jak począć dziewczynkę
-
WIADOMOŚĆ
-
nitta23 mamy ten sam problem że tak powiem
ja mam syna 5 letniego. Z mężem stwierdzilismy że nie ma na co czekać i staramy się o drugie dziecko. Ja juz mam 34 lata wiec najmłodsza nie jestem i nie ma co czekac. Bardzo chcielibysmy by była dziewczynka, bo chcielisyśmy miec parke. Jednak jesli nam się nie uda i będzie chłopiec to na pewno się nie zawiodę, bo najważniejsze jest by było zdrowe i szczęśliwe.
Dziś mam 11dc i z niecierpliwoscią czekam na owulację. Kochamy się codziennie z mężem. Sprawdzam sobie szyjke codziennie jak wygląda i robie 2 razy testy owulacyjne. Ponieważ jest to moze pierwsze staranie się o ciąże po dośc długiej przerwie hormonalnej to jak przeczytałam na innych stronach, codziennie będę uprawiała seks do momentu wykrycia owulacji na teście. Jeśli test wykaże owulacje to znaczy ze pojawi się w ciągu 24-36h wiec dam szanse plemnikom żenskim. A jeśli się nie uda to za miesiąc spróbujemy
do góry głowa kochana, na pewno Ci się uda, tylko za bardzo nie myśl o tym, bo blokada może pojawić się przez te myślinitta32 lubi tę wiadomość
35 lat, 2 ciąża -
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) mam 32 lata i jestem mamą 9-cio letniego synka, który jest najwspanialszy na świecie od 5 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko i bardzo by było miło jakby to była dziewczynka, o której marzę skrycie jednak jak już było napisane kiedy się zajdzie w ciążę płeć oddała się na drugi plan
nitta32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magnolia82222 wrote:nitta23 mamy ten sam problem że tak powiem
ja mam syna 5 letniego. Z mężem stwierdzilismy że nie ma na co czekać i staramy się o drugie dziecko. Ja juz mam 34 lata wiec najmłodsza nie jestem i nie ma co czekac. Bardzo chcielibysmy by była dziewczynka, bo chcielisyśmy miec parke. Jednak jesli nam się nie uda i będzie chłopiec to na pewno się nie zawiodę, bo najważniejsze jest by było zdrowe i szczęśliwe.
Dziś mam 11dc i z niecierpliwoscią czekam na owulację. Kochamy się codziennie z mężem. Sprawdzam sobie szyjke codziennie jak wygląda i robie 2 razy testy owulacyjne. Ponieważ jest to moze pierwsze staranie się o ciąże po dośc długiej przerwie hormonalnej to jak przeczytałam na innych stronach, codziennie będę uprawiała seks do momentu wykrycia owulacji na teście. Jeśli test wykaże owulacje to znaczy ze pojawi się w ciągu 24-36h wiec dam szanse plemnikom żenskim. A jeśli się nie uda to za miesiąc spróbujemy
do góry głowa kochana, na pewno Ci się uda, tylko za bardzo nie myśl o tym, bo blokada może pojawić się przez te myśli -
K.a.s.i.a wrote:Hej dziewczyny:) mam 32 lata i jestem mamą 9-cio letniego synka, który jest najwspanialszy na świecie od 5 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko i bardzo by było miło jakby to była dziewczynka, o której marzę skrycie jednak jak już było napisane kiedy się zajdzie w ciążę płeć oddała się na drugi plan
U nas podobnie. Ale aż boje się pomyśleć jaka byłabym szczęsliwa gdyby spełniło się nasze marzenia. Trzymam kciuki -
K.a.s.i.a wrote:Hej dziewczyny:) mam 32 lata i jestem mamą 9-cio letniego synka, który jest najwspanialszy na świecie od 5 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko i bardzo by było miło jakby to była dziewczynka, o której marzę skrycie jednak jak już było napisane kiedy się zajdzie w ciążę płeć oddała się na drugi plan
U nas podobnie. Ale aż boje się pomyśleć jaka byłabym szczęsliwa gdyby spełniło się nasze marzenia. Trzymam kciuki -
magnolia82222 wrote:Myślę że ten kalendarz chiński nie jest wiarygodny. Może został opracowany na statystyce a wiadomo jak robią te statystyki. Tez kochana czekam na faspółkę i najlepiej gdyby to była córcia
-
nick nieaktualnyCo do antykoncepcji to nigdy nie stosowaliśmy zabezpieczeń i żadnej "wpadki" nie bylo. Na dobrą sprawę zdecydowaliśmy się na drugie dziecko polroku temu i pełna nadziei myslalam ze zajde w ciążę za pierwszym razem a już z pewnością jak za poprzednim razem tzn w czwartym cyklu staran.... no na razie nie ma upragnionych dwóch kresek ale nie poddaje się. Od września zaczniemy starania że "wspomagaczem" ginek zapowiedział że jeżeli przez pół roku się nie uda bez leków zaczniemy z nimi. Oby tak było i w końcu się udalo.
-
codziennie będę uprawiała seks do momentu wykrycia owulacji na teście. Jeśli test wykaże owulacje to znaczy ze pojawi się w ciągu 24-36h wiec dam szanse plemnikom żenskim.
to jest pomysł. Ja uzywam zawsze tylko testów LH vitam. BAAArdzo polecam, nigdy nie zawodza -
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:Ja mam córkę
w szczęśliwym cyklu było w 11,12,13,14 dniu, owu w 15 dniu
no własnie czytałam na innych forach że trzeba działać codziennie aż do wykrycia na teście owulacji i robić tessty owu 2 razy dziennie ok.10 i 19 i jak będą 2 krechy to szlaban na bo podobno wtedy duże szanse na dziewuszkę35 lat, 2 ciąża -