X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to przy nowotworze nie ma już jajeczek? Oczywiście mam nadzieję ze to nie to ale pytam tak hipotetycznie.
    No przed operacją to już nie zdążysz
    Ale myślę że nie będzie tak zle. Jeden w ostateczności jajnik można poświęcić ale drugi już musi być ok!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Nie uszkodza. Znają się na tym i wiedzą co robią. Już w przyszłym tygodniu bedzie po wszystkim!

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre

Masz rację. Gin mówił że moge na siedząco jeść. Poduch pod tyłek nie muszę dawać w ogóle się zdziwił że taki pomysł miałam. Biodra wyżej to w szpitalu gdy rozwarcie i skurcze. Ja w ciągu 2 tyg może z 6 razy miałam spięty brzuch.

Przepraszam że nic nie piszę o Twojej sytuacji. Po prostu sama się cholernie boję raka,dla mnie ciężki temat, w rodzinie też był.
    Po prostu nie wiem co pisać,jedynie że nie wydaje mi się żeby to było to. Miałabyś chyba też inne objawy. Będzie dobrze,musi być, po operacji będziesz mamą.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to o wiele lepsza diagnoza. Tego się warto teraz trzymać.

Ja jeszcze czekam na kardiologia i wypuszczają mnie do domu albo dziś albo jutro. Skurcze są przepiwiadające ba razie. Ale badanie rozwarcia jest takie k... paskudne że mam ochotę prztkopać lekarzowi. Pewnie takie musi być ale okropnie nieprzyjemnie. Z całej siły pakuje ci pół dłoni w pochwę.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze uwielbiają straszyć. Mojej mamie wmawuali raka płuc z przeżtami na pierś (albo odwrotnie) a okazało się że w płucu tylko ropniak a w piersi zwykły włukniak.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jeszcze może do mamy będę jeździć. Telefon zawsze pod ręką a karta ciąży od dziś ląduje w torebce.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Ło ludzie brzuch mnie wczoraj tak bolał ze aż wstać nie mogłam.

Dziś już o niebo lepiej.

Poza tym mała niechce lekarstw pić co z tego ze jej daje w strzykawce to wszystko wypluwa i co jej mam zrobić he ileż można tłumaczyć nie mam sił.Chciałam jej krople do nosa dać to wszeszczała w niebo głosy.

Wróbel współczuję z tego porodu to tylko to pamiętam położna nie dość ze wstrętne babsko nie miła taka na siłę mi tą łapę tam wciskala no myślałam że babie przyjebie. .. no ale niestety trza to jakoś przetrwać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh adry.Ja to nie pamiętam kiedy ostatni raz był seks u mnie chyba w tamtym życiu.Zresztą my ze starym mamy ciche dni i narazić mam to w d....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo a nie robiłaś badań w kierunku pco może zbadaj bo przy pcos lubią się wypryski robić,ale co ja się tam znam .

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Olek. Jest szybciej i taniej.

Mam do niego też większe zaufanie bo działa efekt wieku i niemieckiej placówki. Co oczywiście krycha może wysmiac.

Najważniejsze że uwierzyłam że rąk to tylko kilka procent prawdopodobieństwa. Z tyłu głowy zostaje.
    Wszystko wyjdzie w trakcie operacji.
    pomyśl, że mogłaś to wykryć duuuużo później i wtedy nic by się już nie dało zrobić. A tak to wykryłas to teraz i jest ogromna szansa, że wytną część jelita i guzek (czy co tam jest), który nawet na pewno nie daje przerzutów i będzie wszystko ok. Nie musi to byc rak. Nie wiedzą co to.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:58

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Nie ms co analizować. Szansę są małe, markery w normie, młody wiek i może to być zmiana endometrislba. Olek o tym nie powiedział nic dopóki go nie zapytałam. Dla niego to tak mało prawdopodobne że nie uważał żeby mnie tym straszyć. Tego się będę trzymać,
    I tego się trzymaj! :)

Zozo, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chora jestem :/ ja nie wiem jak to działa wczoraj jeszcze byłam zdrowa, dobrze się czułam, na wieczór jak mnie zmogło tak o 22 położyłam się spać, potem się w nocy obudziłam, drugie pół nocy się męczyłam, nie mogłam zasnąć a dzisiaj dramat - katar, kaszel, osłabienie, a do roboty trzeba iść :( cudna perspektywa :/ a za chwilę urlop - nie ma to jak być chorym. Cudownie :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi
    biorę luteinę 2x100mg Magne B6 forte 6x1,nospę mam brać doraźnie gdy mi się brzuch stawia albo jakieś bóle. I to nie ciągiem przez tydzień tylko przerwy robić. Do tego jakieś czopki jakby nospa nie pomagała. Więc wczoraj wzięłam jakoś 2 tabletki bo spiął mi się u niego i przed snem kurde jakieś dziwne kłucia i ciągnięcia miałam w dole. Chyba zatwardzenie bo nie umiałam zrobić. Dziś rano to samo,jednak dwójka na 2 raty i jedna nospa poszła już. Zdrzemnęłam się ale już wstaje cos do jedzenia sobie zrobic.

Co do wkładania łapy oj pamiętam przy porodzie na skurczu mi wkładali. Ale to i tak wszystko bolało więc było mi obojętne czy łapę wkładają czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:02

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi nie całą tylko pół, 2 lub 3 palce. Najgorzej że wciska na siłę, bardzo brutalnie i rozpycha tam w środku. Z żelem do USG więc nie na sucho. Nie stresuj się przeżyłam to i wczoraj i dzisiaj więc da się przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:06

Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry mi przy porodzie moja gin mówiła że synek ma czarne włoski. Więc coś w tym musi być z tym mizianiem. Może było widać albo chciała mi dać powera do parcia.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    O całkiem możliwe widzisz :)
    Zozo po clo jest masakra ...

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha przydałoby się bo mąż jest hmmm bardzo duży (większy niż usg) a problemu nie ma...

Nefre_ ms, Ag1988 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:58

Evell lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy dziewczyny piszecie? Maskara ja czasem jak musze jakas tabletke zaaplikowac to ciezko mi palec wlozyc tak ciasno :/ jak lekarz nietaz badal szyjke bol przeokropny a wy o 3 palcach piszecie?

Co do porodu w NO nie robia lewatywy przed porodem ani nie nacinaja krocza jak w polsce stalo sie to mega popularne czy musza czy nie nacinaja .. fakt moja znajoma popekala wiec musieli zszywac ale bie wiem co lepsze juz czy naciecie czy pekniecie lub nie zalezy jaki porod

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ