X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa powodzenia kochana będę trzymała kciuki !! Jutro już napewno usłyszysz serduszko :)

IssaMelissa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Issa będzie dobrze :) Mam nadzieję że jutro zobaczysz serduszko. Który to będzie tydzień?
    Jutro będzie 7+4 licząc od daty okresu. Ja też na to liczę, że serducho będzie biło niczym dzwon. Tyle czasu na to czekałam, że boję się, że jutro ktoś mnie siłą wyrwie z tego pięknego snu

Evell, czekamynadzidzie, Multiwitamina, Zozo lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Budzę się koło 7mej żeby włożyć luteinę,teraz do tego doszedł antybiotyk i daje mężowi ubranka dla synka. Wciskam na szybko w siebie też jedną kanapkę z dżemem, zwłaszcza teraz z antybiotykiem. Załatwiam się i myję podwozie i zęby. Zajmuje to 10-15 minut. Potem leżę w łóżku by zasnąć do 11,12. Dziś coś już nie chce mi się spać. Potem wstaje przebieram się z piżamy, robię śniadanie picie maks 10 minut i na kanapę przed tv leżeć. Jem nawet na półleżąco. Leże i chodzę tylko do wc albo po picie. Potem koło 14 teściowa przyprowadza synka wiec musze otworzyć domofonem drzwi. Synek sie bawi albo gra a ja leże. Odgrzewam gotowy obiad mikrofali albo garnku jak zupa, parę minut i też dla synka jak jest głodny. Jem i dalej leże, mąż przychodzi i tak leżę. Jak on zrobi pranie to wieszam na suszarce stojącej po trochu na raty gdy do wc idę. Ale to też nie jest codziennie. Koło 19 znowu aplikacja luteiny i kanapka na kolację i tak leżę do nocy poza wc. Potem mycie dupska zębów i spać. Całościowy prysznic raz na tydzień. Jakoś dwa razy robiłam kanapkę synkowi dodatkowo. Już nie wiem co wyeliminować. Może niech mąż mi kupi butle wody i będę sobie nalewac przy łóżku.
    No to faktycznie dużo się oszczędzasz. To kurcze dziwne że z tym pessar em dalej Ci się ta szyjka skraca. A mierzy Ci to zawsze ten sam lekarz na tym samym sprzęcie? Bo podobno to też ma znaczenie.
    Mam nadzieję że teraz już przystopuje

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie u mojej ginki :)
    owulacja była, jest i ciałko żółte i płyn. Tylko zastanawia mnie jeden fakt... Endometrium grubość 10mm. Czy to nie za mało? Biorąc pod uwagę, że jestem 2 dni przed miesiączką? Czy nie powinno w tej fazie już mieć około 15mm? (zwykle własnie kilka dni przed @ miałam około 15mm). A może to znaczy, że w tym cyklu nie będę miała takiego obfitego okresu jak zawsze? :P ogólnie jestem jestem chora, może choroba wpłynęła na takie a nie inne endometrium? :/ Dziwne. Powinno być grubsze, może nie mam warunków to przyjęcia zarodka? :/

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Moja mała ma dzisiaj bal przebierańców w żłobku, wczoraj o 19 okazało się, że stój który miala na halloween jest za mały, że buciki też są za małe i że ogólnie jestesmy w czarnej dupie. Cały wieczór spędziłam na szukaniu jeszcze jakiegoś sklepu z takimi przebraniami na karnawał i znalazłam w h&m. Znowu jestem w dupie ze wszystkim, bo wrocilam o 21, uspiłam małą, ugotowałam obiad na dzisiaj i poszlam spać o 1 w nocy. Jeszcze bzykanko zaliczylam ze starym.

Multi, oddałam auto do mechanika na 2 dni. Nie mam jak podjechać nawet, żeby zobaczyc te pędzle. Ale dzięki za cynk.
    Oj, przekichane. A za co się ostatecznie przebrala?
    Jak jeszcze znalazłaś czas i siłę na męża to nie jest źle :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa no to myślę że już będzie dobrze widać:) Ja w 6+0 już widzialam jak pulsuje. Daj nam koniecznie znać co i jak :)

Czekamynadzidzie wydaje mi się ze wystarczy spokojnie te 10mm. A lekarz co powiedział?

IssaMelissa lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy 10 to dobre endo, jeżeli coś się ma zagniezdzic to w takim na pewno da radę :)
    Nie wiem czy choroba może wpłynąć, pewnie tak. Jak milion innych rzeczy. Cialo człowieka to nadal zagadka :)

Na zdjęcie Fridy się nie zalapalam :( Wróbel pięknie
    Ja z mężem też chyba nie mam wspólnego w ciąży, on nie lubi zdjęć :)

Evell a mała zawsze taka niechetna do leków? Kurcze związać ja za chwilę będziecie musieli, bo przecież musi brać leki :/

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:58

IssaMelissa lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy 10 to dobre endo, jeżeli coś się ma zagniezdzic to w takim na pewno da radę :)
    Nie wiem czy choroba może wpłynąć, pewnie tak. Jak milion innych rzeczy. Cialo człowieka to nadal zagadka :)

Na zdjęcie Fridy się nie zalapalam :( Wróbel pięknie
    Ja z mężem też chyba nie mam wspólnego w ciąży, on nie lubi zdjęć :)

Evell a mała zawsze taka niechetna do leków? Kurcze związać ja za chwilę będziecie musieli, bo przecież musi brać leki :/

No czasami niechce ich brać i trzeba jej dawać na siłę ona ten antybiotyk na szczęście bierze cały ale już tego syropu nie chce bo mówi,że nie dobry .Ja jej też dawałam wczoraj nurofen dla dzieci to też nie bardzo chciała ale wypiła ech doPiero 2 dzień a tu trzeba do końca je brać ,zobaczymy jak wieczorem wypije bo antybiotyk ma pić co 12 godzin czyli 2 razy dziennie.

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A lekarz co powiedział?
    no właśnie nic. Skupiła się na tym, że owulacja była i że wszystko jest ok.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha tak ten sam lekarz. Mierzy w gabinecie i było 21 mm. 4 dni po założeniu pessara mierzył w szpitalu i też 21 mm. Ale wczoraj jak zobaczył i zmierzył że 18 to mówił że stan w miarę stabilny. Zobaczymy za 2 tygodnie. Dobrze że to ujscie wewnętrzne się nie pogłebia,jest wąska literka V,wcześniej był taki kielich szeroki i głęboki,mówił że ujście lepiej wygląda. Może kurde się zamknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:23

malutka_mycha lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie
    Mi się wydaje że ja po owu miałam 10 albo 11mm. Reki sobie nie dam uciąć. Ale jakoś tak. Lavende miala mniej a jakoś się udało:) Więc myślę że nie.masz co się tym martwić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:23

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Arienkas83, czekamynadzidzie, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    No czasami niechce ich brać i trzeba jej dawać na siłę ona ten antybiotyk na szczęście bierze cały ale już tego syropu nie chce bo mówi,że nie dobry .Ja jej też dawałam wczoraj nurofen dla dzieci to też nie bardzo chciała ale wypiła ech doPiero 2 dzień a tu trzeba do końca je brać ,zobaczymy jak wieczorem wypije bo antybiotyk ma pić co 12 godzin czyli 2 razy dziennie.
    Może faktycznie jest paskudny :) ale to dobrze że chociaż ten antybiotyk je

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Skarbie. Mój mąż jest donoszony. A moja teściowa leżała od 5miesiaca w szpitalu , od 7 nie miała wcale szyjki , od 8 miała rozdarcie na 3 palce. Chodziła po odziale , jadła na siedząco. Nie miała ani szwu ani paserra tak jak Ty .
    Jesteś w domu. Masz paesser . Masz szyjke. Nie masz skurczy . Będzie dobrze.

No i masz poryczałam się. :(

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie, Arienkas83, Krystyna123 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 20:16

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja :)

Adry, Multiwitamina, Krystyna123 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Czekamynadzidzie
    Mi się wydaje że ja po owu miałam 10 albo 11mm. Reki sobie nie dam uciąć. Ale jakoś tak. Lavende miala mniej a jakoś się udało:) Więc myślę że nie.masz co się tym martwić:)
    no właśnie ja przed owu miałam 11 mm . Czyli tak jakby nie urosło? od tego czasu? Już sama nie wiem :( no nic, zobaczymy. Tak w głębi duszy to chciałabym, żeby przyszedł okres, bo po pierwsze nie biore kwasu foliowego, po drugie biore leki których nie wolno brać w ciąży (jestem chora), po trzecie jestem tydzień po szczepionce (w ciaży nie powinno się szczepić ponoć), no i gdyby sie okazało, ze jestem w ciązy to nie pojedziemy na urlop. Więc wszystkie czynniki sprzyjają temu zeby sie jednak nie udało. Pierwszy raz od prawie dwóch lat liczę na to, żeby się jednak i tym razem nie udało :>

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bo nie jestem w ciąży haha. Ale ja to nie z takich panikar :p

Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ