Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jak począć dziewczynkę
Odpowiedz

jak począć dziewczynkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak czary mary. Chcesz chlopca bedzie dziewczynka i odwrotnie.
    Teraz lezalam w szpitalu z kobieta ktora ma 3 synow. Po dwoch chciala corke. Jezdzili po specjalistach wydawali mase kasy.. fazy ksiezyca itp mieli opcykane. Po dlugim czasie zaszla w ciaze. Przez cala ciaze gin jej mowil ze to dziewczynka. A gdy urodzila okazalo sie ze chlopak :) kobieta sie totalnie zalamala ale co przeciez do smietnika nie wyrzuci. A teraz sie smiala ze ten najmlodszy to takie oczko w glowie ze nawet sie ciesza ze jest trzeci chlopiec ;)

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak sadziłam...o takich marzeniach nie mówi się głośno. Dla mnie jak dla wszystkich innych osób na świecie najważniejsze jest aby dziecko było zdrowe i szczęśliwe. Ale nie mówcie mi że tylko ja mam takie marzenia... Powodzenia wszystkim w staraniach. Życzę każdemu żeby poznał jaką radością jest macierzyństwo.

Dagn_ lubi tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo znajomych którzy starali się o dziecko 2 lub 3 i jawnie mówili o preferencji płci. Szczególnie np mamy dwóch chłopców, jakos tak chce się córki, choc u mnie było odwrotnie, baaaaardzo chciałam miec synka. mam córcie, jest cudowna, ale w drugiej ciąży znów bede marzyć o synku :)

nitta32 lubi tę wiadomość

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwowało mnie bardzo kiedy w ciazy pytano mnie o to co ja bym tam sobie chciala. I takie pytania uważam, że sa dziwne i nie na miejscu. Było mi obojetne i w drugiej ciaży jeśli uda mi sie zajsc tez nie bedzie mialo to wielkiego znaczenia ale wydaje mi sie ze starac sie mozna z uwaga na plec tj kombinowac by zwiekszyc szanse . O to mi tylko chodzi.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baaaaardzo chciałam miec synka. mam córcie, jest cudowna, ale w drugiej ciąży znów bede marzyć o synku :)[/QUOTE]

Czesciej slyszy sie o pragnieniu corki;-). Wiesz ja mam syneczka. Starania byly miedzy innymi w dniu owulki. Mysle ze o chłopca jest nieco łatwiej...

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czesciej slyszy sie o pragnieniu corki;-). Wiesz ja mam syneczka. Starania byly miedzy innymi w dniu owulki. Mysle ze o chłopca jest nieco łatwiej...[/QUOTE]

Dam Ci znać jak mi się w końcu uda zajść w drugą ciąże i będę miała potwierdzenie płci :D (btw- u mnie w klatce na 6 rodzin jest 9 dziewczyn + jedna w drodze i tylko jeden chłopiec;), wiec mieszkania w naszej klatce chyba dobre na robienie dziewczyn są ;), mało tego, cieżarówka miała na 80% stwierdzonego chłopaka a okazało się, ze jednak dziewczyna bedzie :) )

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loteria.. Ale jak miło byłoby gdyby każdy mial i ch i dz;-)

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy- to moze nie w kwestii planowania plci, ale robienia czary mary jak juz się zajdzie. Niska beta na początku świadczy o dziewczynce, a wysoka o chłopcu :). U mnie się sprawdziło :D ;). No i jest jeszcze kalendarz chinski :). I powiem Ci ze u wszystkich wokół się zgadzało, tylko u mnie nie :)

• Magaretka Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed wczoraj wyszedł test pozytywny, mam dwóch chłopców i płeć trzeciego dzidziusia nie ma dla mnie znaczenia. ;)

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magaretka wrote:
    Mi przed wczoraj wyszedł test pozytywny, mam dwóch chłopców i płeć trzeciego dzidziusia nie ma dla mnie znaczenia. ;)

nic nic nic?;)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Magaretka Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    nic nic nic?;)

Miałam parcie na dziewczynę w drugiej ciąży, nawet się podlamalam jak okazało się że chłopiec. U teraz już nie. Co ma być to będzie, chyba juz tak ochlonelam pogodzilam się że to los wybiera nie my ;) mij mąż jest 5chlopcem z kolei wiec też może być przyczyna i w slad ojca idzie ; P

nitta32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy- to moze nie w kwestii planowania plci, ale robienia czary mary jak juz się zajdzie. Niska beta na początku świadczy o dziewczynce, a wysoka o chłopcu :). U mnie się sprawdziło :D ;). No i jest jeszcze kalendarz chinski :). I powiem Ci ze u wszystkich wokół się zgadzało, tylko u mnie nie :)
    A ja słyszałam że odwrotnie. Wysoka beta to dziewczynka.

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie ze chinski kalendarz wogole sie nie sprawdza

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czytałam o diecie na dziewczynke i chłopca;)

Dziewczyny, bo tak naprawde to wszystkie sposoby o których piszemy to sa własnie te "czary-mary" ;). Można sobie tylko pogdybać ;)

A wyjdzie to, co zapisane w genach i już.

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis tam wpływ dieta może mieć. Ale pewnie tylko o kilka procent zwieksza szanse na x lub y;-)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Wiollonczella Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się chyba tak zaplanować przed zajściem w ciążę czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Geny tutaj też robią swoje. Najważniejsze to, żeby dziecko było zdrowe, a płeć to rzecz drugorzędna.

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że sie nie da zaplanować ale wierzę że można zwiększyć szanse, na pewno też nie zawsze...

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • paulaa.92 Nowa

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Na forum jestem nowa, a ten temat wprost idealny do mojego obecnego "marzenia" :)
    Jestem mamą dwóch chłopców i od dłuższego czasu czuję, że gdzieś tam jest maleństwo, które czeka by się u nas pojawić :)
    Mieliśmy też córeczkę, pierwsze dziecko, niestety zmarła 9 dni po porodzie...

Do tej pory byłam przekonana o prawdziwości teorii o szybszych plemnikach męskich i wolniejszych żeńskich, ale mówicie, że to nie ma pokrycia w rzeczywistości? :)

nitta32, nitta32 lubią tę wiadomość

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to prawdziwa teoria. W przypadku moich znajomych (kilku par)udało się począć dziewczynki przy próbie starań kilka dni przed owu. Kluczowa role odgrywa regularnosc cykli i dzien owu. A to wielka trudnosc okreslenia tego czasu. Ja tak uwazam. Obserwuje swoje cykle od roku i widze ze ciagle sie cos zmienia.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Mam cykle nieregularne (najczesciej 29-30-31-32). Jedyna reguła jest to ze moja faza lutealna trwa 10 dni a owulka byla najwczesniej 17 dnia cyklu.(cykle obserwuje od ponad roku) Z meżem zaprzestajemy staran kilka dni przed owu (chcielibysm poczac dziewczynke). Do tej pory proby byly zbyt daleko owu. Chcialabym starac sie blizej owu. Myslicie ze moze liczyc na podobne zaleznosci w kolejnych cyklach?

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ