X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Dziewczyny, czy żółte bobotesty płytkowe pokazują kreskę fabryczna?

Czuję się parszywie i stwierdziłam, że kto bogatemu zabroni. Zrobiłam bobotest żółty i jest cień cienia cienia 🙈 oczywiście w regulaminowym czasie, widoczny co prawda w dobrym świetle ale gołym okiem bez pajacowania.

One są chyba takie mniej czułe, nie? 20-25 mIU? Pokazuj nam tutaj zaraz, może się czegos dopatrzymy!

• Zosis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, widzę, że dzisiaj tematy budowlane. Moje "ulubione", bo Mój Mąż też z tego samego "sortu", że sam zbuduje. Wszystko sam zrobi najlepiej, najtaniej, chociaż nie najszybciej. Każdy weekend na budowie - wolne, każda niedziela, święto. Żadnych wyjazdów weekendowych, bo budowa. Dla mnie to czasami już za dużo, ale On chce to skończyć jak najszybciej SAM i nie popuści. A jak On jest na budowie to najlepiej, żebym ja też była. Chociażby podać narzędzia, zrobić obiad, posprzątać, pogadać... Nie muszę nic czasami robić, ale mam być. Kropka. Chyba się wtedy On lepiej czuje. :D I też wielu rzeczy nigdy nie robiliśmy - od fundamentów, przez zbrojenia, a na dzień dzisiejszy podwieszanie sufitów - oboje się wszystkiego uczymy. I chociaż jest ciężko - razem zawsze raźniej. :)

czarneniebo, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Ooo, widzę, że dzisiaj tematy budowlane. Moje "ulubione", bo Mój Mąż też z tego samego "sortu", że sam zbuduje. Wszystko sam zrobi najlepiej, najtaniej, chociaż nie najszybciej. Każdy weekend na budowie - wolne, każda niedziela, święto. Żadnych wyjazdów weekendowych, bo budowa. Dla mnie to czasami już za dużo, ale On chce to skończyć jak najszybciej SAM i nie popuści. A jak On jest na budowie to najlepiej, żebym ja też była. Chociażby podać narzędzia, zrobić obiad, posprzątać, pogadać... Nie muszę nic czasami robić, ale mam być. Kropka. Chyba się wtedy On lepiej czuje. :D I też wielu rzeczy nigdy nie robiliśmy - od fundamentów, przez zbrojenia, a na dzień dzisiejszy podwieszanie sufitów - oboje się wszystkiego uczymy. I chociaż jest ciężko - razem zawsze raźniej. :)

Te chłopy :D Wszystkie z tej samej gliny ulepione haha :D Ale jakoś sie trzeba dogadać, choćby rzeczywiście być obok, podać łopate i pochwalić jaką ładną pracę wykonujemy. Wiadomo że to wszystko z ich troski, że się starają, że są zaangażowani - to mega dobrze, bo nie wyobrażam sobie być znowu z taką osobą, która wszystko olewa. Ale jednak czasem to jest aż do przesady, idzie zwariować jak w głowie tylko budowa, wykończenia, ogarnianie :>

Sara30, Zosis, siesiepy lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One wg opakowania mają 25 ale w ciąży z T. wychodziły mi dużo dużo szybciej niż przeciętne 10.

Kiedyś raz się zdarzyło, że była fałszywka ale za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć co tam nie grało (czy było mniej widoczne czy tak samo, taki odcień). Napewno facelle mają fabryczne cienie i raz jeden DOZ mi wyszedł wyraźnie pozytywnie ale nie wiem czy to była wina testu czy biochem bo nie robiłam bety. Sama nie wiem.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy cokolwiek dojrzycie bo to jest syn brata ciotecznego kuzynki teściowej kreski 🙈

Boże. Stara a głupia 😆 9 dpo

Ale posmiejcie się ze mnie

IMG-20221108-144347.jpg

Idawoll, justme, siesiepy, SandraH.97, Anett93, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara - oczami wyobraźni widzę ta szara testowa ;-), jak sie cos wykluwa mozesz zrobic pozniej wieczorem raz jeszcze
    A na żywo wchodzi w róż?

preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Nie wiem czy cokolwiek dojrzycie bo to jest syn brata ciotecznego kuzynki teściowej kreski 🙈

IMG-20221108-144347.jpg

Jejku ja nie widzę, ale on jest pewnie mało czuły no i 9dpo to bardzo szybko

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

IMG-20221108-144347.jpg

Coś tam lekusieńko majaczy, ale nie wiem sama :p Nie znam tych testów, nie mam pojęcia jak tam sie one wybarwiają. Do dosikania, najlepiej na jakimś czulszym teście. Kciuki na pokładzie 🤞 🤞 🤞

• MarzycielkaMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja tam widzę cień nocmy na samym dole i ledwo co jak by coś przebijało... może jednak się udało? Jaki masz test ??🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 15:34

• Zosis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Te chłopy :D Wszystkie z tej samej gliny ulepione haha :D Ale jakoś sie trzeba dogadać, choćby rzeczywiście być obok, podać łopate i pochwalić jaką ładną pracę wykonujemy. Wiadomo że to wszystko z ich troski, że się starają, że są zaangażowani - to mega dobrze, bo nie wyobrażam sobie być znowu z taką osobą, która wszystko olewa. Ale jednak czasem to jest aż do przesady, idzie zwariować jak w głowie tylko budowa, wykończenia, ogarnianie :>

Szczerze mówiąc - z dwojga złego wolę, że tak Mu zależy i tyle zrobi sam (ze mną) niż gdyby nawet do wymiany żarówki potrzebował fachowca (a koleżanka ma właśnie takiego faceta, no żal patrzeć czasami... ja wiem, że jest dobry w innych niż techniczne rzeczach, ale serio, dla mnie facet powinien jednak podstawowe techniczne rzeczy zrobić sam)

dominikawa, siesiepy lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • M94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    U mnie właśnie owulka się zbliża i czuję się mega beznadziejnie, plecy mnie baaaardzo bolą, czuję się brzydka :( w nocy spać nie mogłam, z bezsilności staraniowych nawet się popłakałam, nie chciałam budzić męża więc poszłam do innego pokoju. Dramat jakiś. W zeszłym cyklu miałam podobnie.
    Przykro mi 🥺 nie wiem czy odczuwacie takie rzeczy ale teraz była tez akurat pełnia, a to czasem wpływa na samopoczucie (u mnie zazwyczaj problemy ze snem)

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Sara30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę luz.
    Ja bardziej hobbystycznie lubię sikać na testy 😆

Mam w szafce DOZ 10, facelle paskowy i facelle strumieniowy.
    Rano robiłam DOZ i była biel vizzira, żadnej fabrycznej nie było. Więc zrobię wieczorem albo po prostu jak człowiek, rano.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Idawoll Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

IMG-20221108-144347.jpg

Ja widzę tego kuzyna cienia. Kciuki! 🤞🏻

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarzycielkaMadzik wrote:
    Sara ja tam widzę cień nocmy na samym dole i ledwo co jak by coś przebijało... może jednak się udało? Jaki masz test ??🤞🤞🤞

To jest bobotest w takim żółtym opakowaniu z dzidziusiem.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja widzę cień, ale ja zawsze widzę, nawet jak go nie ma :D

Koniecznie rano powtórz na jakimś o czułości 10 :)

Anett93 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Claire Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, akurat będę jutro 8dpo i chcę sobie zmierzyć ten progesteron (znalazłam w końcu przychodnię z normalną ceną 😁)
    I tu zgłupiałam bo są dwa progesterony 17-OH i po prostu progesteron. Który badacie żeby sprawdzić sobie owulkę?

age.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 - nie ma znaczenia czy rano czy wieczorem, byleby mocz był nie rozcieńczony, jak tak namiętnie testujesz to msza szanse złapać moment jak zaczyna się wytwarzać
    facelle - już od 4 CI coś pokażą, wiec ja bym go zrobiła wieczorem.

U mnie tez 9dpo możne się skusze na facelle z wieczora (rano było biało) ( w poprzedniej ciąży 9dpo rano beta była 0, 10dpo cień cienia, 11dpo cień)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 15:54

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, akurat będę jutro 8dpo i chcę sobie zmierzyć ten progesteron (znalazłam w końcu przychodnię z normalną ceną 😁)
    I tu zgłupiałam bo są dwa progesterony 17-OH i po prostu progesteron. Który badacie żeby sprawdzić sobie owulkę?

Ten zwykły, po prostu progesteron.

Claire lubi tę wiadomość

• Claire Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ten zwykły, po prostu progesteron.
    Dzięki, to idę jutro. Już się stresuję, nie cierpię przychodni, pobierania krwi, szczepień, itp, brrr 😖

siesiepy lubi tę wiadomość

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Dzięki, to idę jutro. Już się stresuję, nie cierpię przychodni, pobierania krwi, szczepień, itp, brrr 😖

Potraktuj to jako trening przed ciążą 😁 Już niedługo czeka cię tego znacznie wieeecej 🫣🍀🥰

Claire, M94, Emka06, czarneniebo, okejka, Zosis, Anett93 lubią tę wiadomość

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ