X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cytujcie bo usunę ;)

Coś tam już chyba widać :P 1,5kg w sumie przybyło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 12:37

czarnulka24, Ag1988, Zozo, Nefre_ ms, Arienkas83, Multiwitamina, Lavende86, Evell, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nacinania to są 2 teorie. Jedna mówi że lepiej naciąć bo jak samo poleci to za daleko i będzie problem a druga że nie nacisnąć na zapas.

Frida widać fajny brzyszek ale zdjęcie kiepsko naświetlone.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida cudnie widac!!!!

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Ha ha ha przydałoby się bo mąż jest hmmm bardzo duży (większy niż usg) a problemu nie ma...
    Hahaha to fakt, u nas tez „dobrze”, przed pierwszym razem, to byłam przerażona, ze sie nie zmieści Hahaha!

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się jakoś zrobiło bo bez lampy.
    To mnie przeciw nacinaniu przemawia fakt że jak mocno naprezymy jakis material i natniemy go z jednej strony to predzej rozerwie się dalej niż miałby sam pęknąć
    Oczywiście to zależy bo.moja znajoma ma za sobą mega traumatyczny poród i pękła wzdłuż i wszerz po całości i już zaden zabieg jej podobno do końca nie ogarnie do stanu sprzed porodu. Ale jestem przeciwna rutynowemu cięciu byle było szybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:44

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Frida pięknie wyglądasz :)
    Ag nie biorę clo. Miałam tylko raz w grudniu. Jadłam trochę fety w sałatce może po tym albo przypadek.
    Ale brałaś clo... u mnie ten lek zrobił masakrę i dalej jest zle..

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę robione miesiąc temu ale wtedy nie było klimat na chwale ie się
    eeaaae32529fdb86med.jpg

Frida91, Arienkas83, Nefre_ ms, Zozo, Ag1988, Multiwitamina, Lavende86, Evell, IssaMelissa, Adry, czarnulka24, malutka_mycha, Beatrix_, Krystyna123 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel! ❤️

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak mi się jakoś zrobiło bo bez lampy.
    To mnie przeciw nacinaniu przemawia fakt że jak mocno naprezymy jakis material i natniemy go z jednej strony to predzej rozerwie się dalej niż miałby sam pęknąć
    Oczywiście to zależy bo.moja znajoma ma za sobą mega traumatyczny poród i pękła wzdłuż i wszerz po całości i już zaden zabieg jej podobno do końca nie ogarnie do stanu sprzed porodu. Ale jestem przeciwna rutynowemu cięciu byle było szybciej.
    Ponoć lepiej naciąć bo robą to pod skosem a jak pękniesz źle to mogą być mega powikłania. Lekarz nam o tym opowiadał na szkole rodzenia. Mówił, że jak pęknięcie czasami dojdzie do odbytu to jest potem dramat to doleczyć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ponoć lepiej naciąć bo robą to pod skosem a jak pękniesz źle to mogą być mega powikłania. Lekarz nam o tym opowiadał na szkole rodzenia. Mówił, że jak pęknięcie czasami dojdzie do odbytu to jest potem dramat to doleczyć.
    Z kolei jak zle Cie natna to potem tez sa problemy. Dlatego właśnie są 2 szkoły co jest lepsze. A nie zawsze każda pęka. Nie ma co nacinac każdej taśmowo.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie tak mówią ze jak jest skurcz w pewnym momencie nacinają to tego nie czuć,a jakoś kurwa czułam bolało jak diabli,to już tego szycia tak nie czułam na końcu jak to nacinanie....

Generalnie dobrze wspominam mój poród no prócz tej popiepszonej położnej.Ahh szkoda ze mojego lekarza wtedy nie było :(

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laik w tej kwestii jestem, ale słyszałyście o tym baloniku do rozciągania pochwy przed porodem? Ponoć wiele kobiet sobie chwali.

Dziewczyny super brzuszki. Wróbel fajna pamiątka. Frida widać już co nieco. Zaraz będzie więcej :-)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa coś tam słyszałam o tym baloniku. Można też probowac masowac krocze z olejkiem zeby uelastycznic zeby nic nie pękło. I wiele potem zalezy od położnej która może tak poprowadzic i takie pozycje zaproponować żeby było ok. Trochę czytałam o tym na rodzić po ludzku. W ogóle polecam tą stronę, jest dużo informacji.
    Issa a Ty jutro masz wizytę tak? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Za tydzień ma wizytę, odstawiam witaminę c. I dowiem się u lekarza. Zła jestem bo morfologia spadła mi znowu :( A była taka ładna .
    Dziś ostatnia kawa i więcej żelaza będę brać.
    Witamina c niby wspomaga wchłanianie żelaza... Ale może juz za duże dawki bralas. I może więcej białka jedz.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa ja miałam ten balonik,ale on mi nic nie pomógł ;)

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell szkoda, ja mimo wszystko jeszcze przed ciąża rozważałam tę możliwość. Zobaczymy czy się zdecyduję. W sumie to słyszałam że niemcy nie są za nacinaniem, a tego właśnie się bardzo boję.

Tak Frida jutro wizyta. Ja robię po kątach ze strachu, ale mimo wszystko liczę że jest wszystko dobrze. Trzymajcie kciuki za mnie żebym nie zeszła w międzyczasie i za maluszka żeby mu się u mnie podobało.

Frida91, Multiwitamina, Evell, czekamynadzidzie, malutka_mycha, Zozo lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa będzie dobrze :) Mam nadzieję że jutro zobaczysz serduszko. Który to będzie tydzień?

IssaMelissa lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ