Jak radzicie sobie z pytaniami?
-
WIADOMOŚĆ
-
temat dosyć emocjonalny to zapytam szczerzę: któraś korzystała z usług psychologa? Plis, bo mi się wydaję, że nasz związek się kwalifikuje – ciągłe awantury i spięcia, nie chce mi się po pracy wracać do domu mamy jednego w klinice, ale jakoś się boję.2016:
Starania naturalne.
Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
Działamy.
2017
Przygotowanie do ivf w Invimedzie
2022 Wracamy do gry! -
Hej Anecia666, ja nie korzystałam, ale gdyby u mnie dalej narastały kłótnie to bym bez wahania poszła. U mnie w związku po poronieniu było kilka poważnych spięć, ale w porę zdałam sobie sprawę, że to ja byłam osobą, która do nich doprowadzała. Czułam się nierozumiana przez partnera (mimo, że dla niego utrata ciąży też była bolesna, ale jak to u faceta - mniej to po prostu okazywał), czepiałam się o bzdury... teraz się staram nad tym panować i jest o niebo lepiej. Domyślam się, że długo się już staracie o pociechę - na pewno jest to ogromne obciążenie psychiczne, dlatego na Twoim miejscu biegłabym czym prędzej do psychologa lub psychiatry by ratować związek.
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat dokładnie tak jest ciągłe starania, mi się już nie chce. Nie ma ochoty na przytualnie, mierzeni tych temperatur. Dodatakowo czuję się źle, bo ja już nei chcę się starać a on naciska na mnie.2016:
Starania naturalne.
Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
Działamy.
2017
Przygotowanie do ivf w Invimedzie
2022 Wracamy do gry! -
Anecia666 a rozmawiałaś z nim o tym, że chcesz sobie zrobić przerwę od starań? Że chcesz wrzucic na luz, nie myśleć o tym, kochać się spontanicznie bez nacisków o staraniach, wyjechac gdzieś, aby bylo jak dawniej? Moze jako argument powiedz, że często presja i stres wynikający z niepowodzeń moze Was blokować. Może po takiej przerwie znów poczujesz motywacje i nabierzesz nowych sił, a zwiazek odżyje i zniknie niechęć? Tak czy inaczej na Twoim miejscu spróbowałabym porozmawiać z psychologiem, ktory pomoże poukładać to wszystko w głowie, a moze nawet podpowie jak na spokojnie przekonac partnera to chwili oddechu
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Dobrze was rozumiem, bo też miałam trudny okres z rodziną, znajomymi .. Proces leczenia niepłodności już jest stresem! Wszyscy się dopytują i ciągle chcą coś wiedzieć - najgorzej Jak wracałam z kliniki (byłam pacjentką Invicty) do domu, wyłączałam telefon, żeby nikt do mnie nie dzwonił... Dobrze, że mąż i lekarz służyli mi pomocą.
-