłat. Gdyby nie to bylibyśmy dużo do przodu. No ale mamy dosyć duże i ładne mieszkanie w centrum więc coś za coś. Wyremontowaliśmy je całe i też poszło na to sporo kasy.

Oszczędzać średnio umiemy, to fakt. Jak widzę coś fajnego to kupuję :-D Lubimy zamówić czasami jedzenie do domu i takie tam duperele. Mąż znowu lubi gadżety. Jego słabość to zegarki. To są rzeczy z których moglibyśmy zrezygnować, ale mój twierdzi, że do grobu kasy nie zabierze i nie po to tyra żeby sobie wszystkiego odmawiać. Za to na ciuchy nie wydajemy ostatnio dużo. Nie mogę powiedzieć, że szastamy kasą. Raczej tak w granicach normy.

No ptaszki ćwierkają, że stary ma niedługo dostac awans. Fajnie by było. Zawsze to kilka stówek więcej co miesiąc.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze odkładamy na małej konto co miesiąc. Kiedyś dostanie to konto jak będzie dobra dla mamuni of kors ;-) :-P

Nie no, wiadomo, że zawsze można coś odłożyć. Nie mówię, że nic nie mamy odłożone. Ale jednak mieszkając u rodziców człowiem ma z głowy wiele wydatków. Kredyt troche udupia człowieka :-D A dzieci też generują wydatki. U nas ostatnio na leki sporo szło.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mi cały czas mówi że gdybym nie chciała tak szybko razem zamieszkać (po 1,5roku) to mógłby mieć teraz super bryke :)
    Adry niestety wiem że z dzieckiem to oszczędzanie może być jeszcze trudniejsze :D
    Nefre wiadomo że zawsze można coś zaoszczędzić - jeździć starym autem, mieszkać w małym mieszkaniu które wymaga remontu itd. Ale czy jest w tym sens? Fajnie mieć porządna poduszkę finansowa i nie można przecenić zalet takiej sytuacji. Ale.... Trzeba znaleźć ten złoty środek :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    My jeszcze odkładamy na małej konto co miesiąc. Kiedyś dostanie to konto jak będzie dobra dla mamuni of kors ;-) :-P

Nie no, wiadomo, że zawsze można coś odłożyć. Nie mówię, że nic nie mamy odłożone. Ale jednak mieszkając u rodziców człowiem ma z głowy wiele wydatków. Kredyt troche udupia człowieka :-D A dzieci też generują wydatki. U nas ostatnio na leki sporo szło.
    Też mamy plan odkładać dla małej. Ale zobaczymy po porodzie na ile będziemy sobie mogli pozwolić.

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xboxa też nie mamy, ale mąż chciałby Play Station :-D Zabroniłam mu narazie. Sprzęty mamy w miarę nowe i porządne bo przy remoncie już chcieliśmy kupić takie żeby długo mieć spokój. Telefony zmieniamy co 2 lata bo jakoś dłużej nam nie wytrzymują :-D Mój ma 2,5 i to jakiś rekord. Bateria mi już siada. Jak mała była mniejsza to miałam pierdolca na kupowanie dla niej zabawek i słodkich ubranek. Zawsze mnie kusiło coś ładnego. Na szczęście mi przeszło.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo ale fajnie że nie tylko dla siebie :) nie jest egoistka :)

Ag1988 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell

aleś się wzieła, ja pitole :) całe życie wywracasz do góry nogami, ale to dobrze :)
    jak dziecko nie chce wywrócić, to trzeba samemu.

KOlezanka na innym kanale, jak podjela decyzje ze zmienia prace, to zaszla w ciaze hehe :) Magia zmian.

Nie wiem co mam zmienic, zeby zajsc. A juz wiem - wnętrze sobie wymienie w Dortmund :D

Tak słyszałam,że trzeba odblokowac głowę zająć się czymś innym np nową pracą a wtedy ciążą murowana ;)

Ja już po trennigu dziś przeznaczyłam ok 2 h ale się zasapałam teraz pije kawkę :)

Nefre_ ms, malutka_mycha, Ag1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell pięknie! :) ja dzis chce posprzątać a potem poćwiczyć tez. Musze jakos rozładować napięcie.. jutro urlop, takze juz mam weekend! Kolejny Bobas sie urodził wśród moich Znajomych - bardzo sie ciesze, u nich starani były długie i właśnie w zasadzie dopiero na wakacjach sie udało... ale łezka mi sie w oku kręci, bo jak nigdy sie nie uda.. to tyle mnie ominie.. chociaz czasem mysle czy nie pomoc jakiemuś dziecku z domu dziecka, którego rodzice nie chcieli, a my mamy tyle miłości do rozdzielenia z Mężem..pieniędzy nie bardzo w tym momencie ale miłości tak! Tylko znowu niestabilna sytuacja nie przejdzie.. mam dzis dziwny dzien.. jakis rozchwiany emocjonalnie..

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:39

Ag1988 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi zrobiłaś bardzo dużo, to odpocznij!
    Jade jutro złożyć dokumenty na konkurs do nowej pracy- zmiany jakies musza byc, nie bede siedziec w mojej obecnej durnej pracy, gdzie jest wyzysk..
    my mamy playstation - pamietam jak Maz mnie urabiał ze chce bo to do wszystkiego... niech ma! Chociaz jak czasem ja cos robie a On gra w głupia gre, to mnie cos trafia i mam ochotę wyrzucić to przez okno.. dla mnie miała byc stacja parowa, ale nie wystarczyło kasy.. i tak na tym wyszłam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 16:30

Multiwitamina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie chce zeby dziecko jak kiedyś bedzie grało na tym czymś! Wiec Maz bedzie musiał robić to jak dziecko bedzie spało!!!

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mało nie zasnęłam i nagle przypomnialam sobie, że rozmroziłam mięso na spaghetti. Musiałam wstać i to zrobić bo nie mogło już leżeć. Ledwo stałam przy tym garnku. Jestem mega zmęczona. Ja to do 18:00 max ostatnio funkcjonuje. Jestem sfrustrowana bo w pierwszej ciąży czułam się o niebo lepiej! Teraz 15tc zaczynam, mdli mnie, brzuch ciągnie i nie mam siły na nic od 17:00. Fakt, że mała mnie eksploatuje no ale bez przesady. Ponoć drugi trymestr powinien być taki super. Nie widzę tego narazie. Już bym poszła z chęcią spać :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo jak byłam w ciąży z moją córą to mi się tylko raz zdarzyło wymiotować w ciągu tych 9 miechów tylko dlatego,że połknełam zle tabletkę ,a i mdłośći miałam ale nie jakieś straszne dało się przezyc ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja też właśnie nie wymiotowalam raz mi się zdarzyło i to na wieczór. Młodości nie miałam. Tak się śmieje że tetaz mogę przejac wszystko aby tylko się udało :D

Napewno się uda musi !

Zozo, Ag1988 lubią tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Arienka, a jak Was syn zareagował na wiadomość o braciszku ?

Cieszy się bardzo i mówi że go kocha i się nie może doczekać.
    Ja z kolei teraz mam ataki paniki że się nie uda, psychicznie ledwo zipie i mam czarne myśli. Odliczam godziny i dni, do wizyty 18.02 obym nie poroniła i na wizycie się okaże co dalej.Gdyby nie wewnętrzne rozwarcie to bym się tak nie bała. Przestałam też zwracać uwagę na ruchy i odpycham macierzyńskie uczucia do Dzidziusia bo od razu ryczę. Kiepsko ze mną ten strach jest ogromny.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ