SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:39

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deser ! ja kocham deser po obiedzie.. ale się powstrzymuję.. :( Teraz trochę taka dętka ze mnie, ale się mega ciesze, że byłam na tej siłowni! Nie lubię aktywności fizycznej, ale wiem, że MUSZĘ, bo inaczej nie schudnę, więc z tej ponad godzinki jak na pierwszy raz jestem dumna :D W piątek znowu chcę iść z tym, że na takie zajęcia w grupie :)

Adry lubi tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Czekamy a Ty dużo mówisz Mężowi o staraniach itd... ? U nas sie polepszyły relacje jak zaczęłam sie pilnować zeby nie nawijać na ten temat za dużo, a do tego taki cykl jak teraz odpuściliśmy, to tez dobrze robi! Moze pójdźcie na jakas randkę, spedzcie razem miło czas!
    ja raczej w ogóle nie mówię mężowi o staraniach. Bo on mnie nie pocieszy a tylko zdołuje (chcąc pocieszyć - taki paradoks). Więc jedyne co to wie tylko o wizytach moich u ginekologa, o moim własnym planie leczenia i różnych pomysłach na niego (hihi) oraz kiedy są "te dni". Bardzo mi cieżko byc spontaniczną, jeśli wracam po pracy, po ciężkim dniu, mam mega stresującą pracę (jak każda praca z ludźmi) i wieczorem to już opadam z sił. Mąż ma tak samo i naprawde wykrzesać z siebie odrobine energi na łóżkowe wygibasy to jest niemal cud :( jeszcze oboje mamy niskie libido. 1x tydzien było ok, a teraz jak mamy serduszkować co 2 dni to naprawdę rzygać się chce :/ może wakacje coś pomogą, już niedługo! <3

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

napisz mu ze nie wyobrazasz sobie, zeby w tej sytuacji nie kupił Ci kwiatów :P
    kupił mi :) sam z siebie <3 na przeprosiny :) i przepraszał chyba z 15 razy. :)

malutka_mycha, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja z chęcią bym założyła słuchawki na silowni ale boję się że będę za mocno sapac :p a bez to się słyszę :D
    ja mam to w tyłku, zawsze sapię :P ludzie sie mega pocą np. więc to jest gorsze niż takie sapanie :D
    a ja matę kupiłam do ćwiczeń... póki co leży jeszcze nierozpakowana :D ehhhh...

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie to wakacje! my też mamy czasem tak, że padamy na twarz, ale wtedy to nie ma opcji z seksem.. więc spokojnie, w końcu się wstrzelicie! tylko cierpliwość ;)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjazdu wakacyjnego nie miałam od około 6 lat i myślę że nastęne parę lat też go nie będzie... Brakuje mi tego ale co zrobić.

npV2p1.png

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu nie mówiłam czy są te dni czy też nie. Może zaczynałam z myślą że tym razem się uda ale szybko o tym zapomniałam i już oboje z luźna głową robiliśmy co trzeba :) ale ja po odstawieniu tabletek miałam libido wyrabane w kosmos, gdybym wcześniej nie brała tabletek to nie wiedziała bym jaka jest mega różnica.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana. Wczoraj tak mnie niepokoiły te moje twardnienia brzucha, że przeszłam się do szpitala. Moja lekarka na urlopie. Przebadali mnie dokładnie i bardzo fajny lekarz powiedział, że jest wszystko ok i żebym wyluzowała. To co czuję to jest związane z rozciąganiem i rośnięciem macicy. Mogę brać 3x2 magnez. Ciąża to czasami przeboje. Najlepsze, że uczył na mnie młodą lekarkę i wszystko robiła najpierw ona, a potem on. Trwało to długo. Pytali czy się nie spieszę bo mogą na mnie poćwiczyć :-D Mówił, że jestem szczupła i u mnie fajnie wszystko widać na usg. Szczupła? Połechtał moje ego :-D No ale przynajmniej na usg zbadali i sprawdzili chyba wszystko co jest możliwe.
    Ciąża to upierdliwa sprawa.
    A moje dziecię nadal kaszle co mnie doprowadza do szału i białej gorączki :-D

Ide jeść śniadanko. Jeśli dam rade.
    Miłego dnia Wam! Wiosna coraz bliżej :-P

Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 widzisz jest dobrze, takze spokojnie :) ładny komplement Ci powiedział ;) a ja juz dzis popołudniu zaczynam weekend, bo wzięłam wolny piątek zeby odsapnąć... co do wakacji, to Adry ja za Ciebie pojadę na ta Sycylię chętnie ;)

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende widzisz niepotrzebnie się martwilas:)
    Ja miałam dziś okropny sen,że byłam w szpitalu i urodziłam dziecko ale w ogóle tego nie pamietalam, nie wiedzialam nawet co się urodziło, chlopiec czy dziewczynka i szukalam dziecka po calym szpitalu i nigdzie go nie było... Ech...

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms ja bym tyle chciała!!! Ale wszystko przede mną ;)
    Miłego Dziewczyny! Mam jeszcze endorfinki z wczoraj ;)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No uspokoiłam się. Przynajmniej się nie będę stresowała do wizyty. W ogóle pyta się mnie ten lekarz czy ma mi powiedzieć płeć. Ja napalona, że tak, ale jeśli jest pewien na 100%. On coś tam patrzy patrzy i mówi: "A to pani nie powiem" :-P Mówi, że nie jest pewien i dziecko coś nie chciało pokazać dobrze :-D Czyli nadal niespodzianka.
    Dziś będzie kolejny długi dzień. Chore dziecko zdrowieje chyba bo ma nadmiar energii i doprowadza nas do szału od rana. Przeraża mnie, że nie będzie w przedszkolu przez najbliższy czas. Zanudzi się chyba.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms brawo!!!! Jestes moja idolka w zrzucaniu kg ;) musze isc w Twoje ślady!

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavande super z tym badaniem. Mnie ostatnio mocno na słodkie ciągnie.

Lavende86 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A owulacja?

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam Nefre smaka na orzeszki ziemne :-D Takie solone z puszki :-D

Multi - lekarz fajny. Znam go bo w szpitalu od ciąży z córką już trochę byłam i kojarzę tam większość lekarzy. Taki dosyć młody i przystojny :-D Kiedyś bym się wstudziła przy takim, a teraz juz wszystko mi jedno. Kto już nie oglądał mojego podwozia przez te lata... hahaha

Dzisiaj rano - surprice - wymiotowałam. A myślałam, że to już za mną. Czuję mdłości znowu. Nie mam apetytu. Położna się zdziwiła, że schudłam od początku ciąży. Brzuch wystaje lekko, a nogi i dupa chude.
    Jedzenie totalnie mnie nie jara. Jem bo muszę.

A z dzieckiem to macie racje, że trzeba organizować czas, ale to nie to samo co w przedszkolu z dziećmi. Ja już nie mam pomysłów. Już po tylu dniach wszystko ją nudzi po 5 minutach. Ona jest z tym co się długo nie skupi na niczym. Kiedyś było lepiej, a teraz to chce malować, a po 5 minutach mówi, że już skończyła i teraz co innego. Na bajki tylko wieczorami ma wenę. Mąż musi codziennie czytać "Alicję w krainie czarów". No a zabawa w Kopciuszka już mi bokiem wychodzi, a to akurat może robić godzinami :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam moje wyniki. Mam lekką anemie a do tego pare erytrocytow i bakterie w moczu... Ale na pocieszenie nie mam hiv, kiły ani wzw b :P
    Wizyta dopiero 19.02.

Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ