Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Issa będzie dobrze
Mam nadzieję że jutro zobaczysz serduszko. Który to będzie tydzień?
Evell, czekamynadzidzie, Multiwitamina, Zozo lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Budzę się koło 7mej żeby włożyć luteinę,teraz do tego doszedł antybiotyk i daje mężowi ubranka dla synka. Wciskam na szybko w siebie też jedną kanapkę z dżemem, zwłaszcza teraz z antybiotykiem. Załatwiam się i myję podwozie i zęby. Zajmuje to 10-15 minut. Potem leżę w łóżku by zasnąć do 11,12. Dziś coś już nie chce mi się spać. Potem wstaje przebieram się z piżamy, robię śniadanie picie maks 10 minut i na kanapę przed tv leżeć. Jem nawet na półleżąco. Leże i chodzę tylko do wc albo po picie. Potem koło 14 teściowa przyprowadza synka wiec musze otworzyć domofonem drzwi. Synek sie bawi albo gra a ja leże. Odgrzewam gotowy obiad mikrofali albo garnku jak zupa, parę minut i też dla synka jak jest głodny. Jem i dalej leże, mąż przychodzi i tak leżę. Jak on zrobi pranie to wieszam na suszarce stojącej po trochu na raty gdy do wc idę. Ale to też nie jest codziennie. Koło 19 znowu aplikacja luteiny i kanapka na kolację i tak leżę do nocy poza wc. Potem mycie dupska zębów i spać. Całościowy prysznic raz na tydzień. Jakoś dwa razy robiłam kanapkę synkowi dodatkowo. Już nie wiem co wyeliminować. Może niech mąż mi kupi butle wody i będę sobie nalewac przy łóżku.
Mam nadzieję że teraz już przystopuje -
Dziewczyny, jestem po wizycie u mojej ginki
owulacja była, jest i ciałko żółte i płyn. Tylko zastanawia mnie jeden fakt... Endometrium grubość 10mm. Czy to nie za mało? Biorąc pod uwagę, że jestem 2 dni przed miesiączką? Czy nie powinno w tej fazie już mieć około 15mm? (zwykle własnie kilka dni przed @ miałam około 15mm). A może to znaczy, że w tym cyklu nie będę miała takiego obfitego okresu jak zawsze?ogólnie jestem jestem chora, może choroba wpłynęła na takie a nie inne endometrium?
Dziwne. Powinno być grubsze, może nie mam warunków to przyjęcia zarodka?
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Moja mała ma dzisiaj bal przebierańców w żłobku, wczoraj o 19 okazało się, że stój który miala na halloween jest za mały, że buciki też są za małe i że ogólnie jestesmy w czarnej dupie. Cały wieczór spędziłam na szukaniu jeszcze jakiegoś sklepu z takimi przebraniami na karnawał i znalazłam w h&m. Znowu jestem w dupie ze wszystkim, bo wrocilam o 21, uspiłam małą, ugotowałam obiad na dzisiaj i poszlam spać o 1 w nocy. Jeszcze bzykanko zaliczylam ze starym.
Multi, oddałam auto do mechanika na 2 dni. Nie mam jak podjechać nawet, żeby zobaczyc te pędzle. Ale dzięki za cynk.
Jak jeszcze znalazłaś czas i siłę na męża to nie jest źleAdry lubi tę wiadomość
-
Issa no to myślę że już będzie dobrze widać
Ja w 6+0 już widzialam jak pulsuje. Daj nam koniecznie znać co i jak
Czekamynadzidzie wydaje mi się ze wystarczy spokojnie te 10mm. A lekarz co powiedział?IssaMelissa lubi tę wiadomość
-
Czekamy 10 to dobre endo, jeżeli coś się ma zagniezdzic to w takim na pewno da radę
Nie wiem czy choroba może wpłynąć, pewnie tak. Jak milion innych rzeczy. Cialo człowieka to nadal zagadka
Na zdjęcie Fridy się nie zalapalamWróbel pięknie
Ja z mężem też chyba nie mam wspólnego w ciąży, on nie lubi zdjęć
Evell a mała zawsze taka niechetna do leków? Kurcze związać ja za chwilę będziecie musieli, bo przecież musi brać lekiczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Czekamy 10 to dobre endo, jeżeli coś się ma zagniezdzic to w takim na pewno da radę
Nie wiem czy choroba może wpłynąć, pewnie tak. Jak milion innych rzeczy. Cialo człowieka to nadal zagadka
Na zdjęcie Fridy się nie zalapalamWróbel pięknie
Ja z mężem też chyba nie mam wspólnego w ciąży, on nie lubi zdjęć
Evell a mała zawsze taka niechetna do leków? Kurcze związać ja za chwilę będziecie musieli, bo przecież musi brać leki
No czasami niechce ich brać i trzeba jej dawać na siłę ona ten antybiotyk na szczęście bierze cały ale już tego syropu nie chce bo mówi,że nie dobry .Ja jej też dawałam wczoraj nurofen dla dzieci to też nie bardzo chciała ale wypiła ech doPiero 2 dzień a tu trzeba do końca je brać ,zobaczymy jak wieczorem wypije bo antybiotyk ma pić co 12 godzin czyli 2 razy dziennie. -
Frida91 wrote:A lekarz co powiedział?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Mycha tak ten sam lekarz. Mierzy w gabinecie i było 21 mm. 4 dni po założeniu pessara mierzył w szpitalu i też 21 mm. Ale wczoraj jak zobaczył i zmierzył że 18 to mówił że stan w miarę stabilny. Zobaczymy za 2 tygodnie. Dobrze że to ujscie wewnętrzne się nie pogłebia,jest wąska literka V,wcześniej był taki kielich szeroki i głęboki,mówił że ujście lepiej wygląda. Może kurde się zamknie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:23
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Czekamynadzidzie
Mi się wydaje że ja po owu miałam 10 albo 11mm. Reki sobie nie dam uciąć. Ale jakoś tak. Lavende miala mniej a jakoś się udało:) Więc myślę że nie.masz co się tym martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:23
-
Evell wrote:No czasami niechce ich brać i trzeba jej dawać na siłę ona ten antybiotyk na szczęście bierze cały ale już tego syropu nie chce bo mówi,że nie dobry .Ja jej też dawałam wczoraj nurofen dla dzieci to też nie bardzo chciała ale wypiła ech doPiero 2 dzień a tu trzeba do końca je brać ,zobaczymy jak wieczorem wypije bo antybiotyk ma pić co 12 godzin czyli 2 razy dziennie.
ale to dobrze że chociaż ten antybiotyk je
-
Multiwitamina wrote:Skarbie. Mój mąż jest donoszony. A moja teściowa leżała od 5miesiaca w szpitalu , od 7 nie miała wcale szyjki , od 8 miała rozdarcie na 3 palce. Chodziła po odziale , jadła na siedząco. Nie miała ani szwu ani paserra tak jak Ty .
Jesteś w domu. Masz paesser . Masz szyjke. Nie masz skurczy . Będzie dobrze.
No i masz poryczałam się.
-
Frida91 wrote:Czekamynadzidzie
Mi się wydaje że ja po owu miałam 10 albo 11mm. Reki sobie nie dam uciąć. Ale jakoś tak. Lavende miala mniej a jakoś się udało:) Więc myślę że nie.masz co się tym martwićno nic, zobaczymy. Tak w głębi duszy to chciałabym, żeby przyszedł okres, bo po pierwsze nie biore kwasu foliowego, po drugie biore leki których nie wolno brać w ciąży (jestem chora), po trzecie jestem tydzień po szczepionce (w ciaży nie powinno się szczepić ponoć), no i gdyby sie okazało, ze jestem w ciązy to nie pojedziemy na urlop. Więc wszystkie czynniki sprzyjają temu zeby sie jednak nie udało. Pierwszy raz od prawie dwóch lat liczę na to, żeby się jednak i tym razem nie udało :>
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja bo nie jestem w ciąży haha. Ale ja to nie z takich panikar :p
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020