X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Rodzina mojego M właśnie tak nas nazwała (tzn patologią), gdy dowiedzieli się o trzecim. Później truli M, że mając tyle dzieci zawiązał sobie bata nad sobą. Że będzie klepać biedę. Że ja jestem nierobem siedzącym w domu, bo zamiast iść do pracy, to tylko rodzę. Tak więc domyślasz się jaka będzie ożywiona reakcja na info o czwartym...
    O Boże. Ja bym im odpowiedziała, ze patologia to powiedzieć komuś coś takiego i po kłopocie 😁

Sara30 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 91 wrote:
    Ja wracam właśnie z pracy. Ja trochę dziś rano ,,przygaslam " zrobiłam test ale ta kreska nie ciemnieje 🙈 i mam cykora
    Choco ty się tak nie nastawiaj na tą @ 😋 bo nic nie wiadomo ☺️
    Umówiłaś się już do lekarza?

Przyjdzie, zobaczycie😜

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Słuchaj, a zgadnij czego się dowiemy jak zajdziemy w 4-te ciąże.

Że nam chodziło tylko o emeryturę PiS-u i 500+ 😆😆😆😆😆😆😆

hahah no patrz, o tym nie pomyślałam. Dzięki, już mam plan na życie 🤣🤣🤣

Sara30, Kil lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Rica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    @Rica tak strasznie mi przykro z powodu waszej straty :(

Ale ludzie często nie wiedzą jak się zachować. Jedni unikają tematu bojąc się że będą tym jątrzyć ranę, inni tylko o tym gadają a jeszcze inni udają że nic się nie stało.

Ja ogólnie mam alergię na wszelkiej maści "pocieszycieli".
    W moim i męża otoczeniu większość osób traktuje naszą sytuację normalnie. Teściowa przeszła lekkie załamanie ale się ogarnęła. Normalnie rozmawiają itd.
    Jest natomiast kilka osób w rodzinie (pokolenie 80+), które uważają, że choroba T. Jest karą dla mnie.
    Bo się od Boga odsunęłam. A jakbym pobiegła z T. do kościoła to by wyzdrowiała. Tak. Napewno. Z choroby genetycznej 🙈

Jest jeszcze grupa która bardzo mnie irytuje, mianowicie pocieszyciele, którzy jak na złość wszyscy się zmówili na jeden tekst "najważniejsze że chodzi". A mi się wtedy nóż w kieszeni otwiera i gul skacze. Bo jakby mnie kto o zdanie pytał, to wolałabym dziecko na wózku ale sprawne intelektualnie z szansą na przyszłość, studia, własną rodzinę. Moja córka chodzi. Ba. Ona biega. Ucieka z domu oknem, wybiega z posesji i nie wiem czy za 15 lat będzie umiała ukroic pomidora. Ale nie. Najważniejsze że chodzi 🤮

Taaak ja tez z ust starszej osoby usłyszałam „ kara boska!” Mówię ludzie czy oni się zastanawiają co mówią???

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Taaak ja tez z ust starszej osoby usłyszałam „ kara boska!” Mówię ludzie czy oni się zastanawiają co mówią???

Często osoby starsze bredzą takie rzeczy, bo chyba im się zdaje, że z racji wieku wszystko im wolno.
    Myślą, że już wszystko przeżyli i wszystko czuli więc poziom empatii O.

Aż teraz się śmiać zaczęłam, przypomniało mi się jak kiedyś wróciłam ze szpitala z małą. Ta po narkozie jeszcze słaba, kręgosłup skluty po punkcji, w rezonansie uszkodzenie mózgu a ja lekko podłamana. I wtedy wpada moja babcia, która próbowała mnie pocieszyć tekstem "pamiętam co Twoja mama przeżywała jak leżałas w szpitalu". No ok. Ale ja miałam jakieś zapalenie oskrzeli 😆😆😆😆

Jak ja szczerze nienawidzę takich dyskusji, uszczęśliwiania na siłę i durnego pocieszania. Jeśli coś śmierdzi to nawet litr perfum tego nie zmieni.

Rica lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ręce opadają dziewczyny...

trzeba robić swoje, a na komentarze 'życzliwych' przymykać oko :)

Sara30, Rica lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No powiem Wam, że też się spotkałam wielokrotnie z tekstami nie na miejscu (delikatnie mówiąc). Może nie w kwestii planowania rodziny, bo nasze starania zaczęły się wcześniej niż małżeństwo, więc nikt nie podejrzewał, że możemy chcieć mieć dzieci. Mimo, że już 8 lat byliśmy parą, rok narzeczeństwa...

O pierwszym poronieniu wiedzieli wszyscy, bo za wcześnie pochwaliłam się ciążą i usłyszałam przykładowo (od przyszłej teściowej): 'no to teraz trzeba zadbać o dobrą antykoncepcję i będzie dobrze'. WHAT???? Byliśmy co prawda jeszcze przed ślubem, ale dziecko było bardzo chciane i planowane. Wszyscy myśleli, że to wpadka i mówili: 'dobrze, że na takim etapie to poronienie, a nie później' itd.
    a ja płakałam w poduszkę i nie myślałam o niczym innym tylko o tym, że chcę znów być w ciąży.

O kolejnym poronieniu nikt nie wie. Tylko ja i mąż.

To co opisałas to jest moja historia. Tylko nie mialam poronienia a ciążę biologiczną.
    Niesamowite jak głupia i naiwna byłam, żeby cieszyć się od razu po zobaczeniu dwóch kresek i jednej becie. A potem odkręcanie tego... To było trudne...

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedna prośba o wstępną interpretację wyniku 🙏
    Mam też AMH i wyszło mi 5,22 ng/mL --> norma 0,78 - 9,75

Wydaje mi się, że jest ok, ale zaś wyczytałam na necie, że dla kobiety w wieku rozrodczym to pomiędzy 1 ng/ml, a 3,0 ng/ml jest ok, a powyżej 6 ng/mL jest zespół policystycznych jajników. Ja nie mieszczę się w przedziale do 3 ani nie mam powyżej 6 i już zgłupiałam 🙈

Moje amh to 4.88 i lekarze twierdzą, że jest spoko.
    Nie mam Polic. Jajników

Milvaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    To co opisałas to jest moja historia. Tylko nie mialam poronienia a ciążę biologiczną.
    Niesamowite jak głupia i naiwna byłam, żeby cieszyć się od razu po zobaczeniu dwóch kresek i jednej becie. A potem odkręcanie tego... To było trudne...

Zrobiłam to samo. Pochwaliłam się przed całą rodziną podczas uroczystości rodzinnej zaraz po pozytywnym teście. A po 2 tyg trzeba było odkręcać 😏

Nigdy więcej tego błędu

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• M94 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o takich wynikach z 2 dpo (17 dc, owu w 15 dc)? Widzę oczywiscie sama ze wszystko w normie ale czy moge cos z tego wywnioskować pod katem jakości owu? Przypominam ze to moj pierwszy miesiąc z badaniami, wybaczcie jeśli zadaje głupie pytania 😇🙈 dzięki!
    5-ECFDE42-BD6-A-4110-AD39-1-B8-D01983250.jpg

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak niedługo po pierwszym USG, gdzie jeszcze serduszka nie było, poszłam powiedzieć w pracy, że jestem w ciąży, a mój szef coś przebąkiwał, że 'jeszcze może być różnie' (akurat nie w złej wierze, tylko sam miał podobne doświadczenia), a ja nie wiedziałam o co mu chodzi.

Pierwsze poronienie to był dla mnie szok, nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle się zdarza. Później dopiero trafiłam tutaj na forum i po moim doświadczeniu kilka znajomych też się przyznało, że ma za sobą stratę.

Nigdy więcej nie przyznam się do ciąży wcześniej niż po pierwszych prenatalnych :P

Rica lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o takich wynikach z 2 dpo (17 dc, owu w 15 dc)? Widzę oczywiscie sama ze wszystko w normie ale czy moge cos z tego wywnioskować pod katem jakości owu? Przypominam ze to moj pierwszy miesiąc z badaniami, wybaczcie jeśli zadaje głupie pytania 😇🙈 dzięki!
    5-ECFDE42-BD6-A-4110-AD39-1-B8-D01983250.jpg
    Wyniki dobre ale po co robiłaś je 2 dpo? :P prog się robi 7dpo, bo ma najwyższe stężenie wtedy i jest najbardziej miarodajnym wynikiem do oceny owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 14:34

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja pamiętam jak niedługo po pierwszym USG, gdzie jeszcze serduszka nie było, poszłam powiedzieć w pracy, że jestem w ciąży, a mój szef coś przebąkiwał, że 'jeszcze może być różnie' (akurat nie w złej wierze, tylko sam miał podobne doświadczenia), a ja nie wiedziałam o co mu chodzi.

Pierwsze poronienie to był dla mnie szok, nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle się zdarza. Później dopiero trafiłam tutaj na forum i po moim doświadczeniu kilka znajomych też się przyznało, że ma za sobą stratę.

Nigdy więcej nie przyznam się do ciąży wcześniej niż po pierwszych prenatalnych :P

Ale właśnie! Gdyby nie forum to ja bym nawet nie wiedziała co to biochem i jak wiele ciąż kończy się poronieniem na wczesnym etapie. O tym się nie mówi, a szkoda.

M94 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niaha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Zrobiłam to samo. Pochwaliłam się przed całą rodziną podczas uroczystości rodzinnej zaraz po pozytywnym teście. A po 2 tyg trzeba było odkręcać 😏

Nigdy więcej tego błędu

Tak, zdecydowanie nigdy więcej

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ale właśnie! Gdyby nie forum to ja bym nawet nie wiedziała co to biochem i jak wiele ciąż kończy się poronieniem na wczesnym etapie. O tym się nie mówi, a szkoda.
    Oj, tak, ja większość wiedzy mam z forum. Nawet zanim dołączyłam to szukając informacji najczęściej tu trafiałam. Dzięki temu wiedziałam i w przypadku cb i pustego jaja, że coś jest nie tak z wynikami bet. Może dzięki temu mniej bolało, nie wiem.

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo dużo wiedzy zdobyłam na forum.
    Najpierw po cichaczu podczytywałam wątki i artykuły na OvuFriend, aż w końcu wyszłam z szafy. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 14:38

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Wyniki dobre ale po co robiłaś je 2 dpo? :P prog się robi 7dpo, bo ma najwyższe stężenie wtedy i jest najbardziej miarodajnym wynikiem do oceny owu

Niektórzy lekarze nakazują zrobić w 3dc. i 7dpo. Jakoś coś tam porównują.
    Mi np. Wyszło, że prog miałam w 3dc lekko podwyższony 🧐

M94 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że pogoda może mieć aż taki wpływ na nastrój? Jestem w I fazie cyklu, a nastrój mam jak przed okresem. Mogłabym się rozpłakać w 10 sekund. Mam dzisiaj poczucie beznadziejności. Staram się "nie myslec", bo popadam w coraz gorszy humor.

• A-6 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    M94 pisała, że tak jej lekarka kazała parę stron wcześniej ☺️

M94 lubi tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Myślicie, że pogoda może mieć aż taki wpływ na nastrój? Jestem w I fazie cyklu, a nastrój mam jak przed okresem. Mogłabym się rozpłakać w 10 sekund. Mam dzisiaj poczucie beznadziejności. Staram się "nie myslec", bo popadam w coraz gorszy humor.
    U mnie podobnie, w dodatku trochę brzuch pobolewa, czuję się dosłownie jakbym miała zaraz dostać okres 🙄

age.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ