Forum Starając się - ogólne Jak to jest?
Odpowiedz

Jak to jest?

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu pierwszy raz i nie wiem czy dobrze robię pisząc to w tej kategorii, jak źle to przepraszam. Nie wiem kogo się zapytać o to więc miało by było jak by mi ktoś odpowiedział tu ;) Do sedna. Spóźnia mi się @ 15 dni... Raczej nie mam stresu a przeprowadzka 20 km dalej w tym samym mieście różnicy raczej nie robi. Z partnerem raczej unikamy współżycia w dni płodne, a i diety nie zmieniłam :) Od wczoraj mam lekkie pobolewanie jajników . Bardzo proszę o odp czy lecieć w te pędy po test bo mogą być te 2 kreseczki czy jeszcze poczekać ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 11:15

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lecieć :) i po test i na betę :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    No lecieć :) i po test i na betę :)
    Co to znaczy " na betę" ;)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaa wrote:
    Co to znaczy " na betę" ;)


    Zrobić test z krwi beta hcg :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Zrobić test z krwi beta hcg :)
    Dziękuję za odpowiedź :D na pewno pójdę zrobić :D

  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 22 listopada 2017, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ciążowy jak wyjdzie w przepisowym czasie to ciąża, 15 dni po spoznionym okresie mozesz smialo robic o kazdej porze dnia,ale żeby upewnić się na sto procent najlepiej zrobić test z krwi o dowolnej porze dnia. Jeśli współżylas w dni płodne istnieje możliwość ciąży. Ale pamiętajmy że spóźniony okres sam w sobie nie oznacza ciąży.

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Test ciążowy jak wyjdzie w przepisowym czasie to ciąża, 15 dni po spoznionym okresie mozesz smialo robic o kazdej porze dnia,ale żeby upewnić się na sto procent najlepiej zrobić test z krwi o dowolnej porze dnia. Jeśli współżylas w dni płodne istnieje możliwość ciąży. Ale pamiętajmy że spóźniony okres sam w sobie nie oznacza ciąży.


    Czyli jak wyjdzie ujemny to prędko do ginekologa. A jak nie ciąża to co jeszcze może opóźniać okres?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaa wrote:
    Czyli jak wyjdzie ujemny to prędko do ginekologa. A jak nie ciąża to co jeszcze może opóźniać okres?

    Jakieś zawirowania hormonalne, stres itp. Ale na zapas się nie martw :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Jakieś zawirowania hormonalne, stres itp. Ale na zapas się nie martw :)
    Badania hormonarlne robiłam pół roku temu i było wszystko dobrze, stresu nie mam.. Tylko ostatnie dni mój mężczyzna ma ze mną jak w piekle, co chwila mam humorki ;D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to biegnij już do apteki po ten test :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze :) dziękuję za wszystkie odpowiedzi <3

    MisiaABC lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rób żadnego testu po co, poczekaj na skurcze porodowe.

    edwarda20, Enii, Posok82 lubią tę wiadomość

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6653 2512

    Wysłany: 22 listopada 2017, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takiego unikania seksu w dni plodne to niektore moje kolezanki mają po 2 dzieci ;p;p

    Posok82, pumka1990 lubią tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 22 listopada 2017, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaa ile ty masz lat?
    Daj znac czy zostaniesz mamusia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 14:04

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Lunaa ile ty masz lat?
    Daj znac czy zostaniesz mamusia :)
    20 :D Dlatego pytam bo jestem zielona i jak miałam sytuacje, ze pare dni nie mialam okresu to test zawsze negatywny, wiec jutro ide na badanie krwi, by miec pewnosc 100% ;) jak będę wiedziała to napisze :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nie rób żadnego testu po co, poczekaj na skurcze porodowe.
    Nie ma sprawy ;p

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 22 listopada 2017, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaa wrote:
    20 :D Dlatego pytam bo jestem zielona i jak miałam sytuacje, ze pare dni nie mialam okresu to test zawsze negatywny, wiec jutro ide na badanie krwi, by miec pewnosc 100% ;) jak będę wiedziała to napisze :D
    Jeżeli to ciąża to na zwykłym teście sikanym z apteki wyjdą dwie kreski nawet z moczu popołudniowego

    pumka1990, Lunaa lubią tę wiadomość

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 22 listopada 2017, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nie rób żadnego testu po co, poczekaj na skurcze porodowe.

    Nie było to kulturalne. ...

    Lunaa lubi tę wiadomość

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2017, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Nie było to kulturalne. ...
    Zgadzam się

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Jeżeli to ciąża to na zwykłym teście sikanym z apteki wyjdą dwie kreski nawet z moczu popołudniowego


    Miałam napisać, i słowa dotrzymuje :) Test negatywny.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego