Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
czekamynadzidzie wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ginekolodzy-endokrynolodzy-warszawa,420.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/novum-warszawa,3883.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/invimed-warszawa,4034.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gameta-warszawa,15604.html
poczytaj sobie te wątki tam dziewczyny polecają konkretnych lekarzy -
nick nieaktualny
-
3132154 ja chodziłam do dr. Kingi Ziółkowskiej z Invimed ale u mnie historia nie była tak trudna. O prof. Dębskim słyszałam dużo dobrego (w sumie to i mi jajnik kroił ale tylko kawałek odcią) więc jeśli stwierdził że masz szansę to spróbowałabym iść do kogoś innego niż ten z Novonum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:49
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Evell
ja ide sie dopiero umówić na tą laparoskopiePrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
3132154 wrote:A do kogo chodzisz? Wiadomo u Ciebie w czym tkwi problem?
idę na laparoskopię+histeroskopię w niedługim (mam nadzieję) czasie
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienkas83 wrote:Adry u nas też tony śmieci, dziennie jest worek 60 a nawet 1,5.
Kurde co na zgagę w ciąży? Zjadłam trochę migdałów to ciut lepiej. Dziś już nawet mniej poduszek podkładałam pod tyłek bo wszystko się cofa.Mąż się śmieje że zaraz sobie telewizor podłożę.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:ja do Katowic jeżdzę. Na razie szukamy przyczyny
idę na laparoskopię+histeroskopię w niedługim (mam nadzieję) czasie
-
Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płciczekamynadzidzie, malutka_mycha, Ag1988 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A do kogo chodzisz w Kato? Ja w sumie wielu od niepłodności nie znam ale kiedyś może mi się to nazwisko przydać
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyCzekamy i Cyferko Wy jesteście z województwa Śląskiego?
Cyferko wszystko się da ogarnąć, wczoraj rozmawiałam z Koleżanką, która ma IV stopień endometriozy i generalnie lekarz Jej mówi, że jak będzie chciała zajść w ciążę, to tylko ma powiedzieć i będą działać, bo musi to zrobić szybko (teraz stosuje antykoncepcję dla celów zdrowotnych), także tak to! Śmiałam się, że ma się Go zapytać "JAK" i mi potem powiedzieć.. -
nick nieaktualnyOna jest po operacji już z 4 lata, miała też pamiętam leczenie po tej operacji (wprowadzana była w stan sztucznej menopauzy), a teraz antykoncepcja (spirala) od tego czasu.. Co do tej ciąży, to się lekarza nie pytała, "jak", być może chodzi Mu o in-vitro, nie wiem.. Nie znam się na temacie, tylko tak wczoraj gadałyśmy, że mamy po 30 lat i każda czeka na jakieś badanie- ja na hsg, Ona na pobranie szpiku kostnego do badania, a jeszcze trzecia dziewczyna na kolonoskopie i się smiałysmy, że gadamy tylko o lekarzach, badaniach itd.. takie przyszły "czasy"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:16
-
Frida91 wrote:Zastanawiam się czy możliwe żebym już czuła ruchy? Czy tylko mi się wydaje? Czuję czasami takie jakby puknięcia delikatne...
Chętnie już bym poszła do lekarza zobaczyć co u tego mojego Bąbla. No i może już się dowiem płci
MożliweJa już na pierwszych prenatalnych czułam jakoś raz w tygodniu jakby ktoś dotknał opuszkiem palca,potem smyranie czy pukanie,potem jak trzepotanie się motyla albo rybka. Teraz czuję już pod rękami nawet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:16
Ag1988, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Multi mój się rodził w tym terminie co jestes, może 2,3 dni wcześniej. Miał 2662 kg nic mu nie było pięknie się darł, 10 pkt Apgar. Jedynie w inkubatorku się grzał przez 8h. Zero objawów wcześniactwa także jakby się zaczęło to stresu nie ma a i tak jeszcze z miesiąc wytrzymasz myśle.
Multiwitamina lubi tę wiadomość